Šta je novo?

6850 Vapor X temperature

• Začetnik teme Začetnik teme theemp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

theemp

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poena
169
Uzeo sam ovu grafiku pre neki dan umesto moje 6770. Tek danas sam uspeo malo da se pozabavim istom i vidim da su temperature malo jače.
Što se temperature na leru tiče ona ide u rasponu od 45-50C. U load-u npr posle pola sata igranja max temp je 79C. Kada je optretim dosta jače, npr pokrenem Furmark u full hd modu, temp brzo pređe 90C.

Rasklopio sam celu grafiku, dobro očistio kuler od prašine, ruku na srce nije ni bio nešto prljav, promenio pastu na grafičkom procesoru i opet nisam dobio ništa. Smanjile su se malo temperature u leru sa nekih pribilžno 55C na oko 50C, dok su pri load-u ostale iste. Dva puta sam proverio kako je nalegao kuler sve je okej. Termalne trake koje idu preko čipova nisu u najboljem stanju njih nisam imao da promenim, čisto da napomenem. Ventilator je podešen na auto i radi od 25% - 100% u zavisnosti šta je pokrenuto.
Instalirana je poslednja verzija driver-a 14.9, ne znam da li da probam neku drugu verziju?

Sve u svemu interesuje me da li su ove temperature normalne, dobio sam 7 dana radnu garanciju na grafiku pa se razmišljam da li da je vratim?

P.S. Ništa nije klokovano, koliko sam video po netu temperature >75C u load-u su normalne ukoliko je kartica klokovana. Ispod je printscreen vrednosti u Trixx i temperatura na leru.

trixx.jpg

Poslednja izmena:
Stavio sam kvalitetniju termalnu pastu i doveo temperature u normalu. Moguće da mi je stara pasta dugo stajala pa malo izgubila termalna svojstva. :S

Nazad
Vrh Dno