Šta je novo?

6800xt ili 7600gs?

masterokrata

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
320
Agp varijante su u pitanju. Biostar 6800xt sa 512mb. Leadtek 7600gs sa 256mb. Obe imaju ddr2 memoriju. Cene su tu priblizne. Sta uzeti a ne pokajati se?

bojsa evo ispisao sam sve koliko sam znao i sta mi je poznato o mom kompu...nadam se da ce pomoci pri nekim savetima...kao sto sam vec rekao razmisljam samo o zameni ploce za neku Asus k8N4-e SE, pise da ima pci-e , s754, ddr1, znaci samo bi zamenio plocu i grafiku, e sad koliko je to mudro? Ili sacekati jos malo i skupiti kintu pa prodati ovo cudo od kompa i uzeti novo...hm sta deluje isplativije? Sacekati ili istrcati?

A zasto ne bi uzeo DFI Infinity ili neki Epox, kasnije mozes za male pare da kupis Sempron64 koji ce ti uz oc raditi na tim plocama min 2.4GHz, a mozda i vise...
Starog semprona prodas i to je to...
PCIe kartice su jeftinije od AGP tako da to je po meni daleko bolja kombinacija nego da nastavljas sa AGP-om, a uz to potpuno neopravdano, jer nije da ti je vrhunska konfa pa da imas razlog da ostajes na njoj....
This is just my 5 cents :type:

u svakom slucaju morao bi doplatit 20-ak yeura,bar ja tako mislim,a jos imas semprona.mozda da dodaj jos koju kintu i lijepo predjes soc 939 ili am2 i uzivas.

Za AM2 bi vec morao dosta da se isprsi tu vec u pricu ulazi i ddr2

Znaci kod Nvidie ono XT znaci obogaljena verzija slicno kao i Le...Ja sam mislio(posto sam isto planirao da uzmem nesto za AGP) da je ipak 6800 obicna slabija od 6800XT(napominjem da nisam gledao testove i tako to) ali ocigledno da nije...A i ako jos ugradjuju sporiju memoriju pa to je onda pljacka s obzirom da kostaju 11000din poslednji put kad sam video...

A Masteru sto se tice menjanja cele konfe ja sam ti vec napomenuo kako stvari stoje...Znaci ti tvoju maticnu procesor graficku ne mozes utopiti za vise od 85e ja mislim sto ti opet znaci da za te pare mozes uzeti samo solidnu plocu(doduse novu sa garancijom) sta je sledece...trebace ti grafika i procesor...ako ides na AM2(sto bi ti bila moja preporuka u slucaju da menjas celu konfu) trebao bi da prodas i memoriju(ali tu ne gubis mnogo kesha mozda 5-10e)...
Znaci ovako prelazak na AM2(a da konfa valja necemu je sledeci)
AM2 Athlon 3000+(zasto zato sto je jeftin a dobar) cena oko 85
MSI K9N Neo(ne znam tacno naziv,ali posto se neces baviti zescim overclokom posto te znam dovoljna ti je i trenutno je najpovoljnija ploca u smislu cena performanse kvalitet) para treba oko 70e
za pocetak 512mb DDR(koja marka i koliki radni takt to ostavljam drugima jer se tu ne razumem)(a da sad ce i pojeftinjenje DDR memorije bar se tako prica)...45e
i NARAVNO GRAFA tu ti mogu reci da ides samo na min 7300GT GLH Gainwarda zasto pa reci ce ti ostali posto te ja nikako nisam mogao ubediti da je to super kupovina a ako imas jos malcice kesha onda 7600GS GLH od istog proizvodjaca...cene 95e...120e

Znaci suma sumarum ti za tvoje komponente dobijas sve zajedno najvise 125e(ploca procesor grafa memorija) mada mogo bi se usuditi reci i oko 135e(mislim ja bi toliko dao jel znam koliko ti je dobar komp)
A ovo novo te kosta 85+70+45+95/120 sto bi izaslo oko 300e/325e oduzmes tvoje sto izvuces znaci onda za varijantu sa 7300GT ti je doplata jos 165e a za 7600GS 190e

E sad ti vidi koliko ti se to isplati...isina je dobio bi masinu koja je super stabilna...jaka...moze se nosititi sa svim igrama danas(uz neke kompromise) i sto je najbitnije ima buducnost tj Socket AM2 kao i PCI-ex

Ali ja sam postao pomalo negativan u vezi svega toga tako da ja ne bi dao ni dinar vise....sta bi ja uradio na tvom mestu...prodao taj tvoj NX6200 za 15e ili 20e posto je dobar primerak i doplatio jos 40e i iskopao negde 6600TD ili cak za nekih 50e doplate 6600GT(moze se naci ima ponekad)...ali opet na tebi je odluka...

zaboravi na ddr2,upravu si!ma u svakom slucaju sto god odluci osjetice razliku,pa makar mu izbor pao samo graficku. Sve zavisi koliko ima kesha!

Ma uzeo bi ja samo jos 512mb ram, i neku 6600, ali to je polovno naci skoro nemoguce. Pratim oglase ali slabo toga ima a pogotovo nema po onim cenama koje vi ovde na forumu spominjete(6600td za 50-60e). Znaci u sustini bio bih zadovoljan i sa 128-bit grafikom, G-force naravno posto mi se od ati-ja povraca. A o5 s druge strane ako bi za 200e mogao da predjem na AM2 i pci-e, ddr2 kao sto JonesBa kaze to bi bilo super. Razmislicu jos iskreno posto mi i ovaj komp super radi samo bih se malo bolje igrao. Al dobro hvala na pomoci, jos cu se probati dogovoriti u nekoj radnji posto mislim da komponente tesko mogu prodati preko oglasa.

Mali OT ali ok....Masteru jedna preporuka tj nesto sto ja radim trenutno....Stekaj se stekaj...barem do leta...Stize DX10 i kartice srednje klase 8*** serije,plus 2.0 PCI-ex standard...zatim pojeftinjenje C2D low segmenta(ne planiram C2D vec stari dobri AMD koji ce garant jos spustiti cene) a takodje i pojeftinjenje DDR modula...
Znaci bezobrazno leto ce biti...A ako sve to otpadne tj ako se ne usteka dovoljno para uzecu PSP(krekovan je,izlaazi za njega brdo igara(Oblivion),ima zaraznih igara...plus Wi fi koji meni koristi i to jako i sitnice koje i sam znas) progurace se sa njim za dobar period a i koliko gledam cena mu je neverovatno stabilna(odavno nisam video takvo nesto)
Stekam do 300-400e ako moji upadnu sa jos toliko ide se na upgrade a ako ne ide se na PSP i neki telefoncic...cisto za pricu

Nazad
Vrh Dno