Šta je novo?

6800le

Hate

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Otkljucao sam moju Club3d 6800le u 16X5 i radi stabilno. Clock drzim core na 325 MHz, a memory na 900 MHz. Interesuje me mogu li jos nesto da uradim sto bi dovelo do eventualnog poboljsanja performansi. Cuo sam da su u neke le karte stavljali i GT felericne cipove. Kako da znam koji je cip u mojoj?

na koliko je deklarisan ram na tom club3d-u ? inache eventualno mozesh da otkljuchash josh jedan vertex shader ako je ispravan i to je to. gpu bi trebalo da moze da radi do 370-380mhz. memara ti je vec dobro klokovana za jedan 6800LE

Ne mogu da odkljucam jos jedan pipe, jer je defektan. Inace default mi j3 300 mhz cip i 700 memorija. A cip mi malko mrlja na 325, do 310 radi normalno, tako da o 380 mogu samo da sanjam. Znaci to je to, max iz ove karte...

a ram ? na koliko ns je deklarisan ? ovaj moj LE ima 2.8ns memaru pa je ovih 900mhz misaona imenica :)

na samom chipu bi trebalo da pishe a i googlaj malo :) pokushaj da skinesh hladnjak i da stavish neku bolju pastu pa bi to moglo da pomogne kod veceg kloka samog GPU-a
Poz

Podigni napon za cip u biosu i sigurno ce moci do 380MHz... detaljno uputstvo imas ovde
Molim moderatore da ovaj link ubace u Sticky kako ga nebi ponavljao po 1001 put, jeste da je tema malo bajata ali su 6800LE i 6800 vanila tražene kartice.

Hate je napisao(la):
Cuo sam da su u neke le karte stavljali i GT felericne cipove. Kako da znam koji je cip u mojoj?

Čip na toj karti je već feleričan.Mislim ne radi stabilno na 16x1,6vp.
Ali i 16x1,5 je super.

Dizanje napona za core bi sigurno pomoglo.Recimo 1.4v.Ja bih ti preporučio da potražiš na netu bios kojem su već promijenjene postavke(voltaža,mem.tajminzi).
Pokušaj pronaći originalni modani bios za tvoju grafičku.Mada,ne mora značiti da će on najbolje raditi.
Ja imam Leadtek 6800,i najviše mi odgovara Asus V9999 GT bios.

E hvala puno. Modovao sam bios, digao voltazu cipa na 1.5V i sada radi na 400 mhz cip i 900 mhz memorija. Ali sada se pregreva i kada dodje do 110 stepeni, zamrzne. Idle temperaura mi se krece od 75-80 stepeni. Kuciste je otvoreno, tako da ima koliko toliko protok vazduha. Da li ovo znaci da moram u potragu za boljim gpu kulerom?

Hate je napisao(la):
E hvala puno. Modovao sam bios, digao voltazu cipa na 1.5V i sada radi na 400 mhz cip i 900 mhz memorija. Ali sada se pregreva i kada dodje do 110 stepeni, zamrzne. Idle temperaura mi se krece od 75-80 stepeni. Kuciste je otvoreno, tako da ima koliko toliko protok vazduha. Da li ovo znaci da moram u potragu za boljim gpu kulerom?
Definitivno ti treba bolji cooler i pokusaj da se uzdrzis od 1.5V, probaj sa 1.4V ;)

Hate je napisao(la):
Zasto da se uzdrzim od 1.5V?
Pa mislim da bi isti efekat postigao i sa 1.4V, sem sto bi grejanje bilo manje, a i bilo je dosta slucajeva na netu da ljudima posle 2-3 meseca "przenja" GPU-a na 1.5V nastanu problemi (citaj kartica ode u vecna lovista), a to ne zelis, zar ne?
:wave:

Ok, zveknucu je na 1.4, nema fkre. Pozdrav...

Spusti na 1.4v slobodno.
Kod mene je 1.4v,i radi na 425Mhz.

heh chuj 120 stepeni. kad bih video svoju da ide na toliko oma bi je u zamrzivach metnuo :D mnogo je bre to drz se 1.4 i nadji bolji kuler + bolju pastu.

Ok, spustio sam na 1.4V. Temperatura je sada manja, al cip ide samo do 370 (stabilno). Ok i to je nesto :)

Nazad
Vrh Dno