Šta je novo?

6800le dva pitanja

ndushan

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
319
Uzeo sam 6800le i ispesno je otkljucao 16/6. Medjutim u Call of Duty-u imam stalno 60fps bez obzira na rezoluciju i detalje. Stara 9550 davala preko 100fps. Drugo, frekvencije memorije i jezgra ne mogu nikako da promenim, niti da smanjim niti da povecam. Mozda neko zna resenje?

odgovor na prvo: iskljuci Vsync

Problem sa FPS-sam resio sa Vsync-om, ali ovo drugo ne mogu nikako. Probao sam i Coolbits i Coolbits2 i opet nece. Radi samo 300/700 ni dole ni gore.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da promenim frekvenciju ali fleshovanjem biosa. Izgleda da je to jedini nacin kada je kartica otkljucana. Hvala u svakom slucaju!

Ko je proizvodjac kartice? Meni je sa MSI radilo i iz Wina.

@ndushan

Moguce je menjati klokove pomocu riva tuner-a bez modifikacije BIOS-a graficke kartice. Potrebno je samo skinuti zastitu u drajverima pod opcijom power user (overclocking) unutar programa pa mozes da OC do mile volje

Proizvodjac je Club-3D, flesovao sam bios sad radi na 370/850. Probacu i to sa riva tunerom. Mada mi se sada javlja jedan drugi problem. 3Dmark 2003 i 2005 prolaze, probao sam nekoliko igara GTS SA, COD i jos neke i sve je bilo ok, medjutim kada sam probao BF2, pojavile su mi neke kocke na teksutrama, da li je to do drajvera ili su pajplajnovi neispravni? Temperatura je ok 60-70 c.

playerPA je napisao(la):
@ndushan

Moguce je menjati klokove pomocu riva tuner-a bez modifikacije BIOS-a graficke kartice. Potrebno je samo skinuti zastitu u drajverima pod opcijom power user (overclocking) unutar programa pa mozes da OC do mile volje

Sa karticom iz gornjeg testa meni ovo nije pomoglo znaci samo modovani bios...

Najbolje je da najpre ispitas do kojih taktova radi kartica kao 8x4 odnosno neotkljucas, zatim probaj Batelfild2

Najverovatnije imas kvadratice od previsokih taktova, meni se to cesto desava kada nasviram moju v9999le, mada je mozda i do drajvera.Stavi 77.30 koji idu uz igru.

Nazad
Vrh Dno