Šta je novo?

6800gt problem

Roger_Waters

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
650
Dugo pratim forum ali do sada nisam ucestvovao u raspravama.Nazalost prvu poruku cu poslati jer mi je verovatno crkla gorespomenuta graficka (ASUSV9999GT),pa molim ucesnike da mi pomognu oko eventualnog spasa. Dakle,kada upalim komp na ekranu nece nista da se prikaze,a maticna pusti par zvukova preko speakera i kraj. Sve ostale komponente sam proverio tako da je graf 100% problem.

Kako si proverio? Stavio si novu graficku karticu u masinu? Odneo tu "crknutu" karticu kod druga da je probas? Ajde iznesi malo detalja, jako sturo si opisao problem.

KOJA ploca ispusti KOJE zvuke?
(kolko puta i koliko duge pisne)
neki put u uputstvu imas sta tacno znaci i cesto se pokaze i tacno
(makar kod RAMa i VGAa)

Poslednja izmena:
Bitno je koji tip zvuka...moze da bude i ram memorija..ne mora da znachi da je grafichka karta u pitanju....imash u uputstvu za plochu shta koji zvuk znachi....

Dakle,kada sam ubacio u NF7 ona pusti jedan "beeeep" i kraj. Kada je ubacim u ASrock K7NF2-raid ona pusti vise takvih ali kracih tonova. Sve moguce kombinacije sam probao i dosao sam do zakljucka da je graf 10000% problem. Dakle doneo sam u sobu 3 kompa i sve zhivo probao. Desavalo mi se da ufleshujem pogreshan bios u graf,ali onda mashina radi samo sto nishta ne prikazuje (onda naslepo vratim stari bios i sve je ok). Istina je da sam overklokovao i modovao napon za gpu i sve zhivo experimentisao,ali za to vreme je radila ok. Kada sam je vratio na defoult settings,posle 2 meseca je otkazala!?

Poslednja izmena:
Nabavi PCI grafiku i stavi u komp. pored ASUSa, zatim ubaci (pokušaj) org.bios u ASUSa.
Bandit ima PCI grafiku. On je to probao sa njegovom i uspeo je!🙂

Do jaja,Bandit je u BG a ja U Subotici...Je li postoji nekakva mogucnost da ja to uradim sa TV karticom jer to mogu brzo da nabavim? Ako ne moze onda kako se zove ta PCI graf,da pokusam da nabavim? Ako ne uspe,palim u BG,ako mi ovaj da tu PCI graf!

Ne moze sa TV karticom. Od PCI kartica nije bitno koju uzimas. Imas raznih varijanti, a najzastupljnije kod nas su bile S3 Trio i S3 Virge.

TV karta ne pomaže! Dakle PCI grafičke imaju stari računari. To je bio prelazak sa PCI na AGP kao danas sa AGP na PCI Ekspres. Bandit ti sigurno neće dati, ni posuditi jedino, ako je on voljan da ti to odradi. To sve je bez veze. Vidi po servisima ili oglasima dal' neko prodaje, cena bi trebala biti smešna cca. 200-300din.
Nju bocneš u slot PCI spojiš na nju monitor i onda probaš da uflešuješ BIOS u svog asusa.

Poslednja izmena:
OK,hvala svima sad cu pokusati da nabavim tu PCI kartu,pa cu javiti da li je uspelo

Pa po opisu pistanja koja mi se desavaju nijedan nenavodi da je graficka u pitanju!!!

...zato sto graficka nije skroz crkla vec brljavi pa zbuni bios. Nekad pisti kao overklokin failure, nekada kao graficka, nekada kao CPU, a nekada kao RAM, desavalo mi se :d sva tri signala na istoj ploci, uzrok - crkla graficka. Tesko ce on tu bilo sta srediti, verovatno mu je riknula naponska sekcija od pregrevanja i zamaranja, pogotovo sto je radio vmod...sve ima svoj vek trajanja...

Stavio sam graf na plocu sa integrisanom grafikom i prikljucuo monitor na int.graf.Sve sam propisno prikljucio na Chieftec napajanje od 360w ali nema spasa. Kupio sam pre koji dan 7600gt...

Poslednja izmena:
Nisi uspeo da ubaciš BIOS, "kaput"? Crkla skroz?
Šta kaniš sa starom kartom?
Trebao bi mi kuler sa 6800... mislim, ako ćeš da je baciš😀

Uostalom skini ga i daj na oglase, sigurno ćeš naći kupca...

Poslednja izmena:
OK,cim dodjem do karte (sada mi je kod nekog coveka) cucemo se preko pm.

Nazad
Vrh Dno