Šta je novo?

6800GT power mod

Cwelle

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
709
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=48876&page=4

Da li je neko radio gore pomenuti mod?
Primetio sam da jezgro ne dobija dovoljno struje prilikom veceg OC-a (usled nedostatka drugog molex-a). Odlucio sam da odradim ovaj mod, ali reko' bolje da pitam pre nego sto bilo sta radim.

Pitanje za elektronicare: da li MJE2955 moze da se zameni sa MJE2955T?

Prilozi

• 6800gtpowermod3zn.jpg
    6800gtpowermod3zn.jpg
    143.5 KB · Pregleda: 153
  • 20050117000900028bs.jpg
    20050117000900028bs.jpg
    302.9 KB · Pregleda: 223
Odlicno. Od ponedeljka se upustam u avanturu. :banana:

Ajd' sa srecom:wave:
Nemoj samo da bude Burn Hollywood, burn!:p

@Xeg: Samo ti malerisi. :smash:

@dr.Tiristor: Sta mislis da postavim jednu zener diodu na izlazu? Cisto da odsece napon ako nesto krene naopako.

ne bih da te odvracam od ideje ali razmisli prvo malo ja sam recimo imao asus 6800gt sa 2 molex-a i bez artifakata preko 435 za jezgro nije moglo nikako mozda uz vmod i neko sumanuto hladjenje ali cak i tada preko 450-470 mislim da ne moze (likove kao shamino,ln2 i sl. ne racunam) memoriju i ako vmod-ujes neces moci na preko 1250-1300 nikako u principu mnogo ces se muciti za vrlo mali dobitak (a i pitanje je kome ces posle prodati takvu karticu) znam da je heavy jer imas agp pa i nemas sta jace da bocnes u masinu ali moj iskren predlog ti je da predjes na am2 i recimo 7600gs/gt sa kojima se takvim "igrarijama" moze dobiti dosta.a na neki entry level am2 mozes preci prilicno bezbolno sto se para/doplate tice

joj, i ja sam voljan da odradim to

Pa ne treba ti cenerka, premeri unimerom pre nego spojis i ako ti je napon ok, ne treba ti cenerka.

Bice spalio tata Djenku:exploder: , ostali samo
cherry%20buttons.jpg

malo optimizma i moralne podrske nikom nece skoditi :p

Ovaj mod nema smisla ako vec nisi uradio volt mod za gpu. A i pitanje je da li radi na svim 6800gt-ovima, tj. koristi bipolarne tranzistore u paraleli sa mosfet naponskom jedinicom na kartici :/

Srecno :d

Sa 6800gt agp moze da uradi voltmod i iz biosa, i pretpostavlja se da je chovek vec to i uradio i zato primecuje da mu kartica ne dobija ipak dovoljno struje shto znachi da bi ovim modom mozda neshto i dobio... Video sam da su neki povecavali i PCI-e frekvenciju iz istog razloga. Probaj prvo to, nece shkoditi.. Ali ne treba povecati previshe. Ide se najvishe do 105... :)

Mene je Djole lepo bio motivisao od ranog jutra kad sam ja radio mod tako da je pravi covek da "pali narod" :D
Ali neverovatno da je od ranog jutra poceo s:"Kupi trimere, kupi trimere...."
xa xa xa xa Kad se samo setim... Prvo V mod pa ostalo

Hahahahaha... :D Al eto na kraju ti se sve isplatilo...
Kad ce vishe uvesti onaj vBulletin da ti dam bambija.... ;)

I sam imam 6800gt agp i nisam siguran da promena u biosu zaista menja napon :( Gde su tacke za merenje napona gpu-a i memorije na kartici?

Dok je gpu bio na 1.4V manje sam mogao da dizem jezgro. Znaci, definitvno mu fali snage. :smash:

Pa ne treba ti cenerka, premeri unimerom pre nego spojis i ako ti je napon ok, ne treba ti cenerka.
Ma tako sam i mislio, da podesim napon pa da ga povezem, nego bi ja da se barem nekako osiguram da se usled kvara neke od komponenti zastitim od prevelikog napona. Neznam da li graficka ima nekakvu zastitu od prevelikog napona. :trust:

EDIT:Ja uopste ne stizem do artifakta. Kartica se spuca pre. :wall:

Poslednja izmena:
Operacija uspela, pacijent je ostao ziv. :smoke: Ponovo mogu da vidim artifakte.
BTW, povecao sam granicu maksimalno stabilnog kloka za jezgro. Pre moda je islo 400-420 MHz, zavisno od igre, a sada ide na 450MHz. :beat:

Tranzistori moraju da se hlade aktivno. Na slici se vidi privremeno resenje. ,)

Prilozi

• P09-13-06_21.51.jpg
    P09-13-06_21.51.jpg
    120 KB · Pregleda: 204
Operacija uspela, pacijent je ostao ziv. :smoke: Ponovo mogu da vidim artifakte.
BTW, povecao sam granicu maksimalno stabilnog kloka za jezgro. Pre moda je islo 400-420 MHz, zavisno od igre, a sada ide na 450MHz. :beat:

Tranzistori moraju da se hlade aktivno. Na slici se vidi privremeno resenje. ,)

Bravo to je pravi OC-er, iscimao si se posteno za ~40mhz-a, ali ja te razumem :)

Toliko mi je bilo potrebno da predjem 6k u 05. :wave:
BTW, nisam dizao napon na kartici. Znaci, ovih 450 je na default-nih 1.3V. :smoke:

Poslednja izmena:
Heh, probao sam, ali mi onda treba mnogo vise struje iz ovih tranzistora a onda se greju k'o :-devil-:. To je bilo pre nego sam dodao ventilator. Sada me mrzi da se bakcem sa tim. Treba i da se spava. ;)

Moram i ja to na mojoj 6800gt da uradim !! Svaka cast za napajanje!!:wave: :wave:

Hvala.
Gledaj da prvo napravis stampanu plocu za kolo. Bez plocice treba mnogo vremena da se sve zalemi zajedno. Hladnjake sam uzeo iz pokvarenog napajanja. Obavezno stavi vetilator preko hladnjaka. Napon podesi da bude veci nego na kartici. To je preduslov da bi kolo radilo.
:wave:

Pa nije ni cudo sto se greju kad si stavio te ukrase da ih hlade :d

Stavi neki veci aluminijumski hladnjak, nece ti ni kuler trebati. Nesto kao od izlaznog stepena snagasa... Pa sviraj

Ja pokušavam da shvatim ovaj mod...
On se napaja iz molexa i daje oko 5V? Jel tako?
Gde ide izlaz iz moda, na mesto starih mosfet-a ili zajedno sa njima ( i stari na kartici ostaju aktivni)?

Kolo se napaja iz molex-a na 5V. Izlaz iz kola se vezuje na izlaz mosfet-ova na kartici tako da kolo radi zajedno sa njima.

Nazad
Vrh Dno