Šta je novo?

6800GS ili 7800GS

Flight

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.12.2004
Poena
349
Zeleo sam da predjem sa trenutne 6600GT na 6800GS, mada mi u jednoj firmi rekose da je proizvodnja 6800GS zavrsena i da za neki dan treba da stignu 7800GS (ako sam dobro cuo ovo GS, znaci neki derivat ovih novih cipova, a zamena za 6800 GS), i da bi cena trebala da bude ista ovo me najvise plasi oko cene kod nas se zna da uvek mora da bude veca od preporucene, sta da radim, znaci interesuje me prelazak na neku grafiku do 220 eura?

7800GS bi trebala da bude brza od 6800Ultra-e...znaco najbrza AGP kartica (ako izuzmemes ATI X850XT PE:))
...u americi recimo 7800GS kosta manje od 250 Dolara , sto znaci da ce kod nas biti oko 250-300..ako ne i vise...mada sigurno vredno kupovine ako nemas nameru da predjes na PCI-E...
Sto se tice graficke do 220 evra...moj predlog ti je da pratis ovde oglase na bench-u...pojavice se vec neka kartca 6800 GS-GT...za toliko para samo gledaj da ima garanciju jos koju godinu...posto obicno imaju po 3 godine...uzmes to i zavrsio si posao...

I ja se slazem da treba pogledati oglase nase oglase.....tuzno je gledati Americke online shopove jer ako je neka komponenta tamo 160$ (6600GT PCI-E) , toliko (skoro) je i kod nas.... ali u eurima :wall:
BTW.... zna li ko gde se moze naci Athlon64 dual core?

Mozda sam trebao da naglasim ja imam PCI-Xpress 6600GT, tako da bih hteo PCI-X karticu naravno.

Poslednja izmena:
Flight je napisao(la):
Mozda sam trebao da naglasim ja imam PCI-Xpress 6600GT, tako da bih hteo PCI-X karticu naravno.

7800GS ima samo u AGP izvedbi. Preporucujem ti da se strpish malo i sacekash da stigne veca kolicina 7600GT i X1800GTO (i da im malo padne cena) koje su stvarno extra dobra kupovina...

Ja imam 6800gs i on je solidno jaci od 6600gt-a ali zasto ne bi sacekao da dodje 7600gt u malo vecim kolicinama i kupio tu kartu?,jaca je za preko 50% od tog 6600gt-a.
Ako vec naletis na 6800gs onda je uzimaj,ali koliko vidim pola beogradskih radnji je ima,tako da ne vidim problem u nabavci.

Ako su tebi rekli da im stize 7800GS i pri tome su mislili na PCI Express karticu, onda su te slagali ili su pobrkali 7600GS sa 7800GS (verovatnije)! Tvoj upgrade treba da bude 7600GT.

Tuta je napisao(la):
ako je neka komponenta tamo 160$ (6600GT PCI-E) , toliko (skoro) je i kod nas.... ali u eurima :wall
Koliko se sećam, oni nemaju PDV (+18%) nego eventualno state taxes od par posto i federalni porez ali na prihod. Dakle, za očekivati je da kod nas bude i malo više evra od tamošnjih dolara :( .

Konkretno: Club-3D 7800GS (375/1200 GF7800GS AGP 256MB GDDR3 256BITS TV+DVI+CRT) po njihovom distributerskom cenovniku bi sada ovde izašla oko 280 evra krajnja.

a hoce li je biti ovde?

Hvala svima koji ste davali savete u vezi PCI-x kartice. Strpicu se malo pa da vidim sta ce reci taj 7600GT.

@ Nedjo: znaci da ipak zaobidjem 6800GS iako ispadne neka ponuda?

Pozdrav svima!

Evo nove nade za nas AGP owner-e :) ...7900GT (24pipe +8 Shader)...
Evo i Link
Who knows where this (AGP) story goes:)

Flight je napisao(la):
Hvala svima koji ste davali savete u vezi PCI-x kartice. Strpicu se malo pa da vidim sta ce reci taj 7600GT.

@ Nedjo: znaci da ipak zaobidjem 6800GS iako ispadne neka ponuda?

Pozdrav svima!
Upravo, zaobidji 6800GS i idi na 7600GT

nastyjoe je napisao(la):
Evo nove nade za nas AGP owner-e :) ...7900GT (24pipe +8 Shader)...
Evo i Link
Who knows where this (AGP) story goes:)
Sve u vezi tvoje nade se avrsava zadnjom recenicom te "vesti"

Nvidia Corp. did not return email seeking for additional comments on the matter.

Da li se zna kada ce u nasu zemlju 7600GT, u PIN-u zvao sam cisto informativno, na stanju 0 komada?

Nedjo je napisao(la):
Sve u vezi tvoje nade se avrsava zadnjom recenicom te "vesti"

Nvidia Corp. did not return email seeking for additional comments on the matter.

A i naslov je obecavajuci !

" Nvidia Partners May Prolong AGP’s Life with New GeForce Graphics Cards "

:D

Vrh Dno