Šta je novo?

6800 i downclock memorije u 2D?

Roy Jones Jr.

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
645
Pokusavam da downclock-ujem 6800 ultru u 2D modu medjutim imam problem sa memorijom, jer kako njoj spustim takt u 2D tako se automatski takt istovremeno spusta i u 3D, sto mi ne pomaze jer pri pokretanju neke igre svaki put moram pre toga da rucno dizem takt memorije sto je malo bezveze. Sto se tice jezgra sa njim sve radi kako treba tj. ako ga spustim sa def. 400 na 200MHz u 2D u 3D on ostaje i dalje na 400MHz. Downclock sam probao iz drajvera i iz rivatunera i ponasanje memorije je u oba slucaja isto. Da li postoji nacin da se ovo resi bez cackanja po biosu graficke karte?

Probaj SysTool,mada mi nije jasno zasto to radiš.

Poslednja izmena:
Na leru mi je temperatura 60-65C, dok kada spustim klok to opadne za 10C, a posto komp 90% vremena radi u 2D nema potrebe da se greje i dodatno podize temperaturu u kucistu. Nisam se nesto snasao sa SysTool-om, ali hvala u svakom slucaju.

koliko ja znam samo GPU kao "neka" vrsta procesora, ima taj rezim 2D/3D rada i tako se mogu setovati i frekvencije, a memorija (ko i svaka druga memorija) koliko je namestis na toliko i radi i u 2D i u 3D :)

Ja sam isto to probao na mojoj i nema sanse, na koliko radi 3d na toliko i 2d.

Temp.6800U u leru nebi trebala ići preko 55C,tako je kod većine,mada to zavisi i od proizvođača tj.hladnjaka.
65C u leru jeste "puno",ali njoj ne smeta 80C i preko,tako da se s tim ne treba puno zamarati.
Evo ja imam Leadtek 6800NU overc.na 440/985,napon jezgre 1.4 v,znači isti napon kao i kod tebe i temp.u leru je oko 48C kada je vruće,doduše pomaže joj jedan ventilator na poklopcu kućišta.
Kada je downcl.na default 325/700 temp.je ista,ne mijenja se.

Ako je hladnjak na dodir više mlak,to je sve ok.

Ja imam Club-3D 6800GT sa NV Silencer5 i temp. u leru je 62C (otvoreno kuciste). Meni se cini da je previshe, ali mozda je bug do driver-a (77.72).

POZ :wave:

Nazad
Vrh Dno