Šta je novo?

6600GT - voltaza kartice i AGP-a

DavorNo

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2006
Poena
310
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I7-14700K & ID-Cooling FX360 Pro
Matična ploča
MSI PRO Z790-P WIFI
RAM
G.SKILL 32GB Flare X5 DDR5 6000MHz CL30
GPU
Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8G
Storage
Transcend NVMe 1TB, Lenovo Thinklife SSD 512GB, WD HDD Red 3TB
PSU
Antec HCG750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Core V41
Monitor
Dell UltraSharp UP2716D, Dell UltraSharp P2719H
Miš & tastatura
Dell KM717, Rapoo V500, Logitech G502 Hero
Ostale periferije
Asus BW-16D1HT
Laptop
Lenovo ThinkPad T560
Tablet
Amazon Kindle Paperwhite
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam Sparkle 6600GT AGP 128MB, zanima me na koliko da stavim napon za AGP (1.5, 1.55, 1.60, 1.65 v) i da li se dobija nesto sa povecavanjem napona na samoj kartici preko modovanog BIOSA? Da li cu moci onda da dignem GPU i memoriju vise nego sad (525/1100)? Gde mogu da nabavim provereno modovan BIOS za Sparkle 6600GT AGP, nasao sam neku varijantu ULTRABIOS ali je za 6600 i lik je uspeo 660/710. Probao sam taj BIOS ali bez volt moda i slika mi je bila izmrljana. Iskustva, saveti, download BIOS-a...

povecanem napona na AGP-u nista neces dobiti
mozes u najgorem slucaju sprziti karticu
najbolje je da sam editujes bios iz nibitora

Poslednja izmena:
AGP mi je sad po defaultu na 1.5v. Do koliko da idem za samu karticu? Negde sam citao da moze do 1.5v za 3D. I koliko si ti probao da teras ovu moju karticu? Sad mi je temperatura 71 C.

Zar je moguce da ides samo toliko?! :trust:
Jel ona prva serija? One su imale malo bucnije hladnjake i nekako visoke temperature. Meni je terala do 96c posle par sati igranja. Hajde proveri svoje temp. dok igras nesto pa mi reci. 71c idle (ako je idle, pretpostavljam) je PREVISE! Menjaj pastu, produvaj hladnjak ako se zapusio od prasine, proveri na koliko ti se vrti cooler...Jel ti je provetreno kuciste? Sparkle je odlicna karta. Mora to jos bez dizanja napona. Moj Sparkle je isao na 625MHz za core!!! :d Naravno bez volt moda! Jes` extremno, jes` bio Zalman ali cifre ne lazu... ;)
Sa def coolerom se i ne secam nesto najbolje ali sigurno je isao na 550/1150.
Pocni da merkas neki cooler ako nista drugo ne pomogne, to ti je moj savet.

Evo danas sam skinuo hladnjak i kuler. Ventilator i rebarca na hladnjaku su cisti, i opet sam ipak produvao sa fenom. Kuciste je provetreno dovoljno, ima dobru promaju, ispod graficka sam ostavio 2 PCI slota da ima prostora za protok vazduha. Sa vodobrusnom smirglom sam "turpijo" po oba hladnjaka. Stavio sam Titanovu Nano Blue pastu na oba cipa (na memoriju nisam posto hladnjak ne naleze na cipove). Sada je temperatura za idle na 61 C, a do 145 C mi je kao namesteno za pregrevanje. U riva Tuneru mi za ventilator stoji za 2D na 60, za low 3D na 100 i isto tako za perfomance 3D. Malo mi je frka da ga guram ko lud, jer je kartica vracena iz mrtvih, tj. brljala je vec u DOS-u i Boot screen-u. Sada opet radi. Voleo bih da je overklokujem, isla mi je bez zakucavanja na 550/1100. Dalje nisam probao. Kako da znam koja je serija (prva, druga...) Mozda Zalman resi muku. Koji je dobar izbor VF700-Cu ili VF700-Aicu?

Poslednja izmena:
bolje uzmi vf700-cu, zanemarljivo je skuplji, ali je bolji...

Poslednja izmena:
bojsa je napisao(la):
bolje uzmi vf700-cu, zanemarljivo je skuplji, ali je bolji...

Definitivno je bolji VF700-CU (pun bakar) od VF700-ALCU (meshavina bakra i aluminijuma). I ja sam zainteresovan za VF700-CU, ima li da se nadje negde kod nas?

Jeste, ali vredi svaku paru! A i mozesh posle da ga koristish na drugim grafama, tako da...

Tako je, prava dugorocna investicija :)

Jeste dugorocna investicija! Meni gura vec drugu grafiku po redu. Samo cist bakar gledaj da uzmes, znaci CU. I meni je bilo 60c idle dok nisam uzeo Zalmana. Mada ja bih ovaj rado menjao za VF900cu samo kad bi nasao. Ne znam Davore koliko ti se isplati da das 35e na cooler ali vredi svaku paru.
To je prva serija, ta sto imas, garant. Neunistiva je! Jedino sto je bucna i ima malo vece temp. Kasnije serije su imale drugacije hladnjake (i vise manje ih nisam ni video kod nas). Znaci, problem resen, grafika vracena u normalu... Malo iznad joj je i limit sa def. hladnjakom a i toplo vreme ti ne ide u prilog cisto da znas ako budes jurio jos veci clock. Dosta je i to. Meni je stajala na 500/1000 za svaki dan a OC je bio samo za Markove i da naravno saznam koliki joj je max, nije trebalo vise. Lepo se zanimaj. POZ

Pa da je kartica neunistiva, mozda. Vec mi je crkla jednom, pa je Kibla vratio iz mrtvih. Tako da sada se igram sa ZOMBI SPARKLE 6600GT :-devil-: .
Zalman VF700-CU mogu iz Svabije da dobijem nov za 25 eur. Inace sad kada igram Oblivion temp ne prelazi 90 C. Znam da je mnogo, ali tako je. I za igranje i drzim 500/1000.

Poslednja izmena:
Ja je bio flash-nuo na 500/1000! Uvek su najbolje prve serije svega!!! Uzmi tog Zalmana i zavrsio si posao. Meni je nekada i preko 90 isla ali prvenstveno mi je smetala buka. Zalman je resio sve probleme

Moja stara Chaintechova (AGP, naravno):
1.5V (default) - 585-590MHz (max. stable)
1.65-1.7V (ne secam se tacno) - 590-600MHz
Radjeno sa stock hladjenjem i NE isplati se (osetno dize temperaturu), mada bi taj Zalman verovatno promenio stanje stvari.

Pa ja na def V otisao do 625MHz max!!! Bitnije joj je hladjenje nego voltaza. Svaka ce da clockuje ako se hladi dobro

Za Zalmana cu morati malo sacekati. Flesnuo sam bios na 500/1000 i radi naravno stabilno. Ubacivao sam razne BIOS-e, i sa nekima na kojima je dignuta voltaza za GPU Windows mi je na pocetku dizanja sistema javljao da nema dovoljno napona za karticu i da vraca na sigurna podesavanja. Problem sa napajanjem sigurno nije, jer imam Chieftec na 300W i jedino sta napajam je ploca i SATA hdd. Znaci jos mi je ukljucen 6600GT i dodatna kartica od Audigy-ja. Nemoguce da nema dovoljno struje! Zato sam i pitao da li treba ili ne treba i koliko da dignem napon za AGP? Nisam probao da dizem, pa sam vratio BIOS sa standardnim naponom, pokazivacem za temperaturu i vrednostima 500/1000.

Ma nema potrebe za dizanjem napona. Predlazem ti da sacekash Zalmana (i meni treba uskoro da stigne VF700-CU) pa da onda eksperimentishesh. :wave:

Poslednja izmena:
Ja imam sparkija i temp na 540/1150 u full. ne prelazi 72.Difolt hladnjak pun prasine dere se ko avion.Kad ocesda kuckas u wordu smanjis malko na 80 fan i to je to:)

Vrh Dno