Šta je novo?

6600GT problemi...

blaza

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2003
Poena
609
Ustanovio sam da mi 6600GT PCI-E kartica obara masinu s vremena na vreme zbog pregrevanja. Fabricki kuler nije u stanju da rashaldi istu, deluje da ni kuciste (hladnjak) za kuler ne naleze bas najbolje na procesor. Radi se o Prolink PixelView kartici koja je u garanciji. Da li ovo podleze pod standardnu garanciju?

blaza je napisao(la):
Ustanovio sam da mi 6600GT PCI-E kartica obara masinu s vremena na vreme zbog pregrevanja. Fabricki kuler nije u stanju da rashaldi istu, deluje da ni kuciste (hladnjak) za kuler ne naleze bas najbolje na procesor. Radi se o Prolink PixelView kartici koja je u garanciji. Da li ovo podleze pod standardnu garanciju?
Skini stranicu kucista pa proveri da li se i dalje pregreva, ipak je leto, vrucina. Nebi bilo lose da stavis dva ventilatora, jedan da izbacuje topao vazduh iz kucista, a drugi da ubacuje hladan.

da, zrelo za garanciju
Kartica ne ispunjava svoju funkciju u potpunosti
S obzirom da je Prolink - puno srece da dobavljachem :whip:

Wele je napisao(la):
da, zrelo za garanciju

Skinuta je stranica sa kucista (Chieftec 400W) vec neko vreme i opet se pregreva. Da li neko zna koja je prosecna temperatura kod 6600GT kartica pod opterecenjem u 3D ? Kartica u 2d rezimu ima nekih 68-70 stepeni.

Kupljena u Adacom-u. Nisam siguran da su oni i dobavljaci.

Ni pod razno ne bi smelo da bude toliko u 2D. Normalna temp. bi trebala da bude izmedju 55 i 60C u 2D rezimu.

Kod mene u 2d rezimu temperatura se krece od 48 do 54C. U 3d rezimu ne prelazi 75C. Treba uskoro da mi stigne TT Extreme Giant III koji sam platio 750din, ti reklamiraj, ali ako ti ne priznaju reklamaciju nabavi i ti Extreme Giant, nije skup, a veoma je efikasan.
POZ

Rax13 je napisao(la):
Kod mene u 2d rezimu temperatura se krece od 48 do 54C. U 3d rezimu ne prelazi 75C. Treba uskoro da mi stigne TT Extreme Giant III koji sam platio 750din, ti reklamiraj, ali ako ti ne priznaju reklamaciju nabavi i ti Extreme Giant, nije skup, a veoma je efikasan.
POZ

Gde mogu da kupim pomenuti kuler?

Imam identičnu karticu....sa TT Schoonerom i jednom osmicom Ultra silent koja se vrti na 1400 rpm...13db....nečujna!....postavljena vertikalno da duva izmedju rebara i temp. su sledeće:

idle(2D) 39°C-41°C
full(3D) 52°C-54°C

Inače radi već mesec dana bez greške na 568MHz/1.14GHz!!!
Smatram da bi ti ovako nešto verovatno rešilo problem :wave:

Verovatno ti fabricki cooler ne lezi dobro. Probaj da ga skines, naravno i onu zvaku, namazi pastu i vrati cooler. Mozda pomogne.

GoranM je napisao(la):
Verovatno ti fabricki cooler ne lezi dobro. Probaj da ga skines, naravno i onu zvaku, namazi pastu i vrati cooler. Mozda pomogne.

Nemam pastu a tako bi izgubio i garanciju. :) Odnecu karticu na reklamaciju pa cu da vidim sta dalje.

Wele je napisao(la):
da, zrelo za garanciju

Danas je peti dan od kad sam vratio karticu u Adacom. Posto se nisu javljali zvao sam ja njih da bi bio obavesten da je kartica vracena dobavljacu (mada ni u ovo nisam siguran). Ko je uopste dobavljac za Prolink?

Wele je napisao(la):
ewe u zemunu i cvijicevoj

Evo jos malo pa 15 dana kako sam predao karticu i jos uvek nista. Karticu je Adacom uvezao iz Hrvatske (nije iz Ewe computersa). Kazu mi kako su je poslali nazad uvozniku i da sad treba cekati postu, carinu, uvoznika, carinu, postu, babu, dedu.... Nemaju karticu slicnog ranga na lageru?!! Otuzno, srpska posla... Je*es takvu garanciju... Bolje da nisam ni nosio karticu na servis, cisto gubljenje vremena i zivaca. Neke firme bolje i da se ne bave ovim poslom...

Nazad
Vrh Dno