Šta je novo?

6600GT ili ...?

markoni_slo

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2006
Poena
330
Treba mi preporuka za novu PCI express graficku karticu.

Imam sledecu konfiguraciju:
MB Asus P5LD2 Deluxe
Cpu Intel Pentium 530 (3GHz)
1 gb RAM-a Corsair VS DDR400
VGA Asus ATI AX300
Chieftec napajanje 420w

Pretezno mi treba za igranje real time strategija, konkretno COMPANY OF HEROES, i mozda ponekad za neki FPS... Kao recommended VGA za ovu igru se navodi GF 6800 sa 256mb memorije...
Malo sam radio search po forumu, ali usled najezde silnih kartica vise nisam siguran koja bi kartica zadovoljila ove potrebe i dal da idem na 6xxx ili 7xxx seriju nVidia kartica!? Dal je GT verzija brza od GS i od GTX ili ne?
Da li je 6600GT jaca od "obicnog" modela 6800?

6600GT nije jaca od 6800! GTX je najjaci, posle ide GT pa GS. (izuzetak je mozda 6800GS PCI-e koji je brzi od GT-a mada i tu se glodjemo po forumu).
Gledaj da uzmes makar neki 6800GS polovni ili novu 7600GS. Ispod toga nemoj da ides, preko toga je vec tvoj izbor skroz. Samo reci do koliko para i preporucice ti ljudi nesto vec

Poslednja izmena:
Pa neki maximum koji sam spreman da izdvojim je 200e.

Koliko realno ubrzanje donosi 256mb memorije na kartici (ili cak 512mb), kao i DDR3 u odnosu na DDR2 sa istim chipom?
Posto sam video da se kartice prave u raznim kombinacijama, tipa 128bita - 128mb, 128bit-256mb, 256bit-128mb.

Takodje me interesuje kojeg proizvodjaca predlazete, odnosno koji se pokazao kao najbolji po pitanju performanse/kvalitet... MSI, Asus, Leadtek, Gainward... ??? Ja sam dugi niz godina bio naklonjen Asus-u, nekako mi je ulivao najvise poverenja, obzirom da imam veoma pozitivna iskustva sa njihovim plocama! Ali, vidim da se dosta ljudi odlucuje za kupovinu leadtek i gainward kartica, moram priznati, meni do skoro nepoznatog proizvodjaca.

Jos da napomenem da mi je computer u potpuno silent fazonu, tako da ne bih voleo da graficka kartica odudara od toga.
Al ako bude moralo... 🙁

Mozda polovna 7900GT kartica?

Lakse od toga ces naci neki 7900GS, iako stoji da je 7900GT bolje resenje. Prelistaj oglase, bilo je bas nedavno nesto od toga.
Takodje Radeon X1800XT, ako nadjes polovan za 200E, neces pogresiti. 7900GT i GS treba fino da se naklokuju da bi ga "oprali". Na defaultu, X1800XT primetno brzi od obe.

Imas jako lepih "zivotinja" za oko 200e malo koriscenih ovde po forumu mada vidim da si gore napisao u prvom postu "preporuka za novu karticu" ne znam sta si mislio. Jel si smeta polovna ili mora bas nova? 7900GS ti ja nov nesto preko 200 GT je vise a super su karte pa razmisli... Rekoh ti ja, samo daj cifru i svi skacu da ih potrosis kako treba 😉

Bratac, znaci imas internet, sad imas i preporucene modele grafickih kartica, pre kupovine, najmanje 5 review-ova o svakoj kartici, pa odluci sam.
Da ne bude ona stara "najlakse je tudjim parama baratati".

U svakom slucaju 7600GT, 7600GST, 6800GS, 7900GS, 7900GT, X1800XT, ima da citas i citas 🙂

P.S. Uzmi minimum 256mb, 128mb je vec odavno postalo malo.

gigabyte 7600gt 256mb ddr3 silent pipe2 vrh grafika za 180 jura je mozes naci po gradu ako je limit 200 jura od toga nemas bolje

Poslednja izmena:
7900 GS i da se ne sikiras !
;-)

Bilo koji 7900gs i ima da ti polete sve igre 😉

Tacno tako. Imaces i lufta za blisku buducnost 😉

Jos kad vidis u oglasima MAxu koji je prodaje za 170e :guitar:

Nazad
Vrh Dno