Cujem ovdje svakakve nebuloze pa da kao vlasnik SX1 ukazem na neke od njih:
1. NEMA SANSE staviti Symbian 7 na SX1! To moze uraditi samo Siemens, ako ikada odluci, ali tako nesto se sigurno nece desiti (za to ne treba biti prorok). Nemojte brkati verzije firmware-a i verzije Symbiana. I cutite o stvarima koje ne znate nista, dajete covjeku koji pita pogresne informacije.
2. 6600 i SX1 nisu isti po karakteristikama, iako su u nekom istom rangu. 6600 ima noviji Symbian, a SX1 ima bolji hardver (sto se MP3 tice, ima stereo zvuk), i losije rijesenu tastaturu (na sta se mora obratiti paznja pri kupovini ovog mob)
3. Slusati MP3 na 6600.... probajte pa cete vidjeti na sta to lici. Za one koji ne mogu da probaju, ili nemaju vremena, vjerujte, lose je. 6600 jednostavno nije predvidjen za to.
5. Navikavanje na tastaturu SX1 jeste neobicno i meni koji ne kuca toliko poruke, trebalo je par dana sigurno, ali sada kucam brzo kao i na obicnoj tastaturi koja je na svim telefonima. Sve je stvar navike. Ali treba znati da ce prvih dana biti krajnje neobicno, i da je predvidjena za kucanje sa dvije ruke. Znaci, nije tacno da je tastatura na SX1 neupotrebljiva. Cista glupost tako nesto reci.
6. SX1 je prilicno dobro odradjen telefon. Sa novijim verzijama firmware-a, veoma stabilan. Ali ako u njega pocnete "trpati" razne krekovane programe poskidane sa raznih sajtova, i onda vam se mob pocne resetovati i praviti probleme, to nije ni do njegovog proizvodjaca, ni do samog telefona, nego do vas. Jasno vam je valjda da ne mozete instalirati na Win sve i svasta i ocekivati od njega da radi kao prije. Isto tako je sa svim sistemom. Pa i Symbianom.
7. Neko ce reci bolji je ovaj, neko ce reci, bolji je ovaj drugi, i to je normalno za nas obicne smrtnike. Zato ne evo par stvari od mene, nadam se da sam pomogao. Procitaj par review-ova na netu, pogledaj karakteristike na oficijelnim sajtovima i sl. Kad uporedis sa onim sto zelis od telefona, odluka ce se sama donijeti.
PS. Nisam neki audofil, ali sam volio poslusati mp3 preko mob. Ne znam koje ste telefone imali vi koji kazete da se preko mob nece niko naslusati muzike, ali ja sam sa SL45 bio prezadovoljan u tom pogledu - zvuk me odusevio. SX1 samo prati njegove stope po tom pitanju...