Šta je novo?

6600 GPU nece preko 400Mhz.

• Začetnik teme Začetnik teme dok
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dok

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2005
Poena
619
Da li pre flesovanja biosa nvidijinih grafickih karti treba obrisati drajvere za graficku pre toga i sta se desava ako se drajveri ne obrisu?Nailazio sam na kontradiktorne podatke koristeci opciju search.Kod atija to nije slucaj.Dugo nisam imao Nvidiju zadnji put FX5700LE :wall:
Ako neko zna nek objasni kako se koristi program za probanje biosa vgabios
uvek mi ispisuje cheksum error ili tako nesto.
Posto Asus 6600 256mb ima isti GPU kao i 6600GT ne mogu da shvatim kako ne uspevam da ga nateram preko 400mh.Znam da memorija ne moze mnogo ali gpu bi trebalo bar na 500 koliko je na 6600GT.Izvinjavam se ako je bilo ovih tema.
Poz...

P.S.Koristio sam sve moguce programe za OC, i uvek smrzne sliku kad namestim preko 404MHz i pustim 3Dmark.

dok neznam kakva je ta Asus moj Club 3D takodje sa 256 mb moze GPU na 500 ali memorija nece preko 570. Neverujem da je nesto opasno ako ne obrises drajver ali nisam flashovao bios tako da neznam morace neko ko je to radio da ti odgovori, ipak ti ne otkljucavas pipelineove pa da to bude bitno

Samo sam ja na ovu temu napisao 20 postova(oko podesavanja,flasha,riva tuner setting-a,vgabios programa,itd itd.) u par razlicitih thread-ova koji su ako se ne varam spojeni kasnije.
Search je zaista veliki problem nekima.Morao sam da se javim jer sam primetio niz ovakvih topica koji nicu kao pecurke posle kise.Ne kazem da je ovo toliki "greh",ali aman ljudi, o ovome(i slicnim) temama je pricano xxx puta.
Bash navedena karta(doduse sa 128MB rama i AGP) je bila tema.Asus stavlja biose sa nekom blokadom(ko zna zasto..),tako da moja nije htela preko 430 za gpu.Sve je objasnjeno,cak je jedan user napravio i .txt dokument kao malo uputstvo(zao mi je sto sam zaboravi username,oprostice mi 🙂 ).Imash sve pa cak i markove pre i posle,hladjenja itd.

nema potreba da brises drajver
ja sam milion puta editovao, stavljao novi biso za moju 6800gt i nikad nije bilo potreba da brisem/instaliram drajver

nego
bios je najbolje da flashujes sa nvflash programcicem
a za editovanje koristi neki nibitor poslednju verziju

ivanbo2003 je napisao(la):
Samo sam ja na ovu temu napisao 20 postova(oko podesavanja,flasha,riva tuner setting-a,vgabios programa,itd itd.) u par razlicitih thread-ova koji su ako se ne varam spojeni kasnije.
Search je zaista veliki problem nekima.Morao sam da se javim jer sam primetio niz ovakvih topica koji nicu kao pecurke posle kise.Ne kazem da je ovo toliki "greh",ali aman ljudi, o ovome(i slicnim) temama je pricano xxx puta.
Bash navedena karta(doduse sa 128MB rama i AGP) je bila tema.Asus stavlja biose sa nekom blokadom(ko zna zasto..),tako da moja nije htela preko 430 za gpu.Sve je objasnjeno,cak je jedan user napravio i .txt dokument kao malo uputstvo(zao mi je sto sam zaboravi username,oprostice mi 🙂 ).Imash sve pa cak i markove pre i posle,hladjenja itd.

Citao sam cele nedelje tvoje postove po nekoliko puta cak sam dva puta flesovao karticu po tvom uputstvu i jedva sam je povratio(kucanjem na slepo)
Sve se to odnosilo na verziju sa 128mb cak i cuveni mod15v.rom je sa verzijom 128mb.Na Mvktech sajtu nema Leadtek-ovog biosa za verz.256mb.
Citao sam i taj txt dokument pa citajuci o vasim markovima sam se i odlucio na flash.

Jel agp karta?Mozda zvuci glupo pitanje ali jedan user je probao na pcie da stavi taj bios.Jedino ako nova serija agp karti ima jos neku zastitu od flasha,sto me ne bi nimalo iznenadilo(koliko li sam samo ja imao problema dok nisam sve namestio kako treba).Sve u svemu,ako nece ono sto smo mi predlagali,onda je slaba vajda da ces uspeti.Jesi li probao sa nekim matorijim biosem za doticnu?Tvoja karta ima 256MB rama pa one okacene biose zaboravi...

Meni MSI NX6600 256mb radi420/620 sa rivom!Greje se do 75c u igricama,a ubacio sam jedan ventilatorcic jer je bila sa pasivnim hladnjakom!Preko 420 jednostavno nece :bottle:

Jeste AGP.Probao sam taj mod15v.rom i neki asusov za 6600 256mb,posle restarta dobio sam kocke u razlicitim bojama, oba puta sam jedva povratio stari bios koji sam prethodno bekapovao komandom nvflash -b stari.rom iako nisam nista video na monitoru tj.video sam sve moguce boje :d .Cilj mi je bio da predjem 6000 u 3dmarku,Sad je maximum oko 5892 na 395/565 .Default 4835 u 3dmark 2003.
Ivanbo 2003 ti si se bas trudio u vezi sa ranijim postovima u vezi sa 6600 128mb.Steta sto to ne moze da se primeni u ovom slucaju mada cu ja i dalje pokusavati.Ne mogu da provalim onaj program vgabios a bas mi se svidja mogucnost probanja biosa pre flesha.Imace karta se dobro snalazi u igrama.
Pozdrav :wave:

Staronsky je napisao(la):
Meni MSI NX6600 256mb radi420/620 sa rivom!Greje se do 75c u igricama,a ubacio sam jedan ventilatorcic jer je bila sa pasivnim hladnjakom!Preko 420 jednostavno nece :bottle:

Koja je memorija na karti i da li je 4 ili 3.6ns?

Da li je neko probao pomocu NiBiTor-a da modifikuje orginalni bios na 6600 i da stavi za core napon od 1.4V u 3D kakav je kod 6600GT?

Nazad
Vrh Dno