Šta je novo?

6600 256 Mb do 120-130 evra

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Zanima je koji je model najbolje uzeti.
Ima ih krdo...

Znaci, mora da se dobro klokuje i da ima sve f-je 6600...

Tj. dolazi u obzir i neki 6200 i 6600LE koji podrzava Sparkle Ultra bios...

Znam da se ispredaju price na forumu ali me interesuju specificno modeli sa 256 RAM-a

Leadtek 6600(mozda Asus,nisam siguran kako se klokuje mem. na njima).Inace tih 256 MB ce u vecini slucajeva ici manje nego na 128MB kartama(znaci Sparkle bios mod na 700Mhz postaje misaona imenica).Medjutim uvek ima izuzetaka od pravila,pa mozda naletis na memoriju koja pici preko 650 Mhz.
6600LE zaboravi(mozes slobodno i 6200),jedino ako ides na kocku(sanse su se dramaticno smanjile zadnjih meseci).Mozda ako imas nekog da ti "probere",ali inace lutrija(Srbije :d )
Poz

Hmmm... Asus mi cenovno odgovara, ali nisam siguran za mem... znači ipak mora 128Mb za Sparkleta (što bi rekao Ivica ,) )?

Pa pazi,ne mora da znaci.Kao sto rekoh ima uvek primera gde ljudi tvrde da im je OC nekad i bolji nego na "regularnim" 128MB modelima.Mislim,Sparkle bios(pazi moras da nadjes verziju Ultra rom-a za 256 MB kartu)moze da se stavi,ali da li ce karta sa njim da radi ili da brlja pitanje je.Pre flesa obavezno vgabios programom(u dosu) bez posledica lepo se proveri da li pasuje ili ne.Ako ne,samo restart i na starom si
Poz

Hmmm... ipak se premišljam... sačekaću onda da prodam 9600Xt, pa ćemo da vidimo... mora da se igra Oblivion kad izađe...

Imam Leadtek 6600LE sa 256 mb memorije, OC ide 555/623, tako ga ja drzim, naravno sa Sparkle bios-om. Izasao je novi Rivatuner, ali bezuspesno otkljucavanje jos uvek za 8 pipes :( NV43 A4 je model. Oko 10000 je rezultat u 3d Mark 2001, a u 2005 je 2510, a igrice mi stvarno lete :)

ivanbo2003 je napisao(la):
Pa pazi,ne mora da znaci.Kao sto rekoh ima uvek primera gde ljudi tvrde da im je OC nekad i bolji nego na "regularnim" 128MB modelima.Mislim,Sparkle bios(pazi moras da nadjes verziju Ultra rom-a za 256 MB kartu)moze da se stavi,ali da li ce karta sa njim da radi ili da brlja pitanje je.Pre flesa obavezno vgabios programom(u dosu) bez posledica lepo se proveri da li pasuje ili ne.Ako ne,samo restart i na starom si
Poz

Eto ja sam rizikovao i nisam znao za taj vgabios program za pasovanje i radi mi sve super, a i dalje imam 256 mb memorije :guitar:
Nego posle flesa mi ne radi DVI pa TFT drzim na analog modu. Zna li neko kako se to ispravlja?

Vrh Dno