Šta je novo?

6510 vs. 8310

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
6510 je nekako ozbiljniji na oko jer 83 izgleda bas kao igracka.
Software bi trebalo da bude slican, ali su kao ispravljeni neki bagovi kod 65.
Da li 6510 podrzava pisanje poruke duze od 160 karaktera (zna da bude korisno:))?
Kako se spaja kabal? Ispod kartice kao kod 8310 ili....?
Kakve su im jos razlike? Baterija? Jesu li iste maskice?
etc etc etc

Posto sam video oba telefona i procitao mnogo testova ozbiljnih stranih sajtova - mogu da kazem da je kod 6510 ispeglan softver, da ima mnogo vise opcija (sitnih, koje zivot znace), i rezoluciju kao i 6210, iako je ekran iste povrsine kao kod 8310 (koji ima rezoluciju kao i 8210/3210/3310 itd) - to omogucava one strava fore kao kod 62-ke - tipa: citas poruku koja je u okviru a gore (kao prozor u Windows-u) pise od koga je ... Onda, imas bolje resen kalendar i wap novije generacije (1.2.1 mbwsr), FM radio je isti kao BLB2 baterija koja je sada 750mAh... Telefon je mnogo lepsi i ozbiljniji od 8310 (ima i dalje onaj profi look), ekran nije ledeno-belo-plavi, nego nebo-plavi (kao kod 8250, i sa jacim diodama). Eventualne mane su i dalje lose reseno podnozje za karticu.... Plastika je mogla biti deblja (ona koja pokriva bateriju) (ali bi fon bio veci) itd...
Ako te jos nesto zanima, reci... to je moj sledeci telefon, mada sam sa 6210 prezadovoljan...

Pozdrav

Za 8310je "peglanje" software stvarno neophodno! :(
Generalno, telefonom sam prezadovoljan, ali me sada cisto interesuje koja je realna razlika kada je razlika u ceni sa 3 cifre...
Znaci isto leziste za karticu:( Verovatno je onda i konektor za kabal ispod....
Koji je kapacitet baterije kod 8310? Nisam ukljucio Net Monitor, ana njoj ne pise....

Kako mislis kapacitet baterije... Napon je 3.6V ali regularno ide od 4.1 (u net monitoru od 410 do 325-320 kada se iskljucuje...)...
Odlican tel. ako imas sanse, uzmi ga...

byMaX je napisao(la):
Ako te jos nesto zanima, reci... to je moj sledeci telefon, mada sam sa 6210 prezadovoljan...

Pozdrav

E kada si vec pomenuo..Ajde ti meni lepo reci da li tebi fontele gleda obe memorije? tj. i sa kartice i sa interne memorije?
Ja moram da prebacujem!!

8310 koristim vec nekoliko meseci (mislim od pocetka decembra...pre nove godine u svakom slucaju) ivise sam nego zadovoljan....

Nego koliko mah jebaterija? U specifikaciji sam nasao: do 400h stand by. Max do sada mi je bio oko 200h (malo manje) i ja sam sa tim vise nego zadovoljan. Kada ga bas-bas urnisem (poruke i razgovor) izgura mi po 3+dana

E, da, meni na 8310 ne radi memorija sa kartice, vec samo sa telefona, ali je to zato sto mi je stara kartica na 3V (064-1101), pa nece bas da saradjuju......jos neke na 110 ne rade, a 63 rade sve koje sam probao i 064-14 takodje radi....

zilet je napisao(la):
E kada si vec pomenuo..Ajde ti meni lepo reci da li tebi fontele gleda obe memorije? tj. i sa kartice i sa interne memorije?
Ja moram da prebacujem!!

Ne bih znao da ti kazem, ja imam 6210i i meni uvek vidi sve brojeve... znam to jer moram da prebacim one za voice dialing u memoriju da bi vd radio....

Onda ih izbrisem sa kartice, a opet su tu... samo pokazuje ikonicom gore, gde su smesteni... Updejtuj sw sa onim iz 6210i...

Ja ne mogu da koristim Voice Dialing kada je unutra SIM kojoj telefon nema pristup. Ako ubacim neku na 5V sve radi OK, ali dok je kartica na 3V nece....

Vrh Dno