Šta je novo?

Kućna multimedija 65" TV ~1000eur

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

el_patron

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Arctic Freezer 34 eSports
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX
RAM
Kingston Fury Beast RGB 2x16GB
GPU
Sapphire 6650XT Nitro+
Storage
Kingston A2000/Transcend 230s/HDD 500GB
Zvuk
Microlab M660BT + Razer BlackShark V2 HyperSpeed
PSU
Asus Rog Strix Gold 750w
Kućište
Be Quiet Pure Base 500FX
Monitor
BenQ Mobiuz EX2710S
Miš & tastatura
Razer Deathadder v3 Pro+ HyperX Alloy Origins Red Linear
Mobilni telefon
iPhone 13 mini 128gb
Pametni uređaji
Xiaomi 3C, Xiaomi S20+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dugo sam gledao da uzmem neki OLED 55" i na kraju skapirao da ce mi trebati 65", a OLED u toj dimenziji prelazi budzet dosta pa sam u potrazi za nekim ne-OLED modelom. Ne znam kakve su realne razlike izmedju LED, QLED, QNED, da li je neki bolji ili je manje vise sve isto. Nije mi bitan zvuk jer cu svakako uzeti soundbar, niti OS. Produzena garancija je +

Poslednja izmena:
Hisense U7KQ/U8 ili TCL c805/845. Ne znam za koliko možeš da nađeš ove jače modele.

Kakvi su LG QNED modeli?

Solidni. Ja bih ipak išao na Hisense ili TCL. Za 2023 rtings vidi dole. Verovatno su bolji i pređašnji modeli.
Screenshot_20231218_122927_Brave.jpg

Nemoj te da za TCL , Hisense i ostale "nepoznate" marke konsultujete rtings. Te marke se zestoko razlikuju od nasih koje nama plasiraju. Hisense U8 u USA i kod nas su nebo i zemlja, kvalitet na strani USA. Samsung, LG, Sony, Philips i sl. to je isto. Rusija, Indija, Rumunija, Srbija,... sa njima delimo modele i na sajtovima na tim jezicima ima testova.

Imas na sh*****ru heisense 65U8HQ za 110 000. To je mini led tv i mislim da ne postoji nista bolje pogotovu ne za taj novac. Pravo hdr iskustvo obzirom na svetlinu od max 1300 nita.
Mini led je nesto najpribliznije oledu za manje novca. Ne znam koliko kosta tcl c805. Maloprw slucajno naleteh na ovo pa rekoh da pogledas. Ja bih ovo uzeo da sada kupujem tv u tvom budzetu. Ne znam mozda neko ima bolje resenje....

Nemoj te da za TCL , Hisense i ostale "nepoznate" marke konsultujete rtings. Te marke se zestoko razlikuju od nasih koje nama plasiraju. Hisense U8 u USA i kod nas su nebo i zemlja, kvalitet na strani USA. Samsung, LG, Sony, Philips i sl. to je isto. Rusija, Indija, Rumunija, Srbija,... sa njima delimo modele i na sajtovima na tim jezicima ima testova.
Razlika je uglavnom u OS-u i specifikacijama. Svako može da uporedi na drugim sajtovima. Sigurno neću indijske i rumunske sajtove da posećujem u vezi tv recenzija.

Tek sad vidim da U8 za EU ima IPS panel, dok US model dolazi sa VA panelom i Google TV. Mozda bolje ici na TCL 805, a i vise mi se svidja Google TV od VIDAA

Nazad
Vrh Dno