Šta je novo?

6210 phonebook --> SE t610

perovic

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
ovo jeste bila mozda i postavljana tema kroz ovaj topic, ali niko nije dao konkretan odgovor.. Naime, na 6210 imam oko 300 imena (sa po par brojeva svako) i hteo bih na najjednostavniji nacin da ga prebacim na Sony Ericsson t610. Imam Infrared port. Hvala na savetima.

Prvo sinhronizuj sa outlookom pa preko outlooka prebaci na t610 (koristeci onaj software sa SE) Ja josh uvek nemam sav software vec sam neshto polovichno nakrpio i jedva prebacio! Inache odradio sam ovako:
Nokia-Oxygen
Oxygen-Outlook
Outlook-SonyEricsson

Ono sto svakako moras prvo da uradis jeste da sinhnorizujes Outlook sa imenikom Nokia-e.
Za to ti treba Nokia PC Suite, verziju ne znam tacno, drugacija je za svaku vrstu telefona. Npr. 7210/6610 koriste 5.0, za 6310i sam skidao 4.88.
Medjutim, nije tesko ustanoviti verziju, samo odes na www.nokia.com odaberes svoj model telefona i odes u "download" sekciju, bice ti ponudjena samo odgovarajuca verzija Nokia PC Suite-a.

Kada instaliras gorepomenuti, sinhronizujk imenik 62-ke sa Contacts listom Outlook-a.

Nakon toga, preporucujem deinstall Nokia PC Suite-a.
Sledi instalacija XTND Connect-a koji radi slicnu stvar kao N PC Suite samo za Ericssone, logicno :)

Nakon sto ga instaliras, dobices i Phone Monitor deo u Control Panelu. On mora da ti nadje T610, sto nije problem kada je IRDA veza u pitanju. Bluetooth ide mnogo teze, ali to tebe ne treba da brine.
Kada ga pronadje, pokrenes XTND i udaris Sync.

To je to, nakon jos par minuta (mnogo sporo ide sync kod Ericssona) imaces celu contact listu u SE.

Jedina zezalica koja moze da se na kraju pojavi, jeste da ces morati ponovo da "obelezavas" default brojeve. To Outlook ne pamti, a SE kao i Nokia, ima losu tendenciju da kada ne zna koji je "glavni" broj, uvek odabere onaj u Home polju, koji verujem nikome nije primaran ako pored njega ide i "Mobile".

To je to, valjda nista nisam preskoci.

Pozdrav!

SE T610 poseduje odlicnu foru da mu samo gurnes adress book file (.wab) i da ga on prihvati kao svoj imenik.

Jos jedno pitanje u vezi T610 (i ja sam ga uzeo :D), da li je moguce i kojim softverom skidati stvari iz telefona, znaci slike, melodije, igre koje su vec u njemu?

Vince Carter je napisao(la):
Jos jedno pitanje u vezi T610 (i ja sam ga uzeo :D), da li je moguce i kojim softverom skidati stvari iz telefona, znaci slike, melodije, igre koje su vec u njemu?

Nevermind, ionako sve moze da se skine sa SE sajta.

...

Hvala SASI i Genghis Khan-u na odgovorima..
sem te zezalice sa "default number imam jos jedno pitanje..
pr. Na nokia telefonu imam jedno ime sa 3 mobilna i 2 fiksna broja; njega sam pomocu IR veze prebacio na SE t610. E sad, problem je sto su na ova dva telefona razlicita polja definisana - na t610 postoje:
home
work
mobile
fax
other
i na t610 su mi prebacena (prepoznata) samo dva polja, tj od 5 brojeva, prebacena su mi samo dva: mobilni i fiksni broj. Imam dosta takvih imena u nokia phonebook pa me interesuje kako ce se Sinhronizacija Nokia->Outlook->Sony Ericsson "snaci sa tim" ... Ako bude isto kao preko direktne IR veze 2 telefona, onda mi i ne vredi nesto previse... Moracu mnogo toga manuelno da uradim :?

Mislim da ce do Outlook-a doci, ali se plasim da SE to nece skapirati (vise Mobile brojeva).
Moraces da probas u svakom slucaju :)

Pozdrav!

Do outlooka dolazi sigurno ali nema teorije da se to posle prebaci na T610! To je sve po meni veeeeeelika mana. Inache morash sve to prvo lepo da sredish u outlooku pa tek onda prebaci na telefon jer je naravno na kompu mnogo lakshe. Bash mi je krivo shto za SE nema nekog boljeg software-a kao shto je npr. Oxygen za Nokia telefone :( Po ovom pitanju SE nema shta da trazi pored neke Nokie!

da, u tome se potpuno slazem. Za nokiu postoji brdo dobrog software, i nokia telefon sam imao od pocetka mobilne telefonije u nas. Pre par dana sam kupio SE t610 i (izuzimajuci period "adaptacije" na telefon koji nije nokia) bas, bas sam zadovoljan.
-- Za te pare, koliko kosta SE t610, ne postoji nijedan telefon koji toliko toga pruza.... a valjda ce se pojaviti i neki bolji software za njega

Ima software-a za Ericssone, znam da Peca koristi neki za t68i koji radi preko BT i radi odlicno.

Cekam da se vrati iz Madrida (nakon pobede Partizana ;)) da ga "smorim" po tom pitanju.

Pozdrav1

Vrh Dno