Šta je novo?

600 € za 64 bit-a amd bez memorije i monitora ... predlozi?

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
ajde ovako da vas ne muchim mnogo ...

kuchishte: chieftec dragon ... ono matrix mi ruzhno ... neka bude 80€

plocha: ? vidim nforce 3 je skuplji za celih 50 evra od via chipseta? spreman sam da dam 50 evra vishe ako ce to da bude to?

via ... zapala mi za oko ova asus K8V SE Deluxe? ili ova epoxova 8HDA3+? sto epox nema nforce?

od n force ima samo: nforce chaintech CTM-VNF3-250

procesor: za sad nek ostane minimum taj 2800 ... sve shto ostane para dajem na procesor ... osim ako ne date neki drugi predlog ...

memorija: imam 1 gb king max ddr 400 ...

grafika: samo da ima 128 bita predlozhite neshto ako se izdvaja po performansama od ostalih ... to mu dodje oko 70 evra ...

hdd: 2x 80 (sata) dodje max 140 evra ... ili jedan od 160?

dvd rezach: recimo plextor? 100 jevreja ... ili neshto drugo?

to mu sve dodje maximum maximuma 6oo i neshto evra ...

Poslednja izmena:
ok malo sam proshetao po benchu ... vidim da se za overclock vishe isplati 3000+ samo ta neka drgu vrsta ili kako se to obelezhava ne C0 nego CG valjda?

a plocha definitivno nforce ako zhelim da kloknem ...

jel ova moja kingmax memorija dobra za OC?

aj da se za sad zadrzimo na plochi i procesoru,za periferije cemo lako ...

znachi koja plocha za oc amd 64?

Da, pojuri CG reviziju A64-ki, a za cene nForce3 baziranih ploca si pogresno informisan. Najjace verzije nF ploca su u rangu sa VIA-om, dok su entry level ploce poprilicno jeftinije. Taj Kingmax ce ti zavrsiti posao ako sistem budes terao sinhrono na default-u, za egzibicije ce ti dobro doci PC3700/4000. Izbor ploca je sve veci, ali cu se od preporuke ograditi jer od NF3 ploca imam iskusva (odlicnih) samo sa Gigabyte-om. Moje misljenje je da je u slucaju izbora procesora sa istim jezgrom, a razlikom u njihovoj frekvenciji (i ceni), uvek bolje ici na bolju plocu i memoriju i iz "slabijeg" procesora izvuci vise. U tvojoj nedoumici je gotovo sve jedno,razlika u ceni nije prevelika, ali ako ti je bitna, kao sto rekoh - "opakija" ploca i pevas. Za grafiku ne znam sta da ti preporucim, 70-ak EUR je najnezgodnija kategorija i ovom slucaju te upucuje na neki ATI 9550. Sto se hardova tice, proracunaj kapacitet koji ti je potreban i ostavi lufta 30-40%. Takodje, dva diska su gotovo uvek bolji izbor od jednog, barem sto se sigurnosti podataka tice, tj. njihovog eventualnog unistenja po crkavanju diska. Tu onda dolazi stvar ukusa i logike u izboru diska. Da ne duzim pricu, moji favoriti su WD, Samsung i Hitachi (u nedostatku Seagate-a).Plextor je 25-30% skuplji od konkurencije i po meni ga vredi uzeti jedino zbog produzene garancije (inace sam ljubitelj Plex-a). Nisam proracunavao koliko sve ovo djuture kosta, ali kontam da je tu negde.

ovaj mozda sam se pogreshno izrazio ... meni ne treba da imam dva diska u mirorru ili kako se vec to zove (ako si na tu sigurnost mislio?) ... meni treba ono da pishe na dva diska istovremeno ... kako se to zove? ili je to sve jedno te isto a zavisi za shta se koristi?

Mislio sam na bezbednost podataka u bilo kojoj varijanti, bez obzira na interfejs i da li je i kako vezan u RAID-u. Sto se RAID-a tice ukucaj RAID u Search odeljak i sve ce ti biti jasno.

za grafiku su mi bash i preporuchili tu karticu ... poshto meni ne treba 3d za igrice ... meni su sve aplikacije u kojima radim 2d ... tj mashina mi treba za rad sa vst-ovima u nuendu ili cubaseu ... za audio produkciju ...

ali ako bih za neku malu doplatu dobio neku dobru 3d karticu zashto da ne ... predlozite ...

Poslednja izmena:
za diskove cu lako da se odluchim ... recite mi koji su najtishi?

i shta si mislio pod onim nedostatak seagate-a?

svi (seagate, wd, samsung) od po 80 gb su oko 65 evra ... ja missim da je wd dobar izbor zbog 3 godine garancije? jesu li tihi wd diskovi ili ima tishih? i koliko su garancije na ostale diskove?

SumAnuT je napisao(la):
za diskove cu lako da se odluchim ... recite mi koji su najtishi?

i shta si mislio pod onim nedostatak seagate-a?

svi (seagate, wd, samsung) od po 80 gb su oko 65 evra ... ja missim da je wd dobar izbor zbog 3 godine garancije? jesu li tihi wd diskovi ili ima tishih? i koliko su garancije na ostale diskove?

Najtisi su po mnogima(i meni takodje) samsung diskovi.Ja bi ti takodje preporucio WD diskove kao najbolje resenje +sto dobijas tri godine garancije.Na samsungove diskove ide garancija od 2 godine,dok je za maxtor garancija 1 godina.

ok ... evo konkretno:

Chieftec BX-02B-B-SL 90.00

Asus K8N-E Deluxe 120.00 (plocha je nforce magistrala ide do 250mhz)

SATA WD800JD x2 130.00

AMD Athlon 64 3000+ BOX 160.00

ASUS A9550/TD/128MB, ATI 9550 TD, 60.00 (grafika je takva zato shto mi ne treba 3d neshto preterano)

ASUS DRW-1604P 16x(4x) DVD+/-R(RW) DL Retail 80.32 (rekoshe mi za benq rezache al kod nas ih izgleda nema? ako nema a asusu i pioneer su isti iznutra pre bih uzeo asus)

koji cooler da uzmem za ovog amd-a? ili da ostavim box? missim da cu ga kloknuti malo ...

ima li neko neshto da doda ili oduzme???

Ja bi ti preporucio da umesto asus rezaca ipak uzmes pioneer 108d.BTW,ako nameravas da malo kloknes procesor nema potrebe da nabavljas neki bolji kuler,jer ce ti i box varijanta sasvim lepo obaviti posao.

Nazad
Vrh Dno