Šta je novo?

6 miliona postova!

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
Gledao sam malo po phpbb forumu najveće forume i naleteo na ovaj:

http://ian.go-gaia.com/forum/index.php

We have 110 569 registered users
Our forums have a total of 6 324 825 articles

:eek: :eek: :eek:

Mislim, tek pravo iznenadjenje nastaje kad se vidi da su prvi clanovi pristupili ove godine u februaru ;) . Interesantno je i poslagati clanove po broju postova u opadajucem redolsedu ;)

Ja ushao u neki thread od 10k postova i ono 90% postova je "yes", "ok", "sure", "nice" :D:D:D:D

Pazi prvi na listi po broju postova je pristupio 06 May 2003 i do sad napisao 23816 postova! Dok sam pisao onaj prvi post dakle nekih max minut broj postova se povećao za nekih 200 komada :eek:

6M
23K
:eek: :?

P.S.
Verovatno su im postovi kao ovaj moj!

kakvi idioti....

zato ovaj forum nema problema sa time. hahahaha

Benchmark Odyssey 2010...

Reg. Users: 150,011
Total posts: 10,004,855
Last reg. user: SuperNova 1541

Au bre....posetioci tog foruma su bas pricljivi :) osecam da svakoga dana kupuju novu tastaturu za 8$ :) ili vec imaju nekoliko komada u shteku, u slucaju da jedna otkaze :)

Ja sam jedno vreme bio na ICQ forumu i tamo postovi lete kao u chatu. Na popularnim temama dok uradish refresh pojavi se 20 postova.

Heh, cudna je ta statistika...

Bench:
Total users: ~3,500
Total posts: ~250,000
Average posts/user: ~71

Gaia Forum:
Total users: ~112,000
Total posts: ~6,400,000
Average posts/user: ~57

Zakljucak ? :mrgreen:

Pa mislim da se kvalitet foruma u svakom smislu ne ogleda u broju postova, jer je bitan kvalitet a ne kvantitet (ok i kvantite je vazan ali ne u tolikoj meri) tako da od toga ne treba patiti...

Prva tema koju sam ugledao je "whats more important-love or lust?". "Kvalitet se prepoznaje"...

andjelkoyu je napisao(la):

Bench:

Gaia Forum:

Zakljucak ? :mrgreen:

Zakljucak je da ima mnogo vise spamera na benchu nego na gaia-i :mrgreen:

Izvinjavam se, jel ta Gaia neki "volimsvestovolemladi" forum ?

kUdtiHaEX je napisao(la):
jer je bitan kvalitet a ne kvantitet

Kazu da je kvalitet novcanice evra mnogo bolji nego novcanice dinara, ali meni je potpuno svejedno koje posedujem dok je kvantitet odgovarajuci :mrgreen:
Svako pravilo ima izuzetke ;)

Ma mozda je i neka baronija.
Npr. na phpBB-u support forumima postoji liq koji ima 9874135% of total forum posts. :)

Znaci mozda je neko malo MOD-ovao forum..

Ili su im bas svi posotvi debilni sa yes/no replikama.. :D

petri je napisao(la):
...

Bench:

Gaia Forum:

Zakljucak je da ima mnogo vise spamera na benchu nego na gaia-i :mrgreen:
Wrong :D
Statistichki znachi da:

1) Doprinos na Bench forumu po jedinici chlana veca je za 25% (Veca srednja dinamichnost foruma)
2) Hipotetidhki, kada bi bench forum imao isti toliki broj chlanova, broj postova bi, srazmerno, bio veci (~ 8,000,000) :d
3) Nazalost, ovo je samo jedan vid situacije :D Realnost je drugachija :mrgreen:

Moža bi vrste foruma mogle da se podele na 2 dela, na one na kojima se rešavaju problemi i oni na kojima se ćaska u svim oblicima(spam, komentari, ozbiljne i neozbiljne rasprave...). I ako ovaj forum zna da izgleda na ovu drugu vrstu ponekad(kada se intelovci i amdovci prepiru 379. put oko jedne te iste nevažne stvari) ipak mislim da ovaj forum spada u prvu grupu foruma. To bi otprilke značilo da je većini započetih topica suđeno da se okončaju posle određenog(dovoljnog) broja postova. I ljudi koji nisu registrovani mogu da nađu koristi u prvoj vrsti foruma, jednostavnim iščitavanjem topica zanimljivih za njih. Takođe se i mnogi topici ovde završavaju sa jednim, dovoljnim, postom. Ne kažem baš bi bench bio najposećeniji forum na svetu kada bi sad ovde počeli da pričamo o automobilima, politici, suvim rebrima, ali bi situacija svakako bila drugačija. Ipak, kvalitet je ono što se ceni pre kvantiteta i ja sam lično ponosan što najviše vremena provodim na benchu, a naručito što sam deo bench forum ekipe... Tako da, ne ljutite se na moderatore ako su nekada previše strogi ili konfuzni, oni samo žele najbolje ovom forumu :)...

...

Wrong :D
Statistichki znachi da:

1) Doprinos na Bench forumu po jedinici chlana veca je za 25% (Veca srednja dinamichnost foruma)
2) Hipotetidhki, kada bi bench forum imao isti toliki broj chlanova, broj postova bi, srazmerno, bio veci (~ 8,000,000) :d
3) Nazalost, ovo je samo jedan vid situacije :D Realnost je drugachija :mrgreen:

Oni, sa tolikim brojem korisnika koji uzgred pisu postove "yes", "maybe" i slicne sadrzine ne mogu da stignu bench u statistici. A ovde, ionako jedan odredjeni krug korisnika stalno postuje cineci veliku vecinu postova na forumu. :eye:
:d

petri je napisao(la):
...
Oni, sa tolikim brojem korisnika koji uzgred pisu postove "yes", "maybe" i slicne sadrzine ne mogu da stignu bench u statistici. A ovde, ionako jedan odredjeni krug korisnika stalno postuje cineci veliku vecinu postova na forumu. :eye:
:d

Tu se slazemo :beat:
(Objasnjenje: poboljsavam statistiku :mrgreen: )

Nazad
Vrh Dno