Šta je novo?

5870 pregrevanje GPU 2 i GPU 3

Upravo ovo sto si quote-ovao govori o tome koliko nisi upucen u materiju.
Sretno (a trebace ti, posebno sa tim stavom).

Ti da znas bilo sta oko ove materije znao bi da teorija i praksa u ovom slucaju nemaju ama bas nikakve veze, sto znaci da ako graficka prodje sve testove opterecenja u raznim programima pri full loadu nemora da znaci da ista nema neki problem ili anomaliju i da se on nece prikazati u praksi pri pravim operacijama u nekim programima izvrsnja ili igrama, tvoj predlog toliko nema zdravog razuma da je to strasno, znajuci pri tome da kartica nije dovoljno hladjena ne mozes je ni testirati kako treba jer ce naravno da se pregreje, JER NEMA DOVOLJNO HLADJENJA DA BUDE RASHLADJENA, ako to ne mozes da shvatis onda je to tvoj problem, stojim pri tome da ispravnost kartice ne mozes da testiras kada ona nije dovoljno ohladjena, tako da tvoj predlog nema veze sa zdravim razumom.

Peti put ti kazem da ne mogu da navadem kako testiram karticu i kako mi se javljaju anomalije sa istom jer je diskusija o tome zabranjena na forumu, al ti ili ne citas, ili to tvoj mozak ne moze da shvati nema trece. To je upravo ona prica koja potvrdjuje moje predjasnje reci da cak i ako mi prolaze testovi u gpuzu pri full loadu i nemam problema u realnim programima i pri izracunavanju dolazi do problema i zamrzavanja jer ponavljam jos jednom nije isto testirati karticu u raznim programina namenjenim za to i pustiti je u rad u realnom vremenu sa nekom operacijom sa kojom mora da izadje na kraj, ali ti si ocito veliki poznavalac ove materije pa morao bi to da znas.

Plus sto ne mogu da ti napisem sve detalje jer je zabranjeno, tek onda bi video koliko ne znas, najlepse te molim da mi ne spamujes vise temu sa tvojim komentarima koji mi ni u kom trenutku nisu bili od pomoci, a verujem ni nikome ko ovo cita, tako da svoje misljenje zadrzi za sebe.

ma prosto je,cipovi su goli,bez nekog rashladnog tela mora da se desava svasta.srecom,nije neka skupa i egzoticna karta pa vredi iscimati se i dobudziti neko resenje,kao sto su pre predlagali.naravno,nemere se garantovati zivotom da je sve zilijardu puta ispravno,ali nije kao da ce da ljosne 30-40e za tih nekoliko parcadi metala da malo pomogne tim cipovima.pitaj na "za dz" temi,mozda je nekom ostalo od aftermarket GPU kulera viska po fiokama,ne kosta te nista.

ma prosto je,cipovi su goli,bez nekog rashladnog tela mora da se desava svasta.srecom,nije neka skupa i egzoticna karta pa vredi iscimati se i dobudziti neko resenje,kao sto su pre predlagali.naravno,nemere se garantovati zivotom da je sve zilijardu puta ispravno,ali nije kao da ce da ljosne 30-40e za tih nekoliko parcadi metala da malo pomogne tim cipovima.pitaj na "za dz" temi,mozda je nekom ostalo od aftermarket GPU kulera viska po fiokama,ne kosta te nista.

Bravo druze, ima i ljudi koji citaju. Nabavio sam vec hladnjake za memoriju za dzabe to jest bili su moji pa sam dao nekome taj neko nije koristio i ja sam uzeo natrag, imam brdo hladnjaka za cipsetove od ploca koje sam planirao da isecem bonsekom malo osmirglam da ne budu toliko ostri i da montiram na vrm deo parce po parce, jeste da ce da izgleda ruzno al to me ne zanima uopste, sada mi samo treba termalna traka da bi to mogao da izlepim i montiram na ta mesta... Dakle to treba da kupim sve ostalo imam, a on prica o nekim ulaganjima ne cita sta ja pisem nego tera svoju pricu.

Svi cipovi su goli i dolazi do problema jer ne mogu biti dovoljno ohladjeni lepo si kazao, al nekima je pretesko da shvate jasno napisanu recenicu.

EDIT : na ovim hladnjacima za memoriju vec ima termalna traka od pre koja ima jos jakooo malo lepka ( jedva se oseca ), rece mi drugar da probam da zagrejem fenom pa da zalepim onda ce lepak malo da se rastopi i aktivira al jos cu da vidim pre bih uzeo novu termalnu traku.

Poslednja izmena:
ja bi licno stavio pastu,ne vidim najbolje na slici dal su cipovi vertikalni i u redu,ako jesu mozes zip-tajzima da ih fiksiras da stoje na cipovima.treba biti kreaticvan kod ovakvog budzenja. :)

ja bi licno stavio pastu,ne vidim najbolje na slici dal su cipovi vertikalni i u redu,ako jesu mozes zip-tajzima da ih fiksiras da stoje na cipovima.treba biti kreaticvan kod ovakvog budzenja. :)

Mislis na onaj termo provodni lepak ? Sta znam kazu kada to treba posle da se skine rodis mecku... Obicna pasta ne moze, jer ne moze da drzi hladnjak vezan za cip. Ne znam sta su ti ''zip-tajzima'' ?
Samolepljivu obostranu termalnu traku ne mogu nadjem u prodaji, pih.

Prodje godisnje doba dok ja nabavih prave termalne trake da izlepim ove hladnjake :S:

Uzeo sam jedan alimunijumski od cipseta na ploci ( imam ih dosta ),i isekao bonsekom da bih montirao na vrm deo da i to pokrijem, a za memoriju sam imao vec gotove.

Evo kako to sada izgleda, mozda nije estetski lepo, al ko jos briga za to, a i preko dolazi ovaj kuler sto sam vec imao tako da se i ne vidi :

http://i.imgur.com/wEq1Ol9.jpg

http://i.imgur.com/wI0EvYb.jpg

http://i.imgur.com/8gfWvTg.jpg

A evo i uporedne slike pre i posle montaze hladnjaka ( full load test 10 minuta ) :

http://i.imgur.com/1T7lM4y.jpg

VRM deo je pao za oko 13 stepeni, ali memorija samo za 8.

Sada sta meni pada na pamet, zanima me da mi neko kaze naravno ako to uopste zna, kako se izracunava temperatura kod memorije konkretno ?
Ima 8 cipova, e sada da li se meri svaki posebno pa se najveca vrednost pokazuje, ili se meri svih 8 pa se saberu temperature i onda podele sa 8 i dobije se prosecna, ili se meri jedan bilo koji random i pokazuje se temperatura od njega ?

Jer nesto razmisljam i vidim da mi jedan cip nije pokriven hladjenjem to jest direktno ispod njega ne ide ventilator odozgo dok na druge ide :

http://i.imgur.com/ReUiPxK.jpg

Dakle ovaj zadnji pa nesto kontam da do njega nije problem sto se temperatura jos ne spusti, jel odradio sam ovo lepo, mora da bude jos niza.

Nazad
Vrh Dno