Šta je novo?

5800 series vodeni blok

bole083

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2007
Poena
319
Moderi , preporu;ite vodeni blok ya 5850 , nesto me ufatilo da je hladim vodom...

Moze EK-FC 4870, imas ga u bench-house za 55 eura.

aquagratix :)

047_bildgrendernyvir.jpg

^^ Uh sto ovo lepo deluje.Verovatno je bakar unutra,samo su malo poniklovali i nabudzili oklop...I super je sto su ove novije atijeve karte crne.

Po meni je bacanje para kupovina full cover blokova za VGA.
EK VGA Supreme je bolja varijanta iz razloga shto ako promenish VGA, shto se u danashnje vreme cesto radi, mozesh i novu hladiti istim blokom.

EK VGA Supreme je bolja varijanta iz razloga shto ako promenish VGA, shto se u danashnje vreme cesto radi, mozesh i novu hladiti istim blokom.

To stoji-univerzalno je pametnija kupovina...moj izbor Swif i gomila ram hladnjaka ali ovo ipak lepo deluje na oko...

Upravo tako.

Na primer ovo sam koristio na 4850 pa potom na 4870 i pogodite šta će da hladi upravo stigli 5850? :d

To stoji-univerzalno je pametnija kupovina...moj izbor Swif i gomila ram hladnjaka ali ovo ipak lepo deluje na oko...

Da izgleda lepo - izgleda. Da je praktichno u nashim uslovima - nije.
Lako je amerima da pazare full cover blok za 1/20 njihove plate i da ga zavaljaju zajedno sa VGA kad budu radili upgrade.
Kod nas taj blok nikada ne bi prodao, cak ni duplo jeftinije.

Upravo tako.
Na primer ovo sam koristio na 4850 pa potom na 4870 i pogodite šta će da hladi upravo stigli 5850? :d

VGA-Supreme-Plexi1.jpg

Sa njim sam hladio 4870, 9600gt, 9800gt i do skoro HD2600XT i sve to za duplo manje kinte u odnosu na full cover blok.

Eh... Kad stignu creva iz Nemačke...
U Srbiji je nemoguće naći kvalitetna creva, BenchHouse ima generički odgovor "naručili smo ali ne znamo da li stiže", JIM22 mi se ne javlja pa sam morao da naručim od preko. Bedak.
Verovatno stižu u petak zajedno sa Nort bridge water blockom. Radijatori, fitinzi, CPU i GPU WB, pumpa kao i kombinacija Noctua i drugih probranih kulera ih nestrpljivo čekaju...
HAF932 nisam stigao da ofarbam iznutra. Posao, žena, deca... Eeee zbog čega sve mora da trpi umetnost moding-a i overclocking-a :)

.

Poslednja izmena:
i jam im taj EK superme na grafickoj ali je posle problem VRM e sad ako smislis kako ces to da hladis onda dobro
sad se tu postvlja pitanje dal ti to hoces zbog izlgeda ili klokova
ako je zbog izlgeda sve je bacanje para ako je zbog klokva to vec i tu i tamo kad umzes full cover dajes dosta para ali klokovi odu u nebesa i naravno mora da je modovana karta

Da izgleda lepo - izgleda. Da je praktichno u nashim uslovima - nije.
Lako je amerima da pazare full cover blok za 1/20 njihove plate i da ga zavaljaju zajedno sa VGA kad budu radili upgrade.
Kod nas taj blok nikada ne bi prodao, cak ni duplo jeftinije.

VGA-Supreme-Plexi1.jpg

Sa njim sam hladio 4870, 9600gt, 9800gt i do skoro HD2600XT i sve to za duplo manje kinte u odnosu na full cover blok.

Dje da nadjem ovo ?

vidi mozda mozes da narucis u gigatronu ;) ako ne onda juri JIM22 ili meni na PM

Moze i ovo XcooL GPU za sve graficke,porucbina na pm

Prilozi

• slikaGPU2.jpg
    slikaGPU2.jpg
    118.8 KB · Pregleda: 77
Ja sam uzeo od JIM22-a. Stiglo za par dana. Baci pogled na hwgurus forum, tamo JIM visi ili preko d0minat0r-a.

A ja sam uzeo od tarabe dotični blok i namontirao na XFX 4830 i mogu reći da radi do jaja 840 Mhz/1050. I ja već tražim još jedan takav za drugu 4830.

Fitinge sam sam napravio (majstor na strugu), a creva možeš da kupiš u Ultraplastu u jajincima.
www.ultraplast.rs
Jedini je problem što prodaju u koturovima od 25 ili 50m. Mislim da je ceo kotur oko 2000 din tako da kupiš jednom i imaš za sledećih 200 godina. mogli bi ovi u benchu da kupe jedan kotur pa da preprodaju kao one sleeve-ove. Metar 500 kinti. :-devil-:

Ako nekome trebaju fitinzi mogao bi da sredim iste. Domaća proizvodnja naravno.

Slike ovde:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=188409&highlight=xfx+4830&page=20

Jel prodaje neko Koolance kod nas, treba mi merac protoka za ove moje WB da mogu da ih uporedim sa konkurencijom

Nazad
Vrh Dno