Šta je novo?

5770 crossfire na LC6650GP

Mare[Bg]

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
320
Posedujem ati 5770, referentan model i napajanje LC6650GP 650W.
Razmišljao sam da dokupim još jedan 5770 i uparim sa postojećim u crossfire.

E sada je pitanje da li moje napajanje može da izdrži dve ovakve kartice? Procesor mi je phenom 955, ništa nije overklokovano. Ovo je čisto za eksperimentisanje sa više gpu, tj da vidim kako sve to izgleda, funkcioniše i kakve su performanse. Verovatno se ne bih dugo zadržavao na dve kartice. Ako nešto znači, ovo napajanje je guralno nekih mesec dana overklokovan gtx470, koji bi po potrošnji trebao da je tu negde sa dve 5770, ali bolje da se informišem ovde pre nego što nabavim još jednu karticu...

Ok, ako budem nabavio još jednu 5770, javljam utiske.

Kupi jednu 5850 bolja priča nego dve 5770 jedino ako je baš povoljno imaš ;)

Ovo je čisto za probu, privremeno (za dve igre). Meni 5770 radi odličan posao, ali želim da vidim koliki je dobitak u performansama i baš me interesuje da uporedim sa gtx470 koju sam imao.
Verovatno ću upariti sa 5750. Vidim po testovima da odlično rade zajedno, a češće ih ima po oglasima od 5770 i za manje para...

Različiti čipovi kod AMD-a nisu ranije radili sjajno u CF, ne znam da li se situacija promenila u zadnje vreme.

Verovatno u subotu uzimam karticu, pa ću detaljno istestirati. Ako mi ne bude odgovaralo, lako ću prodati karticu, a imaću jedno iskustvo više. :)

Koliko sam video po forumima, trebalo bi da parira 5870, mada po testovima bih pre rekao da je između 5850 i 5870. Otprilike kao 6870, ali naravno, tek ću videti koje su mane multi-gpu sistema...

Evo jednog testa.

Ajde baš javi utiske, i mene zanima da li se isplati uparivati još jedan 5770...

Evo neke slike sa moje stare sapphire 5750 i 5770 (model kao betmobil), bilo je odavno ostale slicice :)

5750 solo:

5750+5770 :

Poslednja izmena:
Radi to jako dobro, ja sam koristio par meseci dve HD 5750, sem sto se greju vise nego kada je single karta u pitanju radile su jako lepo. Dobitak u perofrmansama je u proseku oko 70-80%.

Ubacio danas 5750 i radi. :D

Performanse još nisam merio, ali gde sam gledao fps, nekih 70% je veći. (5750 klokovan na 800/4800MHz)

Ako budem imao vremena, istestiraću detaljno i okačiću u novoj temi u odgovarajućem podforumu.

Prilozi

• crossfire.JPG
    crossfire.JPG
    372.2 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Gpu score je 16779, dok je P14738. Mada meni CPU radi na default, tj. 3.2GHz.

Ako budem detaljno istestirao, otvoriću novu temu, da ne idemo ovde više u off-topic...

Ipak odustajem od crossfire. Nisam zadovoljan. U nekim igrama nema uopšte dobitaka (BF3, NFS Run), čak i lošije rade nego samo na 5770, u nekim igrama ima dobitaka, ali povremeno znaju da laguju, valjda zbog loše sinhronizacije.
Sve u svemu, možda bi bolje radilo da su identične kartice, ali ipak je jedna kartica zakon. :D

Možda bi tu moglo da se eksperimentiše sa raznim kombinacijama da bi proradilo kako treba, ali nemam ni volje, a ni previše vremena za to...

Poslednja izmena:
Znači ipak nisu uspeli da srede CF da radi dobro sa različitim čipovima ...

Cudno... ono sto sam citao je da CF ima micro-stutter, ondnosno da vec na 40 fps primetis da igra secka iako na jednoj karti na ovom fps bez problema radi koliko toliko tecno...to se jednostavno ne moze meriti testovima, vec samo osecaj...

Kada ih stavim da rade na istom kloku (825/5000), dosta se poboljša situacija, međutim, meni je i dalje mnogo lepši osećaj igrati na jednoj kartici. Mislim da je upravo taj micro-stutter problem. Npr, kada sam imao GTX 460 i kasnije 470, u furmarku se ono čupavo vrtelo na nekih 25 do 30fps i išlo je vrlo glatko, dok ovde se vrti na nekih 32 do 34fps (zavisi od kloka), a uvek imam utisak da secka...

Ma verovatno će leći neki 6850/6870 ili opet neki gtx460, dok ne provrtim ove igre što se nakupile. :)

Poslednja izmena:
Kada ih stavim da rade na istom kloku (825/5000), dosta se poboljša situacija, međutim, meni je i dalje mnogo lepši osećaj igrati na jednoj kartici. Mislim da je upravo taj micro-stutter problem. Npr, kada sam imao GTX 460 i kasnije 470, u furmarku se ono čupavo vrtelo na nekih 25 do 30fps i išlo je vrlo glatko, dok ovde se vrti na nekih 32 do 34fps (zavisi od kloka), a uvek imam utisak da secka...

Ma verovatno će leći neki 6850/6870 ili opet neki gtx460, dok ne provrtim ove igre što se nakupile. :)

Pa ja sta da ti kazem ti nastavi da igras furmark.

Izašao je multiplayer mod, veoma zarazan, ne mogu nikako da se naigram... Bolje i od cs-a, cod-a i bf-a zajedno...

Nazad
Vrh Dno