Šta je novo?

5770 & artifakti

kalla89

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
imam asus 5770 cu-core graficku,maticna je as rock 890 gx extreme 4, 4GB ddr3,napajanje chieftec 550w... kada igram npr far cry,far cry 2,COD BO,... pojavljuju mi se artifakti,isto se desava i u 3d marku vantange... drivere za grafu sam skinuo najnovije,win 7 64 je nov,grafu sam probao i kod drugara na njegovom kompu i tamo isto ima artifakta. sta moze biti problem ,tj.resenje?

Neki problem postoji , moze da bude do memorije a moze biti i gpu u pitanju, da li si je kupio novu ili polovnu, imas li garanciju od nje ?

imam asus 5770 cu-core graficku,maticna je as rock 890 gx extreme 4, 4GB ddr3,napajanje chieftec 550w... kada igram npr far cry,far cry 2,COD BO,... pojavljuju mi se artifakti,isto se desava i u 3d marku vantange... drivere za grafu sam skinuo najnovije,win 7 64 je nov,grafu sam probao i kod drugara na njegovom kompu i tamo isto ima artifakta. sta moze biti problem ,tj.resenje?

Verovatno se pregreva,proveri koje su temperature tokom igre (npr gpu-z,afterburner itd)

Afterburner bi mu najbolje dosao jer pamti koja je bila najniza i najvisa temperatura

Ako si štelovao parametre tj klokovao karticu onda je logično da ti se takve stvar i dešavaju, a ukoliko nisi ništa dirao najbolje vrati grafiku

Temperatura u toku 3dmak VAntange je 78 C ... Inace artifakti mi se pojavljuju samo u directX 10 igrama,dok se kod DX 9 igara ne pojavljuje.

otisao gpu karte...Ista fora kao i sa mojim davnim gtx285...Reklamirao i dobio nov,tako da i tebi preporucujem da reklamiras kartu...

Ako reinstalacija drajavera nije pomogla, verovatno je graficka neispravna.

hladan lem :-( opravlja se,
naravno ako imas garanciju super,
ako ne, na servis.

Sve je receno. Ako je pod garancijom vrati karticu...ako ne..servis ili prodaj ga na limundo. tamo kupuje takve kartice kao da su od zlata...

tipicni GSOD problemi karekteristicni za uglavnom 5 seriju ATI karti sa Hynix mem.cipovima. Resava se flesovanjem odgovarajuceg biosa.
Potrazi kroz Google "ATI 5xxx GSOD"

Ili na techpowerup :p

Da, tamo ce naci kolekciju biosa :D

Da li je možda neko od vas imao prilike da naleti na artifekt u vidu šarene šahovske table koji se pojavi u gornjem delu ekrana? Meni se ponekad javi na 5770 minut-dva nakon što pokrenem sistem. Na Windows-u se kratko pojavi i nestane, ali na Linuxu mi zakuca mašinu. Inače kartica osim toga radi najnormalnije, nikad nikakvih problema u igrama i slično.

ja sam imao problem sa Palit 8600gt gde ona u 2d radi okej ali cim se krene u 3d,
sahovska tabla krene preko celog ekrana. Popravka kao za druge koje imaju
hladan lem nije uspela. Bacio sam je. Sto se Limunxx tice,
strasno je sto ljudi tamo prodaju prakticno nepopravljive stvari.

reši problem tako što ćeš AMD (ATi) kartu zameniti za neku refrentu Nvidiu :D

Nazad
Vrh Dno