Šta je novo?

5750,5770 temperature?

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
Koje su vam prosecne temperature graficke karte u idle, u loadu i klokovane u loadu(na koliko su klokovane)?
I naravno, napisite koji je model :)

IDLE: ~52c
LOAD: ~75c

Ovo gore su temperature za klokovanu kartu @ 900/1200Mhz 24/7 (znaci Core za 200Mhz preko default).

Karta ne obara taktove u 2D, pa otud verovatno takva IDLE temperatura !

Model iz potpisa izgleda ovako:

Prilozi

• 23082010459.jpg
    23082010459.jpg
    477.8 KB · Pregleda: 171
Poslednja izmena:
Da,ok, a sto drzis 24/7 tako klokove? Samo pitam :d

A to za obaranje klokova u 2D jel to ima da se podesi, ili kako je proizvodjac odredio?

Mozes BIOS da "modujes" i sam podesis, ili ako je tako fabricki, kod mene nije odnosno karta ne obara taktove u 2D za memoriju i GPU i onda je toplija u IDLE osetno nego neka koja obara.

Mozes da zamenis i termalnu pastu i bice malo hladnija karta verovatno.

Drzim da ne bih morao stalno da podesavam kad hocu da upalim neku igru, a ubrzanje nije beznacajno, u pitanju je i 10-20FPS u nekim slucajevima u odnosu na default. A temperatura je par stepeni veca nego na 700/1150 tako da ni to nije problem...

Poslednja izmena:
VTX3D 5750
2D@157/300 ~43c
3D@880/1250 ~77c
Брзину регулишем преко АТТ.

to sto ne obara u 2D je do driver-a...
10.7 koristim i ne obara,a mislim da je 10.5(6) bio ok...

ne znam za 10.9,nisam probao

Meni ni sa jednim drajverom ne obara od 10.2 pa do 10.9 koliko koristim Ati.

Meni ni sa jednim drajverom ne obara od 10.2 pa do 10.9 koliko koristim Ati.

Izgleda da je malo do drivera malo do biosa .
Meni je sve ok radilo na Sapphire vapor-x 5770
temp u idle su mi bile relativno niske 43-45 clockovao sam je do 960/1430 i radila je stabilno .
Temp clockovane kartice su bile nesto vise 50C otprilike, moram naci screenove pa cu postaviti ;)

Meni je oko 50c sa klokovanom 5750, znaci radi na 900/1200 stalno ne obara taktove....

meni 50c u idle bez OC-a,load bio oko 70c pre nekih 7 dana kada sam poslednji put pustio 3dmark...

da

mnogo me nervira sto mi je idle 50c
pre nije prelazio 40c

Nije to nista za brigu sve dok su u load normalne temperature, IDLE nije ni bitan toliko, sad dal je 45 ili 50c....

Meni na 960/1440 51c idle a load je 82c, inace na default kloku je idle 40c a load 74c. Takodje mi ne obara memoriju kada je kartica klokovana, koristim driver 10.8.

Inace ne vidim poentu drzanja kartice klokovanom 24/7 pogotovu sto su temp drasticno vece u idle, ja sam kreirao profil i kada igram samo ukljucim profil......ili jos bolje odvrnem sve slajdere na max u catalisty-u.......zacudjujuce je tiha kartica CuCore koji sam imao priliku da vidim je znacajno bucniji od Sapphire-a.Ili sam mozda izgubio sluh pored 4870 :d

Inace karticu je iskopao Villy da man...ja sam je samo preuzeo :bottle:

Poslednja izmena:
Gigabyte, GV-R577UD-1GD (betmobil):
U sobi je 22c
Ide 36c, fan radi na 35% i obara klokove na 157 za GPU, 300 za mem. :,,:
Load oko 65c, 850 gpu, 1200 mem fan na 95% :smoke:
nije proban OC, driveri 10.8

cistim komp kompresorom jednom u 15 dana,tako da...

jel ti klokovana karta? il mozda imas dva monitora? u oba slucaja idle klokovi se penju na 400/1000 i temperature budu oko 50ak stepeni

..uh, nisam bas citav thread bio procitao ..mozes probat modifkovane drajvere od twl-a sa guru3d, ja uglavnom njih koristim i idle klokovi su normalni dok ne klokujem kartu

Poslednja izmena:
Load oko 65c, 850 gpu, 1200 mem fan na 95% :smoke:
nije proban OC, driveri 10.8

95%:,,: Kolika je to brzina venta? Kod moje se na tom procentu ne bi culo nista u sobi:zgran:....

Kod mene su inace sada iddle temp oko 48C na 25 % a u loadu ne prelaze 72-73 na 58% ventilatora. Inace imam u afterburneru snimljena ove 2 brzine kao 2 profila i kad pokrecem igrice samo klik i caos, vozi mile! A kad zavrsim, vrnem na 25 i tisina u sobi:bottle:

Danas u crysisu, naklokovana na 870/1350 dodje do 79c :D Bilo je bas vruce :)
Imam je oko 2 meseca a nisam je cistio od prasine jos, mozda bi bio red, mada ne bih bas nekim jakim kompresorom, da je bas ne izlomi :d

Podesavanja su bila na medium i anti aliansing na 8x.
To sam bzv lupio da probam kako radi.

Edit: u idle mi je po defaultu sad 39c (leti je bilo oko 42/43c) *obara taktove

Imam je oko 2 meseca a nisam je cistio od prasine jos, mozda bi bio red, mada ne bih bas nekim jakim kompresorom, da je bas ne izlomi :d

Koji si ti car....posle 2 meseca upotrebe cistis kompresorom :d

Kad god i bilo sta od coolera izduvavas kompresorom , ventove zadrzi prstom da se ne prevrte od obrtaja jer ce kasnije biti razbalansirani i cuce se ;)

Ateluv, nisam jos cistio, ali trebalo bi mozda :)
Ja volim da odrzavam stvari, a cime drugo da cistim? Nemam onaj usisivac sto izduvava.

A kad da cistim, posle godinu dana? :d

95%:,,: Kolika je to brzina venta? Kod moje se na tom procentu ne bi culo nista u sobi:zgran:....

Kod mene su inace sada iddle temp oko 48C na 25 % a u loadu ne prelaze 72-73 na 58% ventilatora. Inace imam u afterburneru snimljena ove 2 brzine kao 2 profila i kad pokrecem igrice samo klik i caos, vozi mile! A kad zavrsim, vrnem na 25 i tisina u sobi:bottle:

Mnogo se cuje, da ne kazem da huci ali dobro i hladi, al posto ja ne skidam slusalice sa glave dok se igram :,,: , nije mi bitno ni da radi na 100% samo nek je hladan.
:wave:

Ateluv, nisam jos cistio, ali trebalo bi mozda :)
Ja volim da odrzavam stvari, a cime drugo da cistim? Nemam onaj usisivac sto izduvava.

A kad da cistim, posle godinu dana? :d

RAno je to posle 2 meseca...nema tu prasine za kompresor.......da joj to odrzavanje kompresorom ne dodje glave?? :type:

Produvavanje i ciscenje grafike posle 1god......ovako je suvisno.....skini je i usisivacem izvuci koliko mozes ostalo ocisti cetkicom i to joj je to.

Sapphire 5770
driver 10.8
promenjena pasta
960/1445
idle oko 40 stepeni celzijusovih
load (posle vise sati igranja) 65 sad kad je pocelo grejanje, a ranije do 60...

Na koliko drzite ventove? Meni danas na 50% fan u gta4 temp nije presla 70c a naklokovana mi je kartica bila na 930/1350.
Mada ne volim da silujem vent sa obrtajima, da se ne "razglavi" :d ili otkud znam.

Vrh Dno