Šta je novo?

560 Ti i dva fullHD monitora

maric62985

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
360
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22 Ultra
Pametni uređaji
Xiaomi Mi Robot
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Interesuje me da li moguce nakaciti 2 full HD monitora na 560 Ti. O ovom modelu konkretno je rijec - http://www.asus.com/Graphics_Cards/ENGTX560_Ti_DCII2DI1GD5/overview/

Do prije mjesec dana sam koristio karticu sa linka i radila savrseno ispravno. Zamjenjena sa Sapphire Tri-X R9 290 i prodata. Sad mi se javlja lik kom sam je prodao i kaze da bi mi je vratio. Nije problem u ispravnosti kartice kako kaze vec ne moze da je poveze na 2 fullHD monitora. Svi ulazi rade ispravno pojedinacno, kako oba DVI tako i mini HDMI sto mi je i on sam potvrdio. Sad ni sam ne znam sta da mu reklamiram tu. Sve ispravno (sto je i on sam potvrdio), mozda njegovu nesposobnost da sve poveze. :d
Dok sam je ja koristio nisam je povezivao u toj kombinaciji ali je opusteno radila istovremeno na 22" fullHD (Viewsonic iz potpisa) i jednom 17" VGA monitoru. Pretpostavljam da on samo nije u stanju sve da poveze kako treba, jer ne zna, ali opet da provjerim i ovdje na forumu ima li neka caka oko povezivanja ili sta vec. Hvala unaprijed...

Nema razloga da ne radi, jer na gtx 460 sam povezivao fhd monitor i fhd tv. To je isti cip, iste izlaze ima, po meni nema razloga da ne radi.

Da nije mozda do max izlazne rezolucije na DVI - DVI Max Resolution : 2048x1536!?
Cini mi se da je za GTX 460 2560x1600

Podrzavaju istu rezoluciju, sve je identicno. S tim da sam povezao tv preko hdmi, a monitor dvi to vga adapterom.

Ako su izlazi ispravni, to sigurno radi. Maksimalna rezolucija za jedan monitor nema veze sa ovim. Trebalo bi da samo ukljuci extend u Windowsu ili u NV Control panelu. Mislim da to nije razlog za reklamaciju. Neka ti je pošalje na testiranje, verovatno se možeš snaći da je probaš u istim uslovima.

Poslednja izmena:
Onda kupac ne zna da poveze sve kako treba, tj. u njemu je problem...

Ako svi izlazi daju sliku, ne vidim gde bi drugde mogao biti problem.

Na koje monitore povezuje? to 2x full HD moze biti sta hoces.
Ta kartica nema indenticne DVI izlaze, jedan je DVI-I a drugi DVI-D.
Tako da sve zavisi na sta to kaci i mozda mu treba adapter.

Ne znam koji su tacno modeli monitora. To ga vec nisam pitao. Znam samo da je jedan obican monitor dok drugi koristi kao tv, pa pretpostavljam da ima ugradjen tjuner. Koja je razlika izmedju ta 2 dvi standarda?

Pa DVI-D prenosi samo digitalni signal, a DVI-I moze i analogni i digitalni.
Sada sve zavisi od monitora sta podrzava, nekada se mora koristiti adapter
obicno dolaze uz graficku kartu, kakav adapter mu treba sve zavisi sa kog porta
vezuje na kakav monitor.

Na kraju se kupac nije vise ni javljao tako da kontam da je sam nasao nacin da ih poveze. Tako to bude kad poslujes sa specijalcima...

Barem ti nije trazio novac nazad i pravio problene. :)

Pa prvo je poceo sa takvom pricom. Medjutim tad sam mu rekao da jos koji put proba to sve da poveze i da se raspita kod cika gugla ako nesto ne zna pa da mi se tek onda javi. Nakon toga se vise nije javljao...

Pa onda mu je cika gugl pomogao da resi problem. :D Vazno da ti ne pravi nikakav problem. :)

Ima mnogo neukih ljudi ili onih koji su bili to,kada sam ja prvu put kupio neku jacu graficku pre jedno 3 do 5 godina ne mogu sada tacno da se setim to je bila 6970.kupio sam je od jednog clana sa foruma,graficka stigla ja kao da spojim ubodem onaj sestopinac nemam predstavu o cemu se radi za ovaj od 8 nikad video nisam niti je moje napajanje imalo to.I tako sam zvao lika napadao kako mi je prodao pokidanu graficku.Lik dodje iz NS ponese covek napajanje spoji mi graficku,kaze mi da sam glup i ja od bruke i sramote kupim i napajanje:)

Nazad
Vrh Dno