Šta je novo?

Kućna multimedija 55" TV do 600e

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

cuckovic

Zapažen
Učlanjen(a)
24.08.2022
Poena
12
Šta je u trenutnoj ponudi best-buy u tom nekom rangu televizora od 55", a do 600e?

Iščitao sam dosta komentara na forumu, izbor mi se sveo na TCL 55C725 i Hisense 55E7HQ. Koliko sam video na netu u tom cenovnom rangu su i modeli poput Hisense 55A7GQ, LG 55UQ81003LB, Philips 55PUS8007 ili TCL 55C635. Rekao bih da su po utiscima ipak lošiji od dva modela koja sam ranije naveo.

Izbegao bih Samsung isključivo zbog garancije koja je samo 2 god i neprijatnog iskustva sa 58" koja je zveknula 2 meseca nakon isteka garantnog roka.

Što se tiče upotrebe TV će biti korišćen za gledanje sporta preko domaćih kablovskih provajdera + Netflix + PS4 + eventualno neki film sa fleške. Položaj sa kog se gleda je zaista blago ukošen, ništa dramatično, a soba je tokom dana umereno svetla, što se uvek može rešiti roletnama ako je neophodno.

Da li su ova dva modela zaista najbolja za pazariti po trenutnoj ponudi? Dolazi u obzir možda i nešto malo veće, 58" ili 60", ali da ne izađemo previše iz budžeta.

Hisense 55A7GQ je godinu dana stariji model, ali ima IPS ekran, nesto bolje osvetljenje ...
a od TCL bih pre uzeo C635 jer ima 120Hz osvezavanje , a za C725 koji je stariji model nisam siguran,
inace su jako slicni. Naravno ako mozes dodaj jos neki dinar i uzmi C735 , to bi bio pun pogodak :)
Uglavnom osim teh karakteristika, bilo bi lepo da ih pogledas uzivo .. IPS vs VA

Poslednja izmena:
Hisense 55A7GQ je godinu dana stariji model, ali ima IPS ekran, nesto bolje osvetljenje ...
a od TCL bih pre uzeo C635 jer ima 120Hz osvezavanje , a za C725 koji je stariji model nisam siguran,
inace su jako slicni. Naravno ako mozes dodaj jos neki dinar i uzmi C735 , to bi bio pun pogodak :)
Uglavnom osim teh karakteristika, bilo bi lepo da ih pogledas uzivo .. IPS vs VA
Iskreno, ako otvorim front u cenovnom rangu C735 (~85k), plašim se dodatnih dvoumljenja. Osim ako je C735 apsolutni best buy za te novce 😅

Hvala na diskusiji, u svakom slučaju, mislim da sam se u međuvrmenu definitivno odlučio za 55C635. Bilo bi dobro da se može nategnuti do C735, ali je razlika u ceni ~30k dinara. Koliko vidim C635 se trenutno može naći za ispod 60k.

Ispratio sam to na TCL temi. Brine me malo i konstantno zezanje oko ažuriranja verzija, ali nekako sam sebe ubeđujem da neće biti katastrašno. Imaš li neku alternativu TCL-u koju bi mogao preporučiti, a da je u toj ceni, neki Hisense?

Не баш... како сам у потрази за тв са 65С635 прешао на 65С735 и стигао до 65С835... проблем је што свуда налазим неку "фалинку". Хисенсе ме одбија јер је потребан андроид бокс за неке апликације. У оближњем гигатрону од "јефтинијих" тв фокс вебос тв имао бољу слику него неки лг и самсунг поред њега, али не знам колико је интерно добар и дуготрајан.

Znaci OLED ili QD OLED.. salu na stranu , da su bez mane i sa savrsenom slikom
bili bi najbolji. Ali svaki proizvodjac u toj kategoriji - slabijih TV-a , daje sve na kasicicu.
Po meni za neke normalne pare ( relativna stvar ) C735 ipak daje neki zaokruzen odnos cene i onoga sto dobijas
Za njega ima fini review na AVForumu

Pozdrav svima, u procesu sam pretrage za televizorom za vikendicu u istom cenovnom rangu. Bitno mi je da je android sistem u pitanju kako bih mogao da instaliram KODI i ostale aplikacije a za oko mi je zapao ovde preporuceni "PHILIPS 55PUS8007" . Zanima me da li neko ima iskustva ili neke informacije vezano za ovaj televizor? Pregledao sam teme vezano za TCL modele i iskreno bi ih preskocio iz razloga sto vidim dosta kritika na racun rada odredjenih streaming aplikacija i seckanja tako da je za sada fokus na ovom philips modelu.

Vrh Dno