Šta je novo?

520s Telekom

isnogood

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2003
Poena
895
Neko je drugarici "upao" u ruter i promenio user/pass chak ni admin/ztonpk ni telekom/telekom ne rade i stavljena je shifra na wireless. Ukoliko se hw resetuje da li cje ostati parametri za pristup poshto nema user/pass za logovanje na telekom ( to je kanda retko ko dobio)?

parametri za pristup cemu? koliko znam nikada nije bilo potrebno neko posebno podesavanje samo za internet. Samo ga ukopcas i sve radi. Ako je za iptv onda ne znam. Ako ima i iptv onda je mozda drugacije.

U principu bi trebalo da samo drzis reset dugme 5-6 sekundi sve ce se resetovati na default ukljucujuci i admin login, dok potrebna podesavanja ostaju.

U krajnjem slucaju mozes da probas da se konektujes kao user i da vidis sifru za wireless. velika je verovatnoca da je sifra ista.

p.s. stvarno bi trebalo edukovati ljude prilikom davanja tih uredjaja. 90% nema pojma da ih podesi. bolje da je wifi iskljucen pa da se ljudi muce da ih ukljuce po potrebi nego ovako.

Najverovatnije će prilikom hardverskog reseta doći samo do reseta korisničnih podešavanja a ne i parametara za pristup internetu.
Ja sam od Telekoma dobio Pirelli i prilikom hardverskog resetovanja , podešavanja se vraćaju na prvobitna Telekomova podešavanja.

Slobodno resetuj na ovo malo dugmence pozadi, ruter se vraca na default podesavanja. Ostaju username i pass jer ih Telekom ubaci u ruter trajno.

Na HG520s i HG520c je admin / ztonpk, a admin / tzlkisonpk je za Pirelli i mislim, Jetspeed

Nazad
Vrh Dno