Šta je novo?

Cene telefona nezaustavljivo rastu, RAM kriza neće brzo proći, upozorava još jedan CEO

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Nothing-Phone-4a-Pro.webp

Cene telefona nezaustavljivo rastu, RAM kriza neće brzo proći, upozorava još jedan CEO​

Cene telefona nezaustavljivo rastu i nastaviće da rastu i sledeće godine. Direktor kompanije Nothing, Karl Pej, upozorava da je RAM kriza tek počela

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/c...riza-nece-brzo-proci-upozorava-jos-jedan-ceo/

Ljudi treba prosto da prestanu da kupuju nove telefone ako postojeći rade OK i imaju ažuriranja.

Koliko ja pratim, ljudi su i prestali da kupuju telefone. Isporuke na globalnom nivou, kao i prodaja su u padu. Premijum segment će možda i biti profitabilan, jer će ljudi koji vole takav hardver nastaviti da ga nabavljaju. Srednji segment mislim da će da pretrpi najviše štete. Ako cene odu gore, main stream korisnici će ostati na starijim telefonima ili če preći u niži segment.

Masa ljudi koju znam je, odavno, uključujući i mene, prešla u niži segment, tj. u nekoj sredini smo. Ranije sam koristio flagship, dok su bili do 500€. X godina je već flagship porez na budale.

Nazad
Vrh Dno