Šta je novo?

Teorija koja osvaja bogataše: tehno-milijarderi tvrde da Kina finansira protivnike AI data centara, dokazi izostaju

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
demonstracije.webp

Teorija koja osvaja bogataše: tehno-milijarderi tvrde da Kina finansira protivnike AI data centara, dokazi izostaju​

Visoki zvaničnici Trampove administracije i grupa tehnoloških milijardera okupljenih oko podkasta "All-In" tvrde da iza talasa lokalnog protivljenja izgradnji AI data centara u SAD stoji kineski novac i uticaj

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/t...a-protivnike-ai-data-centara-dokazi-izostaju/

Pa, nije to kineski novac, već američki novac u kineskim bankama. Prosto i jednostavno, sva proizvodnja i rezerver se nalaze baš tamo. Zato su kinu ostavili za kraj. 😀

Možda vesti ne treba doslovce shvatiti / tumačiti.
Valja mućnuti glavnom pa razmisliti kako će nekoj zemlji trećeg sveta koristiti data centri za koje mora da se zaduži, da zaduženim parama kupi ne-kineski hardver, da njeno stanovništvo finansira beneficije u vidu povlašćenih cena ili čak besplatne energije...
Danas, za produženje važnosti elektronskog potpisa mora se čekati 3 dana ispred premeštene stanice policije u opštinske prostorije, na drugoj opštini jer se paralelno nekoliko stanica policije renovira pa su kapaciteti veoma ograničeni ali srećom tu su data centri pa će nam oni olakšati život.
P.s. možda sam i ja na kineskom platnom spisku? 😉

Možda vesti ne treba doslovce shvatiti / tumačiti.
Valja mućnuti glavnom pa razmisliti kako će nekoj zemlji trećeg sveta koristiti data centri za koje mora da se zaduži, da zaduženim parama kupi ne-kineski hardver, da njeno stanovništvo finansira beneficije u vidu povlašćenih cena ili čak besplatne energije...
Danas, za produženje važnosti elektronskog potpisa mora se čekati 3 dana ispred premeštene stanice policije u opštinske prostorije, na drugoj opštini jer se paralelno nekoliko stanica policije renovira pa su kapaciteti veoma ograničeni ali srećom tu su data centri pa će nam oni olakšati život.
P.s. možda sam i ja na kineskom platnom spisku? 😉
Ček samo dok te zemlje trećeg sveta krenu da kupuju kineski hardver, pa Ameri proglase data centre za najveće zlo na svetu, a mnogobrojne ekološke organizacije koje sada ćute kao zalivene se sete ekologije 🙂 🙂 🙂

Nazad
Vrh Dno