Šta je novo?

Satya Nadella ruši staru hijerarhiju Microsofta

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Microsoft-Satya-Nadella.webp

Satya Nadella ruši staru hijerarhiju Microsofta​

Microsoft prolazi kroz jednu od najvećih reorganizacija u svojoj istoriji, u kojoj je Satya Nadella ukinuo tradicionalni vrh kompanije

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/satya-nadella-rusi-staru-hijerarhiju-microsofta/

Kako Kandela ne poruši sebe? 😀

Na osnovu čega si ti to zaključio? 🙂
Znam da zvuči nelogično, imajući u vidu Microsoft-ove finansije i akcije - ali zapravo, osim cloud-a i Azure-a, sve ostale delove Microsofta Nadela je ukanalio od kad je došao na "vlast".

Microsoft-ova generalna pozicija na tržištu nikad nije bila gora - i mada tu ima mnogo faktora i tržišnih kretanja koja su dovela do toga - najveći doprinos je dao sam Microsoft pod Nadelom. Gomilu loših odluka su doneli koje su uništile WIndows-ovu poziciju na tržištu, a posledice toga ih polako pristižu.

Pri tome, OK, napravili su sjajan posao sa Azure-om, ali tu nisu dominantni kao što su bili u PC svetu.

Cenu neće platiti odmah, već za 5, 10 godina - ali temelji tih problema koje ih čekaju su postavljeni u Nadel-ino vreme.

E sad, nazad na temu: kao što sa 56 godina ne možeš da izigravaš tinejdžera, tako ni kompanija sa 200 000 zaposlenih i kusur ne može da se ponaša kao startup. Mislim, može, ali razbiće nos i izblamiraće se, kao i 56-godišnjak koji je hteo pred klinkama da izigrava tinejdžera, pa se ukočio.

Drugo, Microsoft dugo godina pati od istog problema - manjka smera i kohezije, manjka saradnje među timovima - kao da svaki deo svoju politiku vodi, pa Office ekipa gura jednu priču, Azure vodi svoju politiku, a Visual Studio svoju. I ako njima išta treba, treba im veća kontrola i kohezija, i bolja saradnja, a ne još dodatno rastakanje...

Mislim, sve ovo gore je moje skromno mišljenje, po principu pas laje, vetar nosi, ali stvarno mi tako izgleda...

Nazad
Vrh Dno