Šta je novo?

Besplatni korisnici ponovo na udaru: YouTube zaključava ubrzano gledanje samo za one sa Premium pretplatom

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
YouTube-2909.webp

Besplatni korisnici ponovo na udaru: YouTube zaključava ubrzano gledanje samo za one sa Premium pretplatom​

YouTube uveliko testira mogućnost da podešavanje brzine reprodukcije postane ekskluzivna Premium funkcija, što bi jako pogodilo besplatne korisnike

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...o-gledanje-samo-za-one-sa-premium-pretplatom/

Ja zaista zadnjih 3-4god ne gledam apsolutno nista sem YouTuba.Tv nisam u kuci upalio niti ja niti neko od mojih bog ce ga znati koliko vremena,kad se upali pusti se nešto sa YouTuba.Nisam premium pretplatnik,niti mi pada na pamet da budem.Kuburim sa reklamama,ali sam to prihvatio kao realnost i sta ću...ali su stvarno počeli da bivaju sve gori što se toga tiče.Brzinu videa ne koristim,mozda par puta do sada...ali ako stvarno počnu da izbacuju stvari jedno po jedno...deinstaliracu aplikaciju u deliću sekunde iz principa.Bice mi nezgodno 5-6 dana i kao i sve drugo,zaboravicu da postoje.Te moderne robovlasnicke fazone,narod ne treba da trpi i treba da sankcioniše,pa kad pocnu da gube masovno korisnike,da vidis kako bi promenili politiku.Ali naravno da znam da od toga nema nista,jer je premalo ljudi sa stavom i vecina je spremna da trpi zarad trunke lagodnosti.

A ja bas suprotno - vrlo rijetko youtube gledam. A i ako gledam onda idem preko Brave browser i nema reklama. Doduse ne kontam kako ti youtube moze zamijeniti sve na tv? Sport, filmovi itd

Koristim yt svakodnevno, od kad su krenuli, preko 20 godina. Ne placam premium, niti cu ga ikad platit Nemam problem da platim, svojevremeno kad su se svi svercovali u gspu a placali karte privatnim prevoznicima, uvek sam placao kartu gspu. Ali kad su u pitanju bednici poput yt, nemam ni najmanju grizu savesti sto im ne placam. Te "premium" premium, te razmatramo da uvedemo reklame i za sirotinjski premium, ko nece da plati urnisacemo ga sa reklamama... neka hvala.

Za sad opera i adblock sljakaju, snalazicemo se.

Doduse ne kontam kako ti youtube moze zamijeniti sve na tv?
Ne menja sve na TV, nego menja ceo TV.
Tj, na YouTube ima svega što nas zanima, kada i koliko nas zanima. Toga na TV-u nema.
Naravno, ako su interesovanja drugačija od onoga što na TV-u ima.

Takođe u kući ne koristimo TV više od 15 godina.

A što se YouTube tiče..
Ok je platiti servis koji toliko znači.
Mada realno, imaju novac od reklama, a ništa ne proizvode.
Ceo sadržaj prve korisnici.

Iz tog ugla gledano, možda je i previše naplaćivati za alate koji već dugo postoje.

Svakako, biće kako reše.
YouTube je dovoljno ustoličen, da mogu kako hoće.
I poptuno privatna svojina.

Kada se investitori pitaju - korisnici su manje bitni.
Bitan je samo finansijski rast iz godine u godinu.
.. i to će ovde ili onde namaknuti.

Ja zaista zadnjih 3-4god ne gledam apsolutno nista sem YouTuba.Tv nisam u kuci upalio niti ja niti neko od mojih bog ce ga znati koliko vremena,kad se upali pusti se nešto sa YouTuba.Nisam premium pretplatnik,niti mi pada na pamet da budem.Kuburim sa reklamama,ali sam to prihvatio kao realnost i sta ću...ali su stvarno počeli da bivaju sve gori što se toga tiče.Brzinu videa ne koristim,mozda par puta do sada...ali ako stvarno počnu da izbacuju stvari jedno po jedno...deinstaliracu aplikaciju u deliću sekunde iz principa.Bice mi nezgodno 5-6 dana i kao i sve drugo,zaboravicu da postoje.Te moderne robovlasnicke fazone,narod ne treba da trpi i treba da sankcioniše,pa kad pocnu da gube masovno korisnike,da vidis kako bi promenili politiku.Ali naravno da znam da od toga nema nista,jer je premalo ljudi sa stavom i vecina je spremna da trpi zarad trunke lagodnosti.
Ne znam kako ti nije palo na pamet iz principa da platiš obzirom da ništa drugo ne gledaš? 6 članova porodice podelite, izađe te tipa 30e godišnje po osobi sad po novom

Takodje svakodnevno koristim TV, reklamu nisam video zadnjih X godina (mozda jedno 10 godina?).
100% vremena na PCu, uBlock radi svoj posao. Na TV nikadu, iako i tamo imam SmartTube. Eto, ako dodju gosti i slicno.
TV se takodje slabo koristi, samo kad mi igra Manchester United. 😀

EDIT: Naravno, nisam nikad nista platio. Dok uBlock i slicni rade posao, verovatno necu placati nista.
Ako blokada reklama postane neko preveliko cimanje ili ne radi kako treba, verovatno cu krenuti da placam.

Na konto toga kako je pre bilo džabe, a sad bi da nam naplaćuju, ne videh da smo se pobunili kad su nam oni uveli RTS pretplatu,
pa je ovaj predizborno obećavao da će je ukinuti, pa je još i poskupela.
Jaki smo na postovima.

Nije isto, ja gledam Youtube jako puno, RTS ne gledam...
Platicu, po istoj ceni ko kolege iz Indije, dok moze tako. Kada ne bude moglo platicu full cenu.

U tome je poenta, RTS ne gledaš, ali ga ipak plaćaš. Još gore.

Platis yt premium i onda kontent kreatori traze da platis i clanstvo za svaki kanal po mogucnosti?

Зависи какве канале пратиш, немају сви креатори милионе прегледа од којих могу да финансирају прављење садржаја, ко жели да подржи има и ту могућност. Није обавезно. Ко неће да плаћа премијум има бесплатну опцију са иритантним рекламама. Цена јесте велика, далеко већа од других стриминг сервиса и у рангу неког тв пакета.

820 dinara mesečno. Pogledah sada.
Sve sam mislio da je više.
Očekivao da je skuplje od pretplate za telefon. Ili internet.
Pa i nisam razmišljao u tom smeru.
Mada realno, ni sada nešto ne razmišljam. Ok sam sa reklamama.
Čak i vidim po nešto što me interesuje iz tih reklama.
O pretplati mogu razmišljati ako pređe skroz iza paywall. Jer..

Postaje YouTube ozbiljniji i svestraniji servis:

"The focus for 2026 is clear: YouTube isn’t just a video site anymore. It’s a full-scale media ecosystem designed to compete directly with traditional Hollywood studios."

Dok god mi je lako da koristim uz blokere YT, necu placati. Cim postane suvise komplikovano, kao sto vidim da ljudi za Netfix pretplatu izvode vratolomije redovno i prate sled 25 koraka da to radi, tad cu platiti. Imao sam motivaciju da podelim sa familijom, ali oni su prezadovoljni ovim resenjima sa Vanced i blokatorima i onda nemam motivaciju da placam sam sebi po ovoj ceni.

Jel moguce da niko nije ćuo Vanced tj sada za ReVanced?
Није ово форум за такво хај-тек хакерисање, овде углавном дискутујемо о веш машинама, климама и робот усисивачима...

Onog momenta kada su krenuli da guraju cele pesme a cesto i reklame od preko 12h (video sam takvu svojim ocima na TVu a evo jedne i ispod), rekao sam da necu dinara da im dam iz principa.

Pored toga, reklame su im cesto ciste prevare i uradili su 0 na tom polju sto znaci da su svesni toga i otvoreno promovisu prevare samo radi sto vise para.

Sve ostalo i nekako, ali to ne moze da se opise drugacije nego kao bezobrazluk.

Dok se ne opamete malo, ziveo uBlock Origin, ReVanced i SmartTubeNext.

1769682336081.png

rekao sam da necu dinara da im dam iz principa.
Нећеш да им даш јер ти uBlock, Vanced и сл. завршава посао. Ако некад будеш морао да гледаш рекламе проценићеш да ли ти је лакше тако или да платиш ‘из принципа’. Мени је тренутно једноставније да платим Премијум него да се млатим са јурењем и подешавањем алтернатива на свим уређајима које користим(о).

Sport, filmovi itd
Има нас којима се спорт огадио, којима су филмови предвидљиви, пропагандни, млаки, безидејни..., којима смета кљукање једносмерним и једностраним информацијама, којима је слобода избора битнија од сервирања садржаја који формира бесциљну аморфну масу...
Ово све важи за огромну већину, да се сад не нађу прозвани неки који мисле да мислим на њих. А и то што мисле да су прозвани је већ за интроспекцију... 😁

A ja bas suprotno - vrlo rijetko youtube gledam. A i ako gledam onda idem preko Brave browser i nema reklama. Doduse ne kontam kako ti youtube moze zamijeniti sve na tv? Sport, filmovi itd
Davno sam prestao da gledam utakmice,pratim NBA i Denver ali preko YouTuba...a ostalo kada gledam to je mahom reprezentacija kada igra, košarka, odbojka, vaterpolo itd...to je par puta godišnje i to mahom gledam negde.A kao bivši fudbaler, fudbal ne gledam u'opste samo rezultat na kraju ako igraju nasi i to je to.Tako da to neko malo slobodno vreme razonodu nalazim na YouTubu.Da li su to odredjni podkasti ili dokumentarci,benchmark za razne uredjaje itd...tako da mi Tv ne treba.Ovo sto se danas nudi na TVu me apsolutno ne interesuje i nemam volje da to neko slobodano vreme trosim šaltajuci stotinu kanala i trazeci sta da gledam.Zato sam prvo i priznao da mi YouTube znači i da ga koristim.Pogotovo kada nesto po dvorištu radim,stavim slušalice, pustim nesto sto me interesuje i piči.Ali kada vidim da počnu previše da nam zavrcu uši,ja im ne mogu nista do toga da od mene nece dobiti to što pokušavaju.Ja sam verovatno jedan od retkih koji je prestao da koristi sve apple uredjaje cim su izbacili punjače i sve ostale dodatke gde su pokazivali da si platio odredjeni, ne mali novac za premium iskustvo.A ne,ja njima platim recimo za telefon 1500e,a onda nemam čime da napunim tel,nego kao imas stari...sta ako sam stari prodao sa sve punjačem.Da ne ulazim dublje bezveze i ispričanu pricu...ali da posle deceniju i nesto preko,prestao sam da koristim njihove uredjaje.Kao sto rekoh, bilo mi je nezgodno kratak period ali to je to,oni za mene vise ne postoje.Kao jedinka, jedino toliko mogu da se borim sa velikim i alavima...oni to nece primetiti,ali kada bi vecina bila spremna da izadje iz komfor zone,to bi vec i te kako primetili i sto sta tada pokusali da promene...ali sa današnjim mentalitetom ljudi...mrka kapa.

Nazad
Vrh Dno