Šta je novo?

Više od 20% videa koje Youtube preporučuje novim korisnicima čini „AI Slop“

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
YouTube-AI-Slop.webp

Više od 20% videa koje Youtube preporučuje novim korisnicima čini „AI Slop“​

YouTube masovno preporučuje novim korisnicima predstavlja „AI slop“, niskokvalitetni, generisan sadržaj kreiran da maksimizira preglede

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-i-servisi/youtube-ai-slop/

Uglavnom su ti AI snimci nekakve porodične drame, gluposti koje se štancuju 4 puta dnevno na po stotine kanala. Ako tako nastave Youtube uskoro neće vredeti ništa.

Na YouTube-u sam isključio kompletnu istoriju gledanja, preporučeni feed i sve algoritamske preporuke - homepage i shorts su sasvim prazne sekcije.

Koristim ga isključivo kao platformu za sadržaj sa kanala na koje sam pretplaćen, a nove stvari otkrivam preko njih (kolaboracije, preporuke autora, linkovi u opisima).

Praktično se time eliminiše algoritam koji optimizuje za “engagement”. Rezultat je daleko čistije iskustvo — nema clickbait-a, AI slop-a, viralnog balasta ni sadržaja koji se gura samo zato što izaziva reakcije.

YouTube time može da bude alat za svesno konzumiranje sadržaja, a ne beskonačni feed koji pokušava da oblikuje interesovanja ili raspoloženje.

Interesantna taktika.
Meni je doduše sve uključeno (kao i za sve Google servise generalno). I istina da je feed pored onoga što inače pratim i onoga što me može interesovati, sudeći po mom iteresovanju - algoritam tu i tamo "ubaci" po nešto novo.
Što ume biti potpuno van moga kruga.

Jednostavno odaberem da nisam zainteresovan i predlozi na takvu temu se obično više ne ponavljaju.
A ako se i desi da ponovi sličan predlog kroz neko vreme - ponovo obavestim algoritam da sada zaista nisam zainteresovan i dogovorimo se..

Izgleda da obe taktike funkcinišu.

Jedino, ipak nije u uredu to što YouTube novim korisnicima preporučuje AI slop. To je doom u startu.
Ali, to se mašina bori da favorizuje svoje kreacije ispred naših, izgeda.. haha.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno