Šta je novo?

Zašto Xbox kontroleri i dalje koriste obične AA baterije, dok PlayStation odavno ne

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Xbox-kontroler-gejmped.webp

Zašto Xbox kontroleri i dalje koriste obične AA baterije, dok PlayStation odavno ne​

Xbox ostaje pri AA baterijama zbog razloga koji će iznenaditi mnoge, dok Sony koristi ugrađene baterije koje se pune

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/xbox-kontroleri-aa-baterije/

Pa naravno da će korisnici glasati za izmenjivu bateriju/e, jer kad je neizmenjiva i kad toliko oslabi da ne može uređaj da se koristi, možeš samo da ga baciš i kupiš drugi. Ja ću tako morati kada mi u Apple tastaturi oslabi, jer je zalivena, a moj junior koristi XBOX kontroler od prastarog XBOX-a i dalje, iako je XBOX prodat pre zilion godina, samo sada šljaka na PC-u. Ima nekoliko setova punjivih baterija i nema brige, radi kao sat i dalje.

Ja sam imao dva-tri punjača i pre nabavke xbox-a. Kupio u startu dva seta punjivih baterija i teraj. O trajanju autonomije PS5 vs XB series S/X joypada tek da ne pričam.

U ovom konkretnom slučaju izmenjive baterije ne prave neku razliku, pošto i kod PS5 i Xbox kontrolera analog pečurkice propadaju dosta pre baterija. I jedni i drugi mlate ozbiljne pare na tim kontrolerima, jer ih dosta ljudi menja svake godine.

Nazad
Vrh Dno