Xiaomi ne može da se poredi sa jednim Samsungom ili Huawei. Nekada smo i mogli da im progledamo kroz prste jer su bili dalkeo jeftiniji od konkurencije. Sada kada su im cene egal, ne možemo. Jer skok cena nije ispratio kvalitet. Ženi svake godine uzmem novi Xiaomi/Redmi i skoro ni sa jednim da je prošla bez problema. Imala je Redmi 7, Redmi 8T, RN9P, RN10P, Mi 11 Lite 5G, RN12P, RN13P+ i onda sam je skinuo sa Xiaomi telefona.
Sa Redmi 7 i 8T nije imala probleme. RN9P - imala žena i deca. 3 komada. Sva tri su imala probijanja svetla oko prednje kamere (rupe). 2 uzeta u A1 (tada Vip) jedan u prodavnici Logic Shop. Svi sa istim podešavanjem - različit izgled ekrana - osvetljene, boje. Čak su se i fizički razlikovali. Zelen model (A1) nije imao isti back kao crni model (A1/Logic). Posle ženi uzeo Redmi Note 10 Pro. 2 puta crkavao ekran - fabrička boljka kod nekih primeraka. Pun net o tome. Na kraju dobio u zameni Mi 11 Lite 5G. Na njemu 3 puta crkavao čitač otiska prstiju (ujedno i power of/on). Fabrička greška ponovo. Menjan u garanciji, pa zatim u servis dva puta. Klinci umesto RN9P dobili Poco X3 Pro. I radio je top, toliko dobro da nisu hteli da ga menjaju (menjam fonove pre isteka garancije). Od ta 3 fona - na dva je crkla ploča u trećoj godini. Opet fabrička greška. Pun KP neispravnih Poco X3 Pro kojima je ploča crkla. Žena posle sa RN12P i RN13P+ nije imala problema. I da, svi do jednog šit virtual proximity senzor. Sada su svi na Honor Magic 7 Lite. Jedan problem nemaju.
Xiaomi, generalno mnogo loša kontrola kvaliteta. Barem bila.