Šta je novo?

Garmin Fenix 8 Pro donosi satelitsku povezanost dan uoči lansiranja Apple Watch Ultra 3

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Fenix-8.webp

Garmin Fenix 8 Pro donosi satelitsku povezanost dan uoči lansiranja Apple Watch Ultra 3​

Garmin je predstavio Fenix 8 Pro, prvi pametni sat sa satelitskom i LTE povezanošću, SOS funkcijom i microLED ekranom, samo nedelju dana pre Apple Watch Ultra 3

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...nost-dan-uoci-lansiranja-apple-watch-ultra-3/

Da li je možda neko testirao Fenix 8 Pro u Srbiji da li radi InReach i LTE, jer po Garmin specifikaciji, Srbija nije na mapi. Neretko se desi da servis radi čak i kad zvanično nije podržan, pa me zanima da li je neko probao iz prve ruke?

Pozdrav

Da li je možda neko testirao Fenix 8 Pro u Srbiji da li radi InReach i LTE, jer po Garmin specifikaciji, Srbija nije na mapi. Neretko se desi da servis radi čak i kad zvanično nije podržan, pa me zanima da li je neko probao iz prve ruke?

Pozdrav
lte servis ne moze da radi bez providera u srbiji. 99% Sam siguran da i satelit ne radi na satu, nisu isti sateliti za sat kao za inreach stand alone uredjaj.

lte servis ne moze da radi bez providera u srbiji. 99% Sam siguran da i satelit ne radi na satu, nisu isti sateliti za sat kao za inreach stand alone uredjaj.
Znači radi u gotovo svim okolnim zemljama osim kod nas? Onda se sat apsolutno ne isplati po ovoj ceni za korišćenje dominantno u Srbiji...
Hvala na odgovoru.

99% Sam siguran da i satelit ne radi na satu, nisu isti sateliti za sat kao za inreach stand alone uredjaj.
A koji to sateliti nisu isti? Odakle ti npr ideja da Garmin ima sopstvene pa još za sat 🙂
Isti su
Nebo je (još uvek) jednako za sve

LTE je protokol/vrsta mobilne konekcije. Da li je neka usluga preko LTE-a dostupna u našoj državi to je već drugo pitanje

Satelitska konekcija upravo za cilj ima to da bude dostupna bilo gde u dometu satelita, bilo to otvoreno more, pusto ostrvo ili centar Njujorka

Poslednja izmena:
A koji to sateliti nisu isti? Odakle ti npr ideja da Garmin ima sopstvene pa još za sat 🙂
Isti su
Nebo je (još uvek) jednako za sve

LTE je protokol/vrsta mobilne konekcije. Da li je neka usluga preko LTE-a dostupna u našoj državi to je već drugo pitanje

Satelitska konekcija upravo za cilj ima to da bude dostupna bilo gde u dometu satelita, bilo to otvoreno more, pusto ostrvo ili centar Njujorka

Pa? Ne koristi iste satelite koje su koristili InReach uređaji pre njega ali koristi noviji standard za taj servis koji praktično pokriva ceo svet. Nedostupnost je na nivou par minuta max

Za LTE je malo kompleksnija sutuaciija i zapravo koristi pristup preko telefona ili LTE-M.

Poslednja izmena:
Pa? Ne koristi iste satelite koje su koristili InReach uređaji pre njega ali koristi noviji standard za taj servis koji praktično pokriva ceo svet. Nedostupnost je na nivou par minuta max
ok, kupi fenix 8 pro pa ces shvatiti.

Obavezno 👍

Za LTE je malo kompleksnija sutuaciija i zapravo koristi pristup preko telefona ili LTE-M.
Ovde nije pitanje da li je satelit dostupan nego da li sat hoće da se nakači na njega sa nepodržane teritorije.

78057-satellite-map-graphic-right.jpg

Piše da ne može čak iako vidiš satelit.

Plaćaš pretplatu Garminu na servis a blokiraju te na određenoj teritoriji. Hmmm, nema rezona ali nije nemoguće
Takođe veliki bezobrazluk rekao bih

+ je pro 2 mm deblji od vec dosta debelog fenixa 8, a mislim da cak ima i malo kraće trajanje baterije

Nazad
Vrh Dno