Šta je novo?

512 ili 1024 Corsair 3700

• Začetnik teme Začetnik teme NTMcse
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NTMcse

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2004
Poena
609
Cao svima,
Zanima me razlika u performansama izmedju 512 u single modu i i 2 x 512 u double modu na NFORCE 2 platformi. Procesor je barton 2500@ 2.35ghz i ploca je GA 7N 400 Pro.
Trenutno imam 512 Kingston Value 333, pa sam prinudjen na asinhroni rad jer se jako slabo klokuje memorija cak i sa jako velikim naponima, a i tada sam primoran na jako velike tajminge.
Hvala unapred.

I kakve veze ima ovaj post sa Corsairom 3700??? Inace razlika u single i dual modu je mala.

Da Aco upravu si, stvarno je nejasno, dakle da pojasnim razmisljam da li da uzmem 512 MB Corsair 3700 ili 1024 Twinx 3700, pa me je zanimalo da li bih i koliko dobio u performansama ako uzmem 2x 512MB i da li to sve vredi ukupno, dual mode i jos 512MB rama ili ne gubim puno ako ostanem 'samo' na 512MB Corsaira u single modu.

Matori video da pise Corsair PC3700, pa se odma' primio... :beat:

Ej ljudi gde nalazite te memorije ja posto nisam iz bg neznam ali moze li mi neko preporuciti firmu ili ako ima neko da ce da proda polovnu robu bas mi treba.

Ultimo je napisao(la):
Ej ljudi gde nalazite te memorije ja posto nisam iz bg neznam ali moze li mi neko preporuciti firmu ili ako ima neko da ce da proda polovnu robu bas mi treba.
Ma, i ovde u BG-u se tesko nadje Cors... i pored silnih "firmi" ciji su lageri prepuni.

Eventualno ako nekom "entuzijasti" zaostane visak...

NTMcse je napisao(la):
Da Aco upravu si, stvarno je nejasno, dakle da pojasnim razmisljam da li da uzmem 512 MB Corsair 3700 ili 1024 Twinx 3700, pa me je zanimalo da li bih i koliko dobio u performansama ako uzmem 2x 512MB i da li to sve vredi ukupno, dual mode i jos 512MB rama ili ne gubim puno ako ostanem 'samo' na 512MB Corsaira u single modu.

Prijatelju bolje novac sacuvaj za nesto drugo. Ne isplati se u smislu performansi a sumljam da si poput kokosa i kompanije koji ne gledaju sta kosta i koliko donosi vec jednostavno jure najbolje. S obzirom da imas AMD platformu logicnije je da trazis recimo Corsair PC3200 LL.

Paradigma je napisao(la):
...

Prijatelju bolje novac sacuvaj za nesto drugo. Ne isplati se u smislu performansi a sumljam da si poput kokosa i kompanije koji ne gledaju sta kosta i koliko donosi vec jednostavno jure najbolje. S obzirom da imas AMD platformu logicnije je da trazis recimo Corsair PC3200 LL.

Poslusaj coveka upravu je, da je Intel u pitanju onda bih se odlucio za takav korak, ali za Amd platformu ti je zaista isplativije da juris PC3200 LL. Trust us

Hvala puno na savetima ali zakasniliste, danas sam uzeo 512MB Corsaira 3700 XMS, cijena prava sitnica ali sta da se radi gotovo je.
Ono sto mogu da vam kazem posle serije vadjenja baterije na 7N400 Pro je da je to sumanuto brza memorija.
Najveci FSB koji sam uspeo da isteram je 10 x 233 ali je ploca bila jako nestabilna i pucao je 3D Mark ali kako god zapanjio me je jer po svim testovima koje sam citao nigde nisam video da ide na toliko, izgleda mi je zapao dobar primerak, ono sto je bitno je da sam uspeo da izvucem stabilnih 225x 10.5 sa po meni jako dobrim tajmizima 5-3-3-2.5 i tako je moj 2500+ poleteo na 2.37Ghz.
Ono sto mogu da vam kazem je da ne zalim ni evro od 165 koliko me je to zadovoljstvo kostalo, jer sa starom memorijom jedava sam uspevao da predjem 2.25Ghz asinhrono i sa uzasno visokim tajminzima, kad predjes sa Kingston Value 333 na Corsaira 466 razlika se vidi i to mi je jako vazno.
Cini mi se da sam udario maximum na ploci poigracu su se sutra jos malo da vidim da li hoce jos jer je jedan ujutru i radim sutra u svakom slucaju javi cu vam sta sam uradio, steta sto nemam bolju plocu pa da se vidi dokle ovo cudo stvarno ide video sam na netu da su je terali na 500 Mhz.
Ako nekom bude trebala brza memorija, rado cu je pozajmiti na par dana, svi ste totalno ok i vasi saveti su mi uvek bili jako korisni.
pozdrav svima

...
Pa sad...
Mislim, ja imam AMD platformu, a realno govoreci, meni Cors LL ne bi bio dovoljan. Prevazisao sam ja to :beat: (govorim cisto sa stanovista FSB-a, ne moze LL - i uopste PC3200 memorija - da mi da koliko mi treba... sto se tajminga tice, oni mi i dalje itekako odgovaraju)

Ama Care iskuliraj, pa necemo sada od izuzetaka praviti pravilo. Ne ide svima FSB na 250+. :cuss: Ti se ne racunas :mrgreen:

NTMcse je napisao(la):
Ono sto mogu da vam kazem posle serije vadjenja baterije na 7N400 Pro je da je to sumanuto brza memorija.
Sto si uopste cackao bateriju?
Insert nije hteo da radi posao?
NTMcse je napisao(la):
Najveci FSB koji sam uspeo da isteram je 10 x 233 ali je ploca bila jako nestabilna i pucao je 3D Mark ali kako god zapanjio me je jer po svim testovima koje sam citao nigde nisam video da ide na toliko, izgleda mi je zapao dobar primerak, ono sto je bitno je da sam uspeo da izvucem stabilnih 225x 10.5 sa po meni jako dobrim tajmizima 5-3-3-2.5 i tako je moj 2500+ poleteo na 2.37Ghz.
Dobar primerak? Dobar primerak cega?
Ako mislis na plocu, onda OK... medjutim, memorija moze vise od toga. Naravno. Mnogo vise.
NTMcse je napisao(la):
javi cu vam sta sam uradio, steta sto nemam bolju plocu pa da se vidi dokle ovo cudo stvarno ide video sam na netu da su je terali na 500 Mhz.
500 MHz... to mu dodje 250 MHz x 2? Pa to je opet malo!!!!
Mislim, za takvu memoriju... ovde sam se igrao sa PC3200 memorijom, pa sam premasio tih 250 (odnosno, kako ti kazes 500 MHz :beat: ), i stigao do - opet tvojim jezikom - 520 MHz.

Mislim da bi ta memorija bez problema mogla da izgura nekih 280 MHz...
NTMcse je napisao(la):
Ako nekom bude trebala brza memorija, rado cu je pozajmiti na par dana, svi ste totalno ok i vasi saveti su mi uvek bili jako korisni.
pozdrav svima
Vidis, bas sam to hteo da te pitam... vec sam pravio neke jako lepe stvari sa DDR500 memorijom, u smislu da vidim koliko ploca moze. I mogla je... podosta 😉
A sad sam plocu jos i modovao, i digao joj napon... moze da ide samo navise :twisted:

Ama Care iskuliraj, pa necemo sada od izuzetaka praviti pravilo. Ne ide svima FSB na 250+. :cuss: Ti se ne racunas :mrgreen:
Sorry, man... I was just saying 🙂

NTMcse je napisao(la):
ono sto je bitno je da sam uspeo da izvucem stabilnih 225x 10.5 sa po meni jako dobrim tajmizima 5-3-3-2.5
Odlični su ti tajminzi, bolje ima moj HyperX DDR333 od 45-50€, koliko je već bio :d
Ne pišem ovo da bih te *****avao nego da razmisliš još jednom, pokušaš da prodaš tu memoriju dok je maltene nova i uzmeš 2x256 neke LL memorije koja ne košta kao ploča + CPU a radi do jaja. Npr onaj TwinMOS, ili HyperX DDR400 itd... Jer koja je poenta memorije koja može na 250+ ako imaš ploču koja može ~220...

poz

P.S. Za CARa molba da bar u jednom thread-u ne smara sa svojim NF-om :mrgreen:

Vojkan je napisao(la):
...
Odlični su ti tajminzi, bolje ima moj HyperX DDR333 od 45-50€, koliko je već bio :d
E moj tantuse :mrgreen: , ti da si ikada *video*, a kamoli probao :beat: neku od tih "brzih" memorija (DDR466 pa navise), znao bi da su kod njih tajminzi KA-TA-STRO-FAL-NI. To samo sluzi da bi se nabio FSB.
O cuvenom CAS-u na 3 da i ne pricamo.

Tako da sa tim tajminzima koje sada ima, moze jos da bude i zadovoljan.
Vojkan je napisao(la):
...
P.S. Za CARa molba da bar u jednom thread-u ne smara sa svojim NF-om :mrgreen:
No way, man! :d:d

Aj ne pali se.
"sa po meni jako dobrim tajmizima 5-3-3-2.5"
Na to sam reagovao.

😛

Ok nisam imao nameru da otvaram polemiku koliko sam glup jer sam kupio tu memoriju, ali ako mora tako onda nema problema, svako ko je ikada pipnuo sve sto ide preko 220 dobro zna da ti tajminzi ne mogu da se porede sa tajminzima koje ima jedan 333 od 60e inace bi svi onda trebali da pobacamo svoje memorije, isprsimo se sa jos 60e da bi stigli tvoje visoke tajminge.
Obicno kad neznam o cemu pricam ja cutim,bilo bi lepo da si bar video jednu ljudsku memoriju u zadnjih 6 meseci sta te boli uvo ti si veliki overkloker imas 333 sa niskim tajminzima.

Care tebi svaka cast za 250 FSB ali nemamo svi toliko srece i znanja da izvucemo tako dobru plocu i procesor,(Nadam se da si razumeo moj jezik, izgleda u Beogradu stvarno cudno pricamo) kad sam pricao o dobrom primerku naravno da sam mislio na plocu, za 7N400 Pro to je odlican rezultat ja sam jako zadovoljan jer ta ploca za razliku od svih ostalih NFORCE ploca moze da podrzi moja 4 harda i cd pisac i dvd sto ne moze ni jedna druga govorim o IDE raidu i jos mi ostavlja dva sata prazna mesta.

Sto se memorije tice hteo sam da vam prenesem utiske isti dan kad sam je uzeo imam puno godina da bi se prepucavao sa likovima tipâ jao brate sto si glup moj duron i ddr 266 lete a ti bacas pare;

Toliko od mene

LOL 🙂
Kakav si bre ti lik 🙂
OK, uživaj u svojoj super brzoj DDR466 memoriji :mrgreen: koja radi na DDR450 :d, ja ću sa mojom kilavom DDR333 i duronom 😛 da se nabijem u mišju rupu i da ćutim 😀 Meni ni iz džepa ni u džep...
E da, zaboravio sam da pomenem (al sam mislio da ćeš da provališ) da sam mislio na tajminge na istoj magistrali kao tvoja ;P Al šta ćeš, to je sirotinjski DDR333 sa niskim tajminzima, ume da prevari na prvi pogled :d :d

Srdačan pozdrav! 🙂

Sve je ok Vojkane nema problema, pazi ono sto je bila moja poenta je da ta memorija po defaultu radi na 3 4 4 8 i zato sam rekao da je 2 3 3 5 sasvim ok ako se uzmu u obzir default vrednosti, slusaj ono sto je meni bitno je da sam postigao jako veliki napredak jer kad skocis sa asinhrono 166/205 na sinhrono 225 na ploci koja nije overkloker ubica( ma nije uopste zato sam i zadovoljan drugo nije mi oc posao nego hobi tako da se uvek obradujem svakom pomaku koji napravim,trece sto se tice cene zaradio sam ih pa sam kupio, to je izbor sta ces sa lovom koju zaradis da uradis, ono od cega mi je muka su likovi koji su u fazonu da pljuju po necemu sto do sad nisu videli, slozices se da u BGD nema puno 3700 XMS memorija pa sam hteo da vam prenesem svoje amaterske utiske, jer trenutno nisam u Srbiji, radim u IBM- u u Parizu, otiisao sam skoro tako da dobro znam sta znaci voleti hardware u srbiji i ne imati mogucnosti, no to je bilo sve nisam nikom hteo da solim pamet kako sam postigao veliki uspeh i kako sam veliki overkloker, rekao sam vam sta sam mogao za par sati koliko sam se igrao, i da vam kazem da se generalno zadovoljan jer vidim progres to je sve. Pre toga sam vas pitao za savet pa sam mislio da je pristojno da vam kazem sta sam uradio.

NTMcse je napisao(la):
Sve je ok Vojkane nema problema, pazi ono sto je bila moja poenta je da ta memorija po defaultu radi na 3 4 4 8 i zato sam rekao da je 2 3 3 5 sasvim ok ako se uzmu u obzir default vrednosti, slusaj ono sto je meni bitno je da sam postigao jako veliki napredak jer kad skocis sa asinhrono 166/205 na sinhrono 225 na ploci koja nije overkloker ubica( ma nije uopste zato sam i zadovoljan drugo nije mi oc posao nego hobi tako da se uvek obradujem svakom pomaku koji napravim,trece sto se tice cene zaradio sam ih pa sam kupio, to je izbor sta ces sa lovom koju zaradis da uradis, ono od cega mi je muka su likovi koji su u fazonu da pljuju po necemu sto do sad nisu videli, slozices se da u BGD nema puno 3700 XMS memorija pa sam hteo da vam prenesem svoje amaterske utiske, jer trenutno nisam u Srbiji, radim u IBM- u u Parizu, otiisao sam skoro tako da dobro znam sta znaci voleti hardware u srbiji i ne imati mogucnosti, no to je bilo sve nisam nikom hteo da solim pamet kako sam postigao veliki uspeh i kako sam veliki overkloker, rekao sam vam sta sam mogao za par sati koliko sam se igrao, i da vam kazem da se generalno zadovoljan jer vidim progres to je sve. Pre toga sam vas pitao za savet pa sam mislio da je pristojno da vam kazem sta sam uradio.
Svaka cast bas si im rekao. cheers

A da zaboravio sam da kazej jednu jako bitnu stvar U parizu nema velike razlike u ceni izmedju 3200LL i 3700 XMS, razlika je oko 10e 3500 je nemoguce naci,a sve teze i ostale modele, ako i nadjes neki 3200 onda je to pro model koji jako lepo i sareno izgleda sao onim diodicama koje svetle na load i mislim da je glupost baciti pare na memoriju koja je kosta maltene ko 4000 xms samo zato sto svetli na load a 4000 xms je oko 230e govorim o modulima od 512 MB

Tako da cenovni rang corsaira ide od 155 pa na gore nema ovde puno starog hardvera jednostavno cim izadje nesto novo izbacuju staro i obaraju cene, ako imas srece treba bas tad da kupis jer je tad stvarno jeftino.

Pazi, sve sto je covek rekao je korektno, i nije zasluzio zestinu postova koji su usledili. Medjutim postovi su takvi kakvi su jer je situacija ostala bez poente. Malo babe i zabe (baba je svakako ploca koju ima a onda memoriji ostaje zaba 😉) i onda kao uredu je. Misli li da sa nekom drugom memorijom nije mogao da postigne 225Mhz? Misli li da mu CAS2 3 3 5 setinzi znacajno doprinose osecaju brzine koju je sada ostvario? Dakle skojim ciljem? Kupiti vrhunsku memoriju i pritom neadekvatno, je ono sto ovde zbunjuje sve nas koji smo zeleli da mu pomognemo. No ako kupi plocu koja bi pravila drustvo takvoj memoriji mozda i popravi sliku o sebi...bar u ovom postu. cheers

NTMcse je napisao(la):
A da zaboravio sam da kazej jednu jako bitnu stvar U parizu nema velike razlike u ceni izmedju 3200LL i 3700 XMS, razlika je oko 10e 3500 je nemoguce naci,a sve teze i ostale modele, ako i nadjes neki 3200 onda je to pro model koji jako lepo i sareno izgleda sao onim diodicama koje svetle na load i mislim da je glupost baciti pare na memoriju koja je kosta maltene ko 4000 xms samo zato sto svetli na load a 4000 xms je oko 230e govorim o modulima od 512 MB

Tako da cenovni rang corsaira ide od 155 pa na gore nema ovde puno starog hardvera jednostavno cim izadje nesto novo izbacuju staro i obaraju cene, ako imas srece treba bas tad da kupis jer je tad stvarno jeftino.

Vidis tih PC3200 nema zato sto nema vise ni Winbond-a BH5. Ovi satro brzi moduli (PC3500, PC3700 a narocito XMS 4000) nemaju takve LL karakteristike ali zato mogu raditi na nesto visim frekvencijama koje gube smisao na AMD platformi, dok na P4 postizu rezultate u memoriskom transferu koji su uporedivi sa onima na nizem taktu ali sa manjim latencijama. Ako ti je sve ovo poznato reci nam sta si zeleo da postignes time sto se nisi odlucio ni za PC3200 LL ni za PC4000 ili pak memoriju nekog drugog proizvodjaca koja bi vise prilicila tvom sadasnjem setup-u?

Slusaj Paradigma nemam nameru da popravljam sliku o sebi ni u jednom postu, odlucio sam se za 3700 zbog cene jer u FR imas paradox da su starije memorije skuplje od novijih, zato sto ih ima jako malo jer se odmah povlace cim izadju nove, a nisam ima ni zivaca ni vremena da jurim LL modele upravo zbog toga sam se odlucio za 3700 XMS jer sam znao da nema sanse da izvucem maximum iz te memorije, samim tim mogao sam da racunam na nize tajminge ono sto mi je bitno je da sam sad u sinhronom modu na FSb-u od 225 sa tajminzima koje cu probati jos da spustim jer jako puno radim preko nedelje i nemam vremena da se igram ali tu je vikend pa cemo da vidimo

NTMcse je napisao(la):
Slusaj Paradigma nemam nameru da popravljam sliku o sebi ni u jednom postu, odlucio sam se za 3700 zbog cene jer u FR imas paradox da su starije memorije skuplje od novijih, zato sto ih ima jako malo jer se odmah povlace cim izadju nove, a nisam ima ni zivaca ni vremena da jurim LL modele upravo zbog toga sam se odlucio za 3700 XMS jer sam znao da nema sanse da izvucem maximum iz te memorije, samim tim mogao sam da racunam na nize tajminge ono sto mi je bitno je da sam sad u sinhronom modu na FSb-u od 225 sa tajminzima koje cu probati jos da spustim jer jako puno radim preko nedelje i nemam vremena da se igram ali tu je vikend pa cemo da vidimo

NHF, moj komentar o popravljanju slike je bio u saljivom tonu.

Nazad
Vrh Dno