Šta je novo?

iPhone 16 pandemija, premijum Android telefoni sve više podsećaju na Apple flegšip

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
ceznja-za-iphone-dizajnom.webp

iPhone 16 pandemija, premijum Android telefoni sve više podsećaju na Apple flegšip​

Pixel 9, Galaxy S25, i ostali vodeći Android telefoni sve više liče na iPhone, dok proizvođači pokušavaju da pridobiju korisnike Apple-a inovacijama i dizajnom

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...telefoni-sve-vise-podsecaju-na-apple-flegsip/

Ja sam pre par dana pomislio da će izgled telefona još malo da se standardizuje kao što su recimo kućišta pc računara (manje više sva ista). A unutra samo da se razlikuju komponente

odakle ti to da su kucista manje vise sva ista 🙂 bas ih ima milion kombinacija

PC kućišta se mnogo više razlikuju od telefona. Meni su već sada svi telefoni isti. Jedva da mogu da razlikujem svoj od telefona ukućana.

Nema bolje maske od providnog sliikona. Teže je da ti ispadne iz ruke nego da ti ostane u njoj.

odakle ti to da su kucista manje vise sva ista 🙂 bas ih ima milion kombinacija
A dobro, nisam našao bolji primer. Ali palo mi na pamet da je to otprilike kutija neke boje u velicine, a unutra suština. A verovatno i jeste kod 90 % običnih ljudi isto kućište 🙂. Možda je bolje poređenje bojler 😃 Valjak sa kazaljkom i lampicom

A što moraju telefoni da se razlikuju vizuelno?
Da li telefon treba da bude nekome lep ili da bude funkcionalan?

Neko kopira, većina ne, ne treba generalizovati. Pritom već preko 10 godina svi telefoni su napred ekran, nazad kamere, nemaš baš nešto prostora da se razlikuješ. Možeš razne veličine i formate ekrana, tj. telefona da imaš, gde je android u prednosti jer ima popriličan izbor. IP šta ti je tu ti je.

Često je oblik uređaja naprosto određen njegovom funkcijom. Normalno je da svi telefoni danas liče, kad obavljaju istu funkciju, kao što međusobno liče i svi frižideri, pegle, veš mašine, itd. Nekada je izgled telefona varirao, zato što su telefonima vremenom dodavane nove funkcije, kako je on rastao od proste mašine za pozive i slanje poruka u poslovni i multimedijalni kompjuter u džepu kakav je danas. Sadašnji finalni oblik je verovatno trajan, izuzev ako ga neka nova funkcionalnost koju svi požele opet pogura u nekom novom pravcu. Pogledaš recimo automobil, krenuo kao kočija sa motorom, dok nije stigao do finalnog oblika gde nema šta da se menja. Ili recimo tenk, počeo kao traktor na kog su nabacili oklop, prošao kroz gomilu raznih ideja, dok nije stigao do funkcionalno najpraktičnijeg dizajna i sad svi oblikom liče jedan na drugi.

Nazad
Vrh Dno