Šta je novo?

50" vs 42"

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Auu vise...smucio sam se samom sebi sa ovom kupovinom TV-a. Kako god, izbor se sveo na LG 42LD450 i Samusng 50c430...babe i zabe, znam, ali mami ovih 50 inca :D
Za sta ce biti koriscen? IPTV i 720p filmovi sa 3m razdaljine u jednostrano osvetljenoj sobi. 1080p ce biti pustan u moooozda 5% slucajeva :)

Presuda?

p.s. Razlika u ceni je samo 5000din.

Neko nekad reče: Reči: Veliki i Televizor ne mogu biti u istoj rečenici!!!
Ja samo to potvrđujem. Pre godinu dana sam kupio Panasonic 42X10 sa kojom sa prezadovoljan kvalitetom slike (IPTV je fenomenalan na njemu), a sad ću da kupim veći tj. 50". Kad sam postavio TV, 3 dana sam bio u fazonu "bolje što nisam uzeo veći". Posle 4. dana sam se pokajao što nisam uzeo 50". Tada sam mesec dana razmišljao i merio sve uglove gledanja, daljine itd. Za 3 metra daljine kupi 50" i uživaj.

za 3m najbolje jeste 50" ali samo fullHD i da FullHD materijal bude puštan uvek (ili bilo koji HD).
Imao sam priliku da vidim par puta SD sadržaj na 50" HDReady plazmi i odvratno je. za te namene je 50" previše, ali za HD materijal je bombona.
The Dark Knight(samo primer :D ) izgleda 100x bolje na 50" u odnosu na 32", naravno u HD rezoluciji.

Nazad
Vrh Dno