Šta je novo?

Kućna multimedija 50" TV za 500 evra

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

mezzano

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2009
Poruke
449
Poena
320
Planiram da u narednih mesec dana kupim TV, pa mi je potrebna pomoć, pošto nisam baš upućen u materiju. Budžet je oko 500 evra, naravno može i par desetina evra gore, ali ne bih voelo predloge tipa, "što ne dodaš još 200 evra pa kupiš xyz model", jer ima dosta bolje "nešto".
Tv će se koristiti u dnevnoj sobi za gledanje TV (kablovska), YT, možda nekad cast sa telefona, tableta... Za sada se ne planira gejming na njemu, tako da to nije primarno.

E sad, poželjno bi bilo da može da preko bluetootha bude povezan sa mini linijom (imam Blaupunkt MS30BT EDITION, koji povezujem sa PC-jem breko bluetooth dongla https://blaupunkt.com/c_ee/produkt/ms30bt-edition/), pa bi mi opcija za povezivanje sa TV-om značila.
 
Ja sam zadnjih dana jurio Philips 8 seriju ali je bas nigde nema.... Konkretno modeli 8506 i 8546 od 50". Na KP svi su mi rekli da je generalno do ove serije tesko sada doci i da je nigde nema trenutno u nabavci. Isto je bilo sa radnjama u Srbiji, na vecini sajtova stoji da ima ali cim zovnem da proverim ispostavi se drugacije.
 
Ja ga uzeh u BCgroup, stigao juce... vidim vec nemaju na stanju, poslednji sam zgrabio izgleda…
izgleda mi super, samo mi kanali izgledaju ocajno, iris tv, kao da gledam 720p…. Ostalo je druga prica, super je slika, a ambilight je stvarno predobra fora
 
Iris tv na optici, najjaci paket…
gledam fudbal na areni i rts1, kao da je bitrate ocaj zivi… i inace nije ostro, bas bedno izgleda sve…
nisam gledao tv godinama, ponekad bas, vecinom 32inch starije hd ready televizore… ocekivao sam da ce sad biti bolje, al mi izgleda dosta gore haha
 
Šta mislite o

LG 50NANO753PR SMART​

LG 50UP75003LF​

PHILIPS Televizor 50PUS7506​

TCL 50P725​

TCL 50C725​


Kako je onaj Philips koji ste mi preporučili rasprodat, tj. ima ga u nekoliko radnji, ali je cena preko 80.000 dinara, pored Xiaomi P1, u izbor sam uvrstio i gore navedene televizore. Cene variraju, ali ako je skuplji model bolji, ne bi bilo problema.
 
Imam i ja u planu da uzmem tv. Imam u planu preko SBB-a na rate pa molim za pomoc.

HISENSE TV 43E7HQ​

XIAOMI TV P1 43

SAMSUNG TV UE50TU7092UXXH/7022​

SAMSUNG TV UE43AU7172UXXH​

LG TV 43UP76703LB​

SAMSUNG TV UE43TU7022KXXH/7092
 
Pratim ovu temu i meni bi trebala pomoć, naime sređujem posebnu prostoriju za kućni bioskop (Jamo 5.1 zvučnici+Yamaha risiver) i trebao bi mi adekvatan TV za potpuni ugođaj. Sledeći podaci su bitni za moj izbor:
  • Budžet je 500€ (može maksimalno 50€ više ako ima smisla davati ali molim vas da ne preporučujete ništa skuplje od toga), kupio bih na KP;
  • TV bi trebao da bude veličine 50" - 55" (udaljenost sa koje će se gledati je nešto manje od dva metra, s obzirom da hoću i određeni kvalitet za pomenuti novac veće dijagonale mi izlaze iz budžeta i nisu preko potrebne za tu udaljenost);
  • Prostorija u kojoj će se koristiti TV će biti mračna i gledaće se bez velikih uglova gledanja, dakle treba mi TV sa VA panelom;
  • 90% će se gledati filmovi (BR rip od 15GB - 30GB), eventualno 10% sport;

Koje mi modele predlažete u okviru gorenavedenih uslova?
 
Da nije neko kupio/probao TCL 50C635?
U Tehnomaniju stigao, ali nije još raspakovan.
 
Bliži se vreme konačnoj odluci.
Šta je bolje od ova 2

LG 50UQ81003LB Smart 4k UHD HDR
TCL 50C635 QLED 50'' 4K HDR 60Hz GoogleTV

Ili ako imate treći predlog za cenu od 65.000. Ne bih uzimao televizor bez Android ili WebOS, pošto vidim da na Vidaa OS nema SkyShowtime aplikacije, a na napred navedena 2 ima.
 
I ja sam u potrazi. Bio sam danas u radnji da pogledam uživo ali nije bilo tih modela. Bio je TCL neka P serija, nije mi se svidela.. takođe i LG UQ7..

Ono što nije loše je bila LG UQ9100 i LG NANO783
 
Ja sam recimo pomalo razočaran sa TCL-om, uzeo sam C635 zbog VA panela, C735 još nije nigde bilo a C725 mi je bio preskup za prošlogodišnji model. Doduša moja upotreba je specifična, TV ne koristim svakodnevno već u prostoriji u podrumu koja je nameštena kao bioskop (TCL C635 55", Jamo 5.1 zvučnici, Yamaha AV risiver). Znam mane LCD tehnologije, kao i da je ovaj model neka niža srednja klasa, ali opet sam razočaran crnom boju u totalnom mraku (nema nekog probijanja na određenim mestima nego je jednostavno u pitanju siva), i refleksija je poprilična.
Možda su moja očekivanja za ovaj TCL model bila nerealna jer je bio hvaljen i na netu i ovde na forumu ali ja sam ipak delimično razočaran.

P.S. P serija koju si video je lošija od C serije.
 
Iskreno nisam nešto preterano obraćao pažnju, jer mi je specifična upotreba TV-a. U svakom slučaju TV je ok brzine, nisam imao problema u radu sa instaliranim aplikacijama (MX player, Youtube, EON sam na kratko probao i bilo je ok ali stvarno sam malo koristio a drugi korisnici su se žalili da trza slika). Koliko sam čuo od drugih update ide preko Telegrama što je jako neozbiljno, međutim meni je odradio OTA update tako da su izgleda to promenili. Takođe nešto mi se čini da zeza i pretraga aplikacija ali sam ipak uspevao da nađem to što mi treba.
Sve u svemu meni je ok Google TV (sa nekim sitnim manama), mada opet kažem da ga nisam nešto puno ni koristio.
 
Bio sam u još dve radnje, video dosta tv-a.. jedino što me oduševilo je oled. Ostalo je sve vrlo slično. VA paneli otpadaju za mene jer su uglovi gledanja baš loši, a to je većina 50" varijanti a to mi je max veličina.

I video sam jedan fox tv koji je stajao pored sony-ija.. bukvalno ista slika a cena x3, skoro.. i sad pogledah

Vrlo, vrlo solidno.. čak se i razmišljam da uzmem.. u pitanju je https://www.foxelectronics.rs/50wos620d/
 
Iskreno po specifikacijama ja bih ga izbegao, TFT ekran, slabo osvetljenje…
Mada si u pravu kada kažeš da ne računajući OLED sve postaje slično i da nisu više velike razlike između poznatih i manje poznatih brendova. Uzmi svakako u obzir i da slika, odnosno poredjene kvaliteta slike u prodavnici nije baš realno jer je osvetljenje obično na maksimumu, kao i kontrast, drugim rečima sve sija. :D
 
Po uglovima gledanja ja bih rekao da je IPS panel.. zaboravih da ga kucnem u radnji.. mada nisam ga ni razmatrao jer sam išao da vidim LG i TCL.. ali eto.. na kraju je ostao u sećanju kao impresivan odnos cene i kvaliteta. I koliko vidim sa recenzije, WebOS radi sjajno.
 
jedino što me oduševilo je oled.

Uz moju opasku kao višegodišnjeg konzumenta, samo za sadržaje gde se to baš vidi, a to nije toliko često, i to ćeš razliku da primetiš samo ako u kratko vreme gledaš oba. Ako su svi TV u kući neki pristojan LCD, ne verujem da će iko imati bilo kakav problem sa bilo kakvim sadržajem.

Bukvalno ne vredi dati tolike pare koliko su neki televizori skuplji, kao i za većinu flagšip proizvoda danas. U redu je da ti budžet dozvoljava pa uzmeš, bolje je, ali minimalno i to ne u svim uslovima, uz enormnu razliku u ceni.
 
I ja bih rekao da je taj u radnji bio IPS.. i za 35k mi deluje kao super varijanta. Ali sad da idem na lutriju koji ću panel dobiti.. teško.
Treba da pogledam još Philips ako imaju IPS u 50" dijagonali
 
Otkazana mi je porudzbina za neki Hisense 65" koji sam narucio. Za ovaj FOX koji pominjete, da li se moze znati da li je IPS ili VA panel u 65" izvedbi, ili je i kod njega lutrija?
 
Nazad
Vrh Dno