Šta je novo?

5 in 1 modelacija

• Začetnik teme Začetnik teme Darko1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko1

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2006
Poena
320
Test na: Sempronu 2800+ AM2 na 2Ghz

Da se odmah dacimo na temu

pre par dana kupio sam:

Termaltake mini Typhoon svi znamo da na linku TT pise da je 18dba
ok.Razmisljam tih kao 12" super nema nervirajuce buke CPU kulera,ceo od bakra mora da radi posao odlicno.
Sve je to bilo lepo dok nije stigao i pocela ugradnja.

pri prvom podizanju sistema buka je bila neverovatna uzimajuci u obzir da treba da je 18dba na 2600rpm

pre bih rekao da je buka bila odprilike 30dba

1_vi veliki minus u staru-Buka

ASUSOVIM QFan i spustanjem na 1800rpm buka neverujem da je otisla ispod 25dba

GlacialTechova 8" bolje hladi i manje se cuje nego TT

E sad da predjemo na temperaturu za sad samo za CPU:

1-Zmaci na pocertku da kazem temperatura u mojoj sobi leti i zimi je 24c
tako da nema razlika u temperaturi.
2-Nikakav Ekstra test otprilike 45min igranja FlatAut 2 na VeryHigh.

Sramota za TT mini Typhoon sa ovim kulerom temperatura je uspela da dodje
do 43c

GlacialTechova 8" nije pustila preko 40c

Dok BOX kuler od doticnog CPU oko 38-39c

STO ZNACI DA JE BOX KULER NAJBOLJU
E PA NIJE ZA JOS 600dindzi CoolerMaster BLUE 12" 1200rpm I MALO MODIFIKACIJE
DOBIJATE SLEDECE

CPU- 8-12c niza Temperatura
South B- 10c niza Temperatura
North B- 10c Niza Temperatura
Memorija 10c Niza Temperatura
Gaficka nekad pisalo 62c a sad 43c izracunajte sami
izgleda da je ovo idealna visina za rashladzivaje svega o jednom trosku

A buka He he sada cujem devojku kako dise 2m dalje
ALA GLASNO DISE

Ako ima nekog
da je nesto slicno uradio
neka Nakaci ovde ako hoce bas me interesuje
SVAKI SAVET ZA JOS NIZU Temperaturu I Buku Dobrodosao ali bez vodenog Hladjenja

AJD ALAL I NEKA JE SA SRECOM POZDRAV SVIMA :wave:

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    20.1 KB · Pregleda: 120
  • 2.webp
    2.webp
    16.2 KB · Pregleda: 113
  • 3.webp
    3.webp
    28.7 KB · Pregleda: 87
  • 4.webp
    4.webp
    41.5 KB · Pregleda: 125
  • 5.webp
    5.webp
    46.1 KB · Pregleda: 123
Dzaba ti sve to kad slika sa desktop-a podize temperaturu. 😛

BTW, kako ti hladi ta 12-ica kada je mrtva tacka direktno na sredini kulera ispod ventilatora? :trust:

Poslednja izmena:
FTW je 12", verovatno mislis na 120mm fan?

@ darko1 : nemoj da koristis oznake za ince kad navodis vrednosti u santimetrima, ruzno je
ok je ideja, to je 'old school' zahvat, ume da bude vrlooo efikasno.

@ darko1 : nemoj da koristis oznake za ince kad navodis vrednosti u santimetrima, ruzno je
ok je ideja, to je 'old school' zahvat, ume da bude vrlooo efikasno.

E je... Greske su uvek moguce ali zato ima ko razume sta sam hteo reci nemora da mu se objasnjava

pozzz......:wave:

Hvala na podrsci

Poslednja izmena:
BTW, kako ti hladi ta 12-ica kada je mrtva tacka direktno na sredini kulera ispod ventilatora? :trust:[/QUOTE]

Nabavi pa izmeri Mrtve tacke na doticnim Kulerima odvoji limom debelim 3mm pa ponovno izracunaj mrtve tacke a zakljucak ces dobiti sam

:wave:

Dobro, priznajem da me mrzi da to radim. Hoces da mi otkrijes zakljucak?

EDIT: Yep, definitivno ima mrtve tacke i to povece. Probao na Chieftec-ovoj 12-ici. :trust:

Poslednja izmena:
Cime si merio temp? Jes` pasivna ali 19c?! Jel to u odnosu na box ili poredis CM i TT-ov ventilator na hladnjaku? I da, Flat out 2 dosta greje CPU... Moguce da je losiji taj vent na cooleru, nisam imao kontakta. A da bi ohladio bakar potreban ti je maaalo veci protok vazduha nego kad je Al u pitanju tako da ako si smanjio broj obrtaja na 2/3 nisi mogao nista mnogo bolje ni da ocekujes. Naravno bitno je kako ti je i kuciste provetreno... Skidao si vent sa kucista. Mnogo ti tu imas promenjivih da bi poredio kako treba

Dobro, priznajem da me mrzi da to radim. Hoces da mi otkrijes zakljucak?

EDIT: Yep, definitivno ima mrtve tacke i to povece. Probao na Chieftec-ovoj 12-ici. :trust:

ma nema frke druze jedino sto sad moram da otvaram kuciste i da trazim Subler opet :S:

E ovako na TT mini kuleru mrtva tacka je 3.62cm
Dok na CooMaster 12cm je 3.91

Tako da je u ovom slucaju razlika Zanemarljiva

A neverujem da je cela ova debata i nepotrebna jer kako god da okrenes posao hladjenja radi bolje
pa tako sve ostalo pada u vodu

pozzz.....:wave:

Cime si merio temp? Jes` pasivna ali 19c?! Jel to u odnosu na box ili poredis CM i TT-ov ventilator na hladnjaku? I da, Flat out 2 dosta greje CPU... Moguce da je losiji taj vent na cooleru, nisam imao kontakta. A da bi ohladio bakar potreban ti je maaalo veci protok vazduha nego kad je Al u pitanju tako da ako si smanjio broj obrtaja na 2/3 nisi mogao nista mnogo bolje ni da ocekujes. Naravno bitno je kako ti je i kuciste provetreno... Skidao si vent sa kucista. Mnogo ti tu imas promenjivih da bi poredio kako treba

Ovako Onaj 12cm vent je dio iskljucen kada sam uporedjivo hladjejne Znaci test hladjenja dez i jednog dodatnog ventilarora slikano je sa njim samo da bi slika bila lepsa 😀

temperaturu CPU sam merio CoreTemp beta 0.9
VGA -Nvidia GPU core temperature ....itd

razlika izmedju TT mini venta I Dodate 12cm

I naravno mereno na 2600rpm TT

pozzz..........:wave:

Poslednja izmena od urednika:
Eh pa to je sad razumljivije... Core temp meri temp direktno sa jezgra i pokazivace znatno visu temp (5-7c idle) nego sto ce ti pokazati neki drugi program, bios, cak i sonda. Znaci 43c u core-u nije nista... Meni je ploca podesena da gasi komp na 60c. Kad nagruvam voltazu jos malo i pustim masinu da radi na 2.8 ili jace i u full loadu core temp mi predje 70c dok i sonda i naprimer DFI-ov Smartfuardian pokazuju 55-56c. Masina se naravno ne gasi 😉
Znaci core mozda daje najprecizniju temp ali to nije "realno". Obrati paznju na navodnike. ***, navikli smo da se temp meri na jedan nacin a ovo odudara od svega pa neka je i najpreciznije. Nadam se da me kapiras. Otkako su ubacili u A64info da meri temp sa cora mene stalno tripuje da imam visoke temperature na ovom X2 u odnosu da predjasnji Venice. Jeste malo veca ali ne toliko. Nemoj da te tripuje bezveze. Sto se tice grafike izgleda je pasiva ugrabila neki bounce zracak pa se ohladila sto je super. Sve u svemu, ja vidim da si ti zadovoljan sto je najbitnije.

Nazad
Vrh Dno