Šta je novo?

5.1 zvuk

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
Znam da je bilo dosta tema ove vrste, ali eto, ako vam ne smeta ja bih ipak otvorio jednu samo za sebe. :)

Treba mi preporuka za zvucnike i zvucnu kartu u pokusaju da napravim low budget, a solidan 5.1 sistem koji bi mi sluzio za igre, filmove i muziku (dakle nikakva obrada zvuka, prikljucivanje el. gitara i slicno me ne zanima - za sada...)

Voleo bih da dobijem jaci zvuk, zbog dozivljaja kucnog bioskopa, ali sumnjam da je to moguce za tako malo para (oko 100e sve zajedno). Doduse, soba mi je 10m2 i ima dobru akustiku tako da ce me to malo izvuci. Ali ako imate neku best buy preporuku za malo vise novca - volim da dobijem dobru vrednost za pare, pa makar dao vise novca.

Altec Lansing VS3251E

http://www.itsvet.com/proizvod/altec-lansing-vs3251e/comp_tehn_speakers/97/402

Logitech X530 (ili 540)

http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-x-530/comp_tehn_speakers/31/18

Sto se zvucne karte tice, i tu sam "tanak" sa budzetom i nemam neke ekstravagantne prohteve. XFi Audio, za koju kazu da je prepakovani Audigy SE, mislim da bi mi ipak zavrsila posao. Ili da jurim neku polovnu Audigy kartu starije generacije, ne znam ni sam. Problem je navodno sto ova low end XFi ne podrzava EAX, mada ne znam ni sta ce mi to hardverski i imam dovoljno jak procesor ako on mora da se uposli. Posto mi je definitivno previse para 75e za Music XFi - ali ako je BAS tolika razlika u kvalitetu zvuka, necu propasti ako dam 35e vise.

Dalje, opet problem sa montazom - trebalo bi da zadnje zvucnike zakacim na zid (losija varijanta) ili na podne nosace (bolja varijanta), pa ako znate gde, kako, sta i koliko... Nesto mi izgleda da ovi Logitech ne mogu da se montiraju ili stave na podni nosac, a i AL su mi nesto tanusni.

Zalecem se kao ****** u prodavnicama za podnim "kucni bioskop" samsung / LG varijantama koje kostaju po 20.000 din, ali ne zelim bas da budem *****, "spakujte mi ove jedne velike", i trebalo bi da se kao raspitam malo i ne razbacujem, ko zna kakav je zvuk, mozda samo izgledaju fensi.

necu da dajem komentare oko ovih 5.1 kombinacija jer ih nisam cuo..dok nesto ne cujem ne pricam :D
al ti mogu pomoci oko kucnih bioskopa..
slusao sam 3 lg-a,1 sony,quadro,vivax..sve je to golo s****e...ja imam samsung koji mi do sad ima najljepsi zvuk koji sam cuo sa kucnih bioskopa...
e sad..svako ima drugaciji "filter" u glavi za zvuk..najbolje ti je da probas ako kako mozes prije nego kupis...
ako mada ako ti ne treba 5.1 iskljucivo za male pare uzmes sonic gear enzo 500 il armagedon...oba sam slusao i za te pare fino sviraju...
nocas uzeh ovo
http://itsvet.com/proizvod/creative-x-fi-xtreme-audio/comp_comp_soundcard/39/40

izasla me 44 e...imas i moj komentar na nju na vrhu..
eto ;)

Zanimljiva je nova serija Samsung kucnih bioskopa Z210 i sl. Svi imaju opticki ulaz i za te pare fin zvuk. Pored DVD playera, sa citanjem DivX, mp3, Audio CD i FM radia dobijas i mogucnost dig povezivanja kompa. X-Fi daje neuporedive rezultate sa svim drugim jeftinijim zvucnim karticama tako da ispod nje ne treba ici, narocito za surround zvuk, i "ubacen" je DolbyDigital Live tako da moze da ide i 5.1 iz igrica.

Vrh Dno