Šta je novo?

5.1 sluske na USB - kako to radi

zigic

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2004
Poena
660
Nije mi jasno kako kroz usb moze proci 6 kanalni zvuk?
Gledao sam neke jeftinije Gembird pa zato i pitam.
pomoc?

Nije mi jasno kako kroz usb moze proci 6 kanalni zvuk?
Gledao sam neke jeftinije Gembird pa zato i pitam.
pomoc?
Jedino ako je usb prikljucak ujedno i zvucna karta. Moj ti je predlog da ne kupujes 5.1 sluske pre nego sto ih ne probas. Nema tu pravog 5.1 ako ti je 5.1 preko potreban kupi neki manji 5.1 zvucni sistem. Imaces pravi prostorni zvuk. Ja imam Medusa slusalice pa opet nisam nesto odusevljen prostornim zvukom jednostavno ne mozes postici pravi 5.1 na slusalicama.

Poslednja izmena:
Postoje i surround slušalice koje imaju 5 zvučnika, ali ove koje ja imam (G35) imaju samo 2 i rade kako sam opisao. Ne znam kakav je kvalitet zvuka kod slušalica koje pominje mean machine, ali G35 je super.
Na normalnim 5.1 zvučnicima je mnogo teže dobiti potpun surround osećaj u igrama - treba optimalno postaviti sve zvučnike i podesiti jačinu svakog i opet nije kao na G35. Meni je razlika ogromna.

Inače, čitao sam neke review-e da ovakav Dolby surround koji radi sa 2 zvučnika daje uverljiviji prostorni zvuk od slušalica sa pravih 5 zvučnika

Interesantno je virtuelno šišanje, ali problem sa stereo zvukom je to što ne može skroz da dočara da li je izvor zvuka ispred ili iza onoga ko sluša. Kod virtuelnog šišanja svi smo ubeđeni da jasno čujemo da je izvor zvuka iza nas, jer mozak upravo tu i očekuje izvor zvuka (frizeri uvek stoje iza nas).

To se bolje oseti slušanjem ovog snimka:
http://extra.listverse.com/amazon/audioillusions/matchbox.mp3

Vrh Dno