Šta je novo?

5.1 Pojacalo + AM/FM receiver

lakista

Cenjen
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poena
152
Pozdrav,

Imam sledecu situaciju. Imam Genius 5.1 (http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16675&ctNode=146&mp=1) i planiram da kupim neki multimedia player ( verovatno wd live ). Problem je sto svi media player ( u klasi koju ja gledam ) imaju stereo out i opticki za 5.1. Ja bi da zadrzim 5.1 funkcionalnost zvucnika tako da dolazim do zakljucka da mi treba izmedju neka audio komponenta koja ce da primi SP DIF iz playera i distribuira 5.1 zvuk na Genius zvucnike. Obzirom da su zvucnici sami po sebi aktivni, kontam da mi snaga pojacala nije primarna funkcionalnost vec sama mogucnost dekodovanja zvuka (Dolby Digital Decoder, Dolby Pro Logic II, DTS Decoder ). Pored ovog bilo bi lepo kad bi to pojacalo ujedno bilo i AM/FM tuner.
Ja sam za sada nasao neko Panasonic pojacalo koje bi mi verovatno radilo posao http://www.novel.rs/shop/audio/audio-pojacala/panasonic-pojacalo-sa-hr45e-s.html.
Posto sam totalni laik sto se tice audio tehnike svaki savet za izbor uredjaja je vise nego dobrodosao.

Hvala unapred svima

To pojacalo trazi bolje zvucnike od tih Genius varijanti. Zasebne decodere tesko da ces naci. Ti taj Panasonic da koristis kao decoder nemas 5.1 audio izlaz vec samo za zvucnike a to ne mozes da povezes na Genius a jos manje na njegove zvucnike jer ih mozes spaliti.

Rešenje koje je daleko od idealnog ali može da posluži.Nađi na oglasima polovne rasformirane kućne bioskope,oni obično imaju digitalni ulaz preko koga možeš povezati media plejer.Takođe imaju 5.1 pre aut izlaze kojima se možeš povezati sa zvučnicima.

Rešenje koje je daleko od idealnog ali može da posluži.Nađi na oglasima polovne rasformirane kućne bioskope,oni obično imaju digitalni ulaz preko koga možeš povezati media plejer.Takođe imaju 5.1 pre aut izlaze kojima se možeš povezati sa zvučnicima.

Sta meni ustvari treba :) Receiver/Dekoder/Pojacalo ... Ako trazim pojacalo sta od funkcija mora da ima? Sta mu znaci "pre out" ?

thx

To je mator uredjaj bez DD/DTS decodera. Nije problem da nadje polovni AVR sa pre-out ali ti polovni sa pre-out su skuplji nego taj Panasonic sto predlozio. U novom AVR sa pre-out je preko 700e.

Ti to mozes da spojis ali kad ti ta Yamah pusti wate koje ti Genius zvucnici ne mogu da izdrze toliko.

Vrh Dno