Šta je novo?

5.0 ili 5.1 sistem za kućni bioskop

savudin

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2009
Poena
330
Pozdrav. Koji zvučnički sistem za kućni bioskop da tražim a da bude prvenstveno dobar za muziku u stereo varijanti (gitarska muzika, heavy rock)? Trenutno imam Logitech X-530 i tu i tamo je za filmove ali za muziku mi se uopšte ne sviđa i bas je prenaglašen i muljav. Slušam muziku sa kompa, flac ili 320 preko Xonar DS karte, ali bi buduće zvučnike prikačio na neki risiver naravno, verovatno neki Onkyo. I tu sam otvoren za predloge i kombinacije. Na risiver bi išao komp i PS3 za igre i blurej. Razmišljam sam da prođem što jeftinije, ali u MAX varijanti 300-400 za risiver i isto toliko za zvučnike. Nisam prevelik audiofil ali volim dobar zvuk. Soba ima 15 kvadrata i ne bi se puštalo glasno.

Da li bi me ovo zadovoljilo kao najjeftinija varijanta? http://goo.gl/VlWtY9

Evo baš sad upoređujem modele, i do 300e tu su navedena Yamaha i Onkyo 414, a za malo preko 300e tu su Denon X1000 i Yamaha 475. Najviše što bi dao je 400 za Onkyo 626, ali nisam baš siguran da li mi je potreban.

Zvučnici mene više brinu jer nisam u prilici da to isprobavam i slušam. Mada, kontam da će mi svaki sistem biti bolji od onoga što imam i na čemu sam slušao.

Ne verujem da ti treba 626 zaista, a ako već ne možeš da probaš zvučnike ... Šta je tu je, u odnosu na te Logi svaki će biti avion/svemirski brod. Ne verujem da bi pogrešio sa tim Onkyo zvučnicima.
Vidim da se na Amazonu malo žale na ne baš preteranu pouzdanost tih Onkyo risivera, mada možda je samo do neke serije.
Denon deluje interesantno.:)

Poslednja izmena:
300-400 Eura je malo za ozbiljniji nov komplet zvucnika. Mozda da uzmes neki bolji par stereo zvucnika, a ostatak kupis kasnije kada ustanovis da ti ostali zvucnici zaista trebaju?

Edit: ja bih zaobisao taj Onkyo 313, ukoliko nema podrsku za mrezu. Ako se ne varam, 414 je najslabiji model sa mrezom - ispod njega ne bih isao.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Sviđa se i meni taj Denon X1000. Ili on ili Yamaha. A šta fali nekom 5.1 zvučničkom kompletu od Yamahe, npr PB150? Ili npr 5.0 Pioneer S-ES3TB? Mislite da će biti loši za muziku?

Poslednja izmena:
Po pravilu uvek (ili skoro uvek) će 2.0 sistem slične cene biti bolji za muziku.
Ne znači da je neki takav 5.0 ili 5.1 sistem loš za muziku, ali jeste lošiji (ili gori, kako ti lepše zvuči:)) od 2.0.
I ja sam više za varijantu da sada kupiš bolje stereo zvučnike (i to bookshelf), a da kasnije dodaješ ostale kada budeš imao para.

Jesi li razmišljao o nekoj polovnoj kombinaciji?

Poslednja izmena:
Ok, nije loša ideja. Ali koje? Toliko je modela glava da zaboli. Mogu i polovne da uzmem u obzir, kako vidim na KP nisu previsoke cene.

Pa, recimo, od novih proveri da li je kod nas stigao Dali Zensor 3, deluje kao odličan izbor, zatim Monitor Audio RX2 itd. To je čisto onako okvirno, ubaciće se valjda još neko sa predlozima.

I moraćeš da provedeš doosta vremena u čitanju review-a i mišljenja na forumima i prodavnicama tipa Amazon i sl.:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno