Šta je novo?

4k SUHD ili OLED HD TV

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poena
169
Sta je u ovom trenutku bolja kupovina , najnoviji 4k SUHD/Prime UHD ili OLED HD (1980X1080) ?

Oled.

oled

Sta je u ovom trenutku bolja kupovina , najnoviji 4k SUHD/Prime UHD ili OLED HD (1980X1080) ?

prosetaj do win-win-a preko puta arene,proletos su bili izlozeni jedan do drugog 4k i oled.ako su jos tamo sve ce ti biti jasno(oled za koplje)

Da li OLED moze da se kaci na zid kao I svaki LED/LCD TV ?
Postoje neke oprecne informacije da navodno OLED ne moze da se kaci na zid?

Molim Vas za komentar ?

Ako ima rupe za VESA ili neki sopstveni naravno da može.

Kakv je ovaj OLED u poredjnju sa novim Samsung SUHD J9000 serijom ili LG UG870V ?
Vidim da su ova dva modela imaju crm 2000Hz, dok je OLED samo crm 900Hz.

Molim savet

OLED je bolji od bilo kog LCD-a, tačka. Ima stvarnu crnu kao i plasma.

Znaci cak je bolji i od Samsungove serije 9 JS (SUHD) ?

Samo LG pravi OLED televizore trenutno, i OLED tehnologija daje najbolju sliku bez premca, Plasme se više ne proizvode.

I da, bolji je i od tog Samsunga, iz nekog razloga Samsung samo ima AMOLED ekrane za mobilne telefone.

Ako se misliš oko rezolucije i dalje ti je bolje OLED FullHD, nego UHD bilo šta drugo.

Poslednja izmena:
Samo LG pravi OLED? Vidjao sam Samsung OLED televizore u Koreji.

Pravio je i Sony, ali komercijalno ih trenutno prodaje samo LG, možda Samsung samo za njihovo tržište pravi, ali ih ne prodaje nigde u svetu, mada su pre imali par modela koliko se sećam. Mislim da je u pitanju dogovor između njih, što nije baš po zakonu.

ma evo sharp 8k u oktobru,strpite se :)

Samo 120.000€ i mislim da nije OLED.

Ma kakav 8K, ja bih ipak sacekao 12K. Pa kad mu pustis neki Yify 720p zapis bog da te vidi :p

Poslednja izmena:
Narucio sam OLED, trebalo bi da stigne za 4-5 dana. Nadam se da se nisam *****ao :)... Videcemo...

Meh, očekivano, sta će biti preporučeno, najbolje bi bilo 4k na oled ekranu, a to nema za normalne pare, tako da je jedini izbor 4k LCD. 1080p na 55" je glupo, vide se pikseli sa 2 metra, ali ok ...

Pa I tako za sada nema 4K sadrzaja, tako da je bolja investicija OLED Full HD...a da ne pricam u Srbiji , za TV program...tu je I full HD naucna fantastika...sluzice ovaj OLED barem godinu dana...a onda sledece godine u ovo vreme mozda dodje neka 65" OLED 4k :)...Za sada mislim da je izbor dobar.

Pa ok, ako nemaš nameru da koristiš kao monitor onda nebitno.
Meni je 55" 4k stalno na mac/pc, kao TV ga ne koristim.

Ne, iskljucivo kao tv, za filmove i PS4...to je to....

Baci onda jedan review.

Ja bih hteo da pitam one koji imaju ultra hd ili 4k televizore.
Pošto je jako malo sadrržaja u 4k,ima na YT nekoliko klipova,a filmova još uvek nema. Šta oni gledaju u 4k rezoluciji? Da li ima razlike kada se pusti 1080p film na ultra hd tv-u?

Ako misliš da li naprsno FullHD izgleda bolje na UHD, naravno da ne.

Ja imam full hd (1920x1080p) tv. Skidam 1080p filmove i koristim maximum od svog tv-a. Pošto još uvek nema 4k filmova,da li bolje izgleda film 1080p pušten na uhd tv-u? Ako nema razlike,ne vidim zašto kupovati i bacati novac na uhd tv. Bolje kupiti 3d tv,ima filmova u 3d i biće ih još više u skorijoj budućnosti. Kada se pojavi 4k sadržaj onda se isplati uhd tv.

Ne vredi kupovati UHD baš zato.
A i to je pitanje da li stvarno vredi, jer to neće na TV ni da zaživi dolazi 8K.

S druge strane, ne kapiram naše televizije, koje i dalje nijedna ne emituje HD signal, iako zbog digitalizacije svi sada imaju mogućnost da prime taj signal, i da ukoliko nemaju HD, bude smanjen na odgovarajuće.

Pa nase televizije vise kosta da bi emitovale HD (negde oko 3 puta vise), od SD, preko dvb-t2 mreze, pa zato i ne pustaju. A realno sem sporta i poneke emisije nemaju sta i da pustaju nazalost u HD.

Uzeo sam OLED. TV kao TV i boje, kvalitet display, itd... je "perverzija", izgleda zaista neverovatno dobro...
Medjitim, Radijus Vektor mi je provajder , imam onaj paket sa svim mogucim kanalima i HD kanalima, i HD kanali nemaju problem, ali domaci kanali, a pre svega, Studio B, Happy, i slicno...jako je izrazena pixelizacija i kao neki blagi "sneg" u pozadini (jedva uocljiv). E sad, ne znam da li je to do kablovskog operatera, kablova i instalacije ili neceg treceg...iskreno, nervira me sve to...razmisljam da uzmem SBB D3i da vidim da li ce biti neke razlike ?!

Molim savet !

To je zato jer su ti kanali sd i u mene je studio-b pixelniji malo...
Verovatno takav signal primaju.

Definitivno je do kanala..Jednostavno kao da pustaju snimak sniman Nokion N70 od pre 10godina, mada je to pomalo uvreda za moju dragu N70-icu posto je njen snimak ipak nesto boljeg kvaliteta..

ok, onda nema svrhe uzimati taj D3i , tj. bice isto ?

Nazad
Vrh Dno