Šta je novo?

4Heat modul

nidzesi

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2012
Poena
305
Zdravo svima. Kolega je na kotao za pelet vezao 4Heat modul i aplikaciju za upravljanje kotlom. Sve sam instalirao po uputstvu i aplikacija je radila. Međutim, čim se otkači sa lokalne wifi mreže, više nema pristup kotlu, tj. modulu i za kotao se u aplikaciji prikaze crna ikonica, a kad se na nju klikne izbaci poruku da uređaj nije pronađen. Čim se prikačim na lokalni wifi ikonica se prebaci u zeleno i mogu da upravljam temperaturom... Ima li neko sličan problem i kako ga rešiti?

Hvala.

Zdravo svima. Kolega je na kotao za pelet vezao 4Heat modul i aplikaciju za upravljanje kotlom. Sve sam instalirao po uputstvu i aplikacija je radila. Međutim, čim se otkači sa lokalne wifi mreže, više nema pristup kotlu, tj. modulu i za kotao se u aplikaciji prikaze crna ikonica, a kad se na nju klikne izbaci poruku da uređaj nije pronađen. Čim se prikačim na lokalni wifi ikonica se prebaci u zeleno i mogu da upravljam temperaturom... Ima li neko sličan problem i kako ga rešiti?

Hvala.
Zavisi koji internet koristi na mrezi gde se konektuje 4Heat modul.Ako je internet koji koristi mobilni internet(mts,a1 ili yettel) nece raditi.

Nisam siguran kakve veze ima koji internet se koristi.
Da li je 4heat modul na internetu kao takvom? Postoje dve mogucnosti, da je na internetu i da se kaci na njihove servere pa da ti kroz app treba da pristupis preko servera. U tom slucaju bi morao da radi i bez wifi. Ovako rade tuya, sonoff i drugi smart home sistemi.
Druga opcija je da je offline i da radi samo lokalno. Ja npr imam beok home termostat za etazno i on se vezuje na wifi, ali ne koristi net, vec samo dobija pristup mrezi da bi moglo i njemu da se pristupi.
Kako funkcionise postupak dodavanja uredjaja i registracija kroz aplikaciju?

Instalirao sam aplikaciju, ulogovao se (imao je nalog) i išao na dodaj uređaj. Sam modul napravi svoj wifi na koji me aplikacija čeka da se povežem, a kad se povežem traži da izaberem wifi mrežu i unesem šifru i tad se modul restartuje. To je uglavnom ceo postupak koliko se sećam. U mreži uvek prepozna ureðaj, čak i kad se poveže na repeater na terasi, ali van neće. Imam utisak da njima taj server na koji se kači aplikacija ne radi i da zato zeza... Možda je i nešto drugo, ali ne znam šta.

Modul od rutera deli samo jedan zid, nema šanse da je problem s wifijem. Inače, radi se o orionovom internetu, nije mobilni... Mada to nema nikakve veze, rekao bih.

Kaze da ima i cloud controlu.
Na home assistant forumu je neko radio na integraciji i pomenuo da se modul kaci na https://wifi4heat.azurewebsites.net koji vraca ping i moze da se ode na login na toj strani, tako da je server verovatno aktivan.
Mozda iz nekog drugog razloga ne dopires do serisa. Ili ti na mob mrezi ili modul na ruteru.

Možda modul, ali kako da proverim? Probao sam i na poslu preko wifi-ja, ne pronalazi uređaj. Čim se poveže na svoju wifi mrežu, onda radi.

Za to bi morao da pogledaš log u ruteru da vidiš da li je bilo zahteva i šta se sa njim desilo. Pitanje je da li običan ISP ruter ima to što bi ti trebalo da proveriš.

Imas sa zadnje strane modula nalepnicu sa mac adresom pa pogledaj da li se uopste nakacio na ruter.
Imam taj modul ali se zadnje 3 sezone grejem na klime.

Sad sam se setio,ako je modul vec bio konfigurisan ide se na pronadji uredjaj.

Ja sam imao isti problem i zato sam napisao da je do interneta na koji je povezan 4heat modul.Kod mene kad je podesen modul da koristi internet od mts adsl radi sve bez problema,znaci mogu da se konektujem na modul i sa lokalne mreze i sa bilo koje druge mreze.Kad je modul 4heat povezan na 4g Yettel internet onda radi samo ako je i telefon povezan na isti ruter znaci lokalno a ako je telefon na drugu mrezu nemogu pristupiti.Verovatno server preko koga pristupas van lokalne mreze ne vidi uredjaj jer je iza NAT.

Orion nema NAT, a MTS ima. Pokušaću da dam fiksnu adresu modulu u lokalnoj mreži i da uključim DMZ na tu adresu pa da vidimo...

Meni nije hteo uopste da se zakaci na ruter prilikom promene internet provajdera. Nosio sam modul u Valjevo(firma gde sam kupio modul) da ga preonfigurisu. Ako hoces poslacu ti br tel od tog tehnicara.?

Nazad
Vrh Dno