Šta je novo?

4GB Single Channel vs 8GB Dual Channel

mightymv

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2005
Poena
304
Imam jedan modul od 4Gb DDR3 memorije. Phenom II konfiguracija.
Koliko gubim na performansama zato sto nemam recimo dva modula da bi radilo
u Dual Channel modu?
Da li ima neke posebne potrebe da kupujem jos 4GB, pogotovo sto sam na netu citao da mi ta dodatna 4GB , govoreci o kapacitetu samo, nece doneti mnogo jer ih mojim koriscenjem kompa ne iskoriscavam?

Ne gubis mnogo, oko ~5%, grubo govoreci. Mislim da nema potrebe uzimati jos 4GB DDR3 memorije, osim ako nemas para za bacanje ili koristis komp za neke vrlo zahtevne stvari (a iz tvoje poruke se vidi da ne koristis).

Moduli od 4 gb se tesko nalaze i dosta su skupi ( mislim skuplji su od recimo 2x2 GB). Nisam siguran dal bi tako nesto uopste i nasao , i koja bi bila svrha kupovina iste? Sa sc/DC ne dobijas puno tako da ne vredi da juris tu skupu memoriju. Ako si bas zapeo za D/c prodaj tu jednu pa umetni 2x2 GB .Ali mislim da se to cimanje ne isplati.

4GB DDR3 Exceleram PC1333, CL9 (1 modul) nekih ~4700 din.

Poslednja izmena od urednika:
^ to je povoljno!!!!

ili u krajnjem slucaju nek uvalja tu memoriju za 40 e, ako ima garanciju i nek kupi 2 x 2 gig..mada nepotrebno skroz..
razliku nece osetiti 99 %

e, hvala svima. da, moja je DDR3 pc1333 kingston Value Ram od 4Gb. tim modulima je sad jako povoljna cena, pa kad sam kupovao, razmisljao sam kako mi zauzima samo jedan slot, jeftinije , malo sporije, ali... i prihvatljivo sporije :)

iako je deklarisana na 9-9-9 25-33 ... kod mene sasvim lepo radi na 7-7-7 20-28 , 1.55 V, i kad NB postavim na 2600Mhz, Everest recimo daje 9.3Gb Read, 8.1Gb Write.. 46.5ns latencija

Poslednja izmena:
Vrh Dno