Roksab:
Upravo sam promenio parametre u apn kako si mi poslao, ali opet neće. U mobilnim mrežama ne nudi uopšte mogućnost LTE mreže, nego samo WCDMA, samo GSM i WCDMA(poželjno)/GSM. Malopre kad sam restartovao uređaj izašlo mi je nadogradnja android uređaja ali opet mi nije ništa promenjeno u telefonu. Da, kad odem na ažuriranje softvera stoji uređaj je ažuriran. Inače verzija je 5.0.2 lollipop.
Rootuj telefon, izbrisi lte config i ako hoces, unrootuj. Ako ti je rootovan, onda je lakoSony Xperia Z1 je u pitanju...
Video sam i ispravio se u prethodnom postu.Ako nema LTE opcija u podešavanjima postoji dva načina da se reši(kod Samsunga koji ja posedujem),flešovanje firmvera romom za region(državu)gde već odavno postoji LTE ili rotovanje telefona i izmena u sistemskim podešavanjima.I da,treća da dobiješ update od Sony-ja što je malo verovatno.
Hvala za parametre, ali nažalost nije to problem bio, nego što nemam opciju da izaberem LTE mrežu u okviru mobilnih mreža.Kod mene je bio problem, sto telefon na skeniranju vidi 4G ali ne moze da se zakaci/registruje na mrezu. Posle izmene parametara, sam se nakacio posle par minuta.
Znaš šta, do sad nikad nisam ni flešovao telefon a kamoli rootovaoRootuj telefon, izbrisi lte config i ako hoces, unrootuj. Ako ti je rootovan, onda je lako
Dok sam ima Z1 bilo ga je lako root/unroot.
P.S. Koje parametre koristite? Mts konkretno.
Opasno si se smorio, ne brigaj vec prodaj taj fon i kupi LTE verziju.
Da li bi modem sa specifikacijom LTE TDD 2300/2600 MHz radio kod nas?
Nisi u zoni pokrivenosti 4G signalom.Note 3 n9005 na lolipopu 5.0, dakle LTE verzija, mts, njihova 4G kartica. Izaberem lte/wcdma/gsm mod, i... nista... h+ ili 3G i nikako da vidim tu 4g ikonicu?
Da li neko ima savet?
Vrati se u mts i reci im da ti omoguce 4g uslugu. Znam da treba automatski, ali pola nas je imalo taj konkretan problem sa mts-om.Pablo, meni telefon pokazuje MTS 4G mrezu, cak me i registruje na nju (manuelno)?