Šta je novo?

4G/5g ruteri

frrka

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
895
Nisam uspeo da nadjem temu, postaju sve populariniji jer brzina postaje sve manji problem, lako se prenose...

Uglavnom. Imam 2 pitanja na tu temu.

Da li neko ima noviji tj bolji FW za zte283v koji se davao u vipu?

Kako znamo koji ruteri imaju Carrier Agregation ili neki dobar MIMO?

Prema Cat oznaci?

CAT 4 1 kanal
Cat 6 2 kanala
Cat 11 3 kanala
ima negde na netu koliko je za ostale cat kanale da ne pisem napamet
Pozdrav

Kad smo već kod ovih LTE rutera, da li ima neki kod nas koji može da se nabavi a da može da se setuje i u bridge mod?
Tipa ovako nešto https://www.netgear.com/home/mobile-wifi/lte-modems/lb1120/
A idealno bi bilo da još i ima i wifi :) ovaj koji sam linkovao nema, da ga kod kuće koristim samo kao LTE LAN modem za failover, kada mi prsne supernova. a kao LTE wifi ruter kada nisam kod kuće.

Mozda nekome bude korisno...
Ja sam prestao da koristim svoj Huawei E5186.
Umesti njega sam na mikrotikov usb (Hap AC2) prikljucio stari sony experia xz (na njemu pokrenuo usb tethering) i tako mi mnogo bolje radi net.
Mikrotik ga je odmah prepoznao kao LTE interfejs....
Sa huaweiovim ruterom sam probao i fabricke antenice i original mikrotikovu externu LTE antenu i oped mi bolje radi ovako sa mobilnim i mikrotikom...
+ prednost moze ne mobilnom preko cellmapera mnogo vise info da se dobije od signala.

Zanimljivo rešenje, nije mi tako nešto ni palo na pamet :) stalno ti je telefon nakačen na Mikrotik ili ga kačiš po potrebi? Može MK i da puni telefon preko USB, daje dovoljno struje?

Poslednja dva meseca tako radi neprekidno dan i noc, samo za to mi sluzi taj tel.
Puni se preko USB kabla sa kojim je prikljucen na mikrotik, baterja uvek na 100%.
Tel je inace cat6 i lepo se vidi kada koristi LTE-A, dok sa huaweiom nikada nisam bio siguran kako radi...

Poslednja izmena:
Napomenuo bih samo jos to da ovakav nacin koristenja ima jednu manu.
Ukoliko nestane struje, kada se mikrotik ponovo pokrene, usb tethering na telefonu se nece sam ukljuciti (potrebno je rucno da se ukljuci).
U mom slucaju je to skoro nemoguce da se desi ali ipak da napomenem...

Nazad
Vrh Dno