Šta je novo?

4870X2?

Villy_Da_Man

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2005
Poena
390
Bacanje para, ako bude hteo kasnije da je proda pitanje dal ce moci, i sigurno ce izgubiti mnogo para na njoj.
Udri packe ako treba, al da uzme 5850!

Jaka je to karta, i dobra imao sam prilike da je probam, za te pare nije los izbor, mada ja bih uvek isao pre na 5k seriju, 5850 je na default slabija sigurno u sadasnjim igrama, a OC-ovana verovatno bolja od 4870X2 koaj se ne overklokuje bog zna koliko...

Pre godinu dana je preko 40k kostala bas ta MSI karta... Ne znam otkud je toliko jeftina.

Ali Rapture je u pravu teze ce je kasnije prodati nego 5850 kad bi hteo sigurno....

Poslednja izmena:
Ništa pokazaću mu vaše odgovore, valjda će da promen mišljenje...

5850 je na default slabija sigurno u sadasnjim igrama, a OC-ovana verovatno bolja od 4870X2 koaj se ne overklokuje bog zna koliko..

Nadam se baš zbog ovoga :)

Ja sam se igrao na toj karti kod drugara ali nisam probao da je klokujem, i sve igre su isle ekstra u 1680x1050 sa tom MSI 4870X2 i nije se grejala mnogo, ustvari bile su odlicne temperature u odnosu na ono sto pise po netu da se mnogo greje 4870X2....

Ali siguran sam da 5850 OC-ovana je bolja od 4870X2, plus potencijalni CF problemi, ne znam bas kako skalira 4k serija u CF mislim da je slabija nego 5k, a i kroz drajvere ce manje da se poboljsava, a i dosta vise trosi i verovatno je i bucnija 4870X2 (ja kad sam igrao taj kuler se prilicno cuo kao neko hucanje) mislim da je 5850 tisa....

Tak oda na kraju ipak mislim da mu je SIngle 5850 bolji izbor, plus mzoe i da dize voltazu i zeza se sa overklokom i dobije vrh performanse, plus manju potrosnju, DX11....

Definitivno ATI 5850 ima vise prednosti od 4870X2:

-manja potrosnja - manje zagrevanje ( veci overklok potencijal)

-performanse su malo slabije u odnosu na 4870X2

-DirectX11

-mogucnost da doda jos jednu kartu i tako dobije vrhunske performanse

-laksa zamena i prodaja

Hvala ljudi,
Izlobirao sam da uzme 5850 :)

U, ja ne znam sta bi. Ovo je ipak izoterija karta...E sad, ako ova komsinica sa Pakom-a objasnjava i po kucama, onda je jasno...

Nazad
Vrh Dno